Sony Ericsson K320 test
Enhver producent med respekt for sig selv har telefonmodeller i forskellige prisklasser og kvaliteter. Nogle er bedre til at udvikle nye, billige telefoner eller mellemklassetelefoner end andre. Sony Ericsson kører et princip med at genbruge tidligere topmodeller, der så bare får ændret lidt ved designet, og så har man en ny model. Det kan man så mene om hvad men vil, men det er med sikkerhed en billigere måde at få flere telefonermodeller ud til forbrugerne på. K320i er således en telefon man kan få for en rimelig pris, og som bruger kendte og velafprøvede konstruktioner. Alligevel er det ikke helt som i de tidligere modeller – og det desværre til det dårligere.
K320 kom ud af æsken, og var egentligt en ganske nydelig telefon ved første øjekast. Modellen jeg har haft til test, er den kobberfarvede model. Jeg synes denne farve er flot og klær telefonen rigtig godt. I Danmark sælges telefonen i en samparkning, der også indeholder et bluetooth headsæt i samme farve, således at det matcher telefonen.
Telefoner er meget ligetil - der er ikke rigtig noget videre nyt eller opsigtvækkende ved den. Telefonen er dog både mindre og lettere end de tidligere modeller, der har haft samme indhold. Målene er 101 x 44 x 18 mm og 82 gram er bestemt en rimelig størrelse at have med at gøre. Prisen for de kun 86 gram er, at byggekvaliteten ikke rigtig er noget der imponerer, og den er lidt trist og plastikagtigt - specielt på bagsiden. At indmaden også bruges af andre telefoner finder man at tydelig bevis på, hvis man tager bagstykket af. Inde bag klappen finder man et antenne udtag, men eftersom der ikke er hul i bagklappen til dette, kan man reelt ikke bruge dette udtag til noget som helst – lidt pudsigt. I øvrigt vil jeg også lige bemærke, at den måde kameradelen er implementeret på bestemt er meget langt fra optimal. Kameraet sidder nede i en tragt af gummi, således at al lommeuld og smuds nok skal samle sig her – ikke skide gennemtænkt. Der skulle have været et lille stykke gennemsigtigt plast i bagklappen som på alle andre telefoner.
På siden har Sony Ericsson af en eller anden grund, droppet at sætte en volumenknap, hvilket i mine øjne må ses som en dum mangel.
Nåh, frem til skærmen. Denne er af en ny type som Sony Ericsson kalder UBC (ultra bright color). Efter sigende skulle den have bedre farver en for eksempel k700, men jeg må indrømme, at jeg altså ikke kan se den helt store forskel (det afhænger nok lige så meget af tapetet der er valgt). Skærmen har samme mål som mange tidligere Sony Ericsson, og det er 128 x 160 pixel med 65.000 farver. Den er i dag ikke noget imponerende syn, men den dur til det man skal bruge den til. Den største forskel på en TFT-skærm og en UBC-skærm er, at UBC-skærmen er helt sort når telefonen ikke er i brug og pauseskærmsuret er derfor ret svært at aflæse sammenlignet med en TFT-skærm.
Tasterne og joystick. Lad os tage det sidste først. Når jeg tester et joystick eller en joypad for den sags skyld, er funktionen jo bestemt i højsæde, dvs. ser det godt ud, er det et ekstra plus, men det afgørende er altså, at det er nemt og præcist. Det er dette joystick på k320 desværre ikke. Det virker som om det lige er en millimeter for lavt, således det er svært at få ordentligt fat i det. Det betyder, at man for ofte efter min mening ikke får ramt det korrekt og et fejltryk er dermed resultatet. Tasterne derimod er ganske fine. De har en ok størrelse og et fint feedback. Det er dog af en lidt for trist (billig) plastikkvalitet, men det matcher jo meget godt resten af telefonen.
K320 bygger som tidligere nævnt på gammel teknik. Faktisk er den i bund og grund som den 3 år gamle K700. De eneste ændringer er lidt mindre hukommelse - kun 16 mb - mod k700’s 40 mb, så er der den nye skærmtype som jeg i bedste fald vundere som værende lige så god (eller lige så dårlig alt efter ens humør ;-) ), og det sidste er, at K320 har fået opgraderet bluetoothdelen til 2.0 men tilgengæld er radio delen røget. Alt i alt mener jeg ikke, at man kan tale om at k320 på nogen måde er bedre end den 3 år gamle k700. Men er det så godt eller skidt – tja fordelene er helt klart, at det er gennemprøvet teknik, softwaren er opgraderet et hav af gange og faktisk fejlfri. Desuden er K320 også meget rimelig i pris. Ulempen er at man i princippet lige så godt kunne have købt en K700, som jeg faktisk synes er pænere, og har bedre ergonomi.
Min pointe er egentlig, at selv om der er tale om en telefon i den billige klasse, må vi forbrugere egentlig gerne stille krav om, at man stadigvæk udvikler og forbedre på en telefon, i stedet for så at sige at putte gammel vin på ny flasker.
Vel fungerer menusystemet som det skal, det er blandt de nemmest at finde rundt i, og man har de mest basale ting, men så er det også det.
Her skal det så bemærkes, at i Danmark sælges K320 for ca. 1400 incl. et matchende bluetooth headset, og det må siges at være et godt tilbud.
I alt 62%
Gode ting
- prisen inkl. et matchende BT headset hvilket må siges at være meget rimeligt
- velafprøvet teknologi og software.
- rimelig i størrelsen og vægt på 82 gram er ganske ok
Mindre gode ting
- byggekvalitet kunne være bedre
- joysticket er knapt så præcist
- UBC-skærm – hvorfor ikke bruge den gamle TFT-skærm, den var bedre
Konklusion:
Jeg har givet denne telefon 62% i og med, at jeg synes det er et godt tiltag at smide et bluetooth headset med til en meget fornuftig pris. Jeg synes grundlæggende, at selv om man benytter sig af ting, man tidligere har udviklet, burde man ikke stoppe udviklingen, selv om det er en telefon i den billige ende. Coveret er nyt, skærmen er dårligere i brug end tidligere og ærligt talt at spare en volumentast på siden væk, fordi det skal være en billig telefon, er sgu for småligt. Hvem skal så købe denne telefon? Tja, jeg ville uden tøven give en sådan telefon til for eksempel mine forældre, der er totale mobil-analfabeter, der kun ringer fra den og tilmed går og smider med den (glemmer den hist og pist) og ellers ikke meget mere. Vil man være mere med på mobilnoderne, kan det anbefales at give 500-1000 kr. mere da her finder men langt bedre telefoner.
Telefonen er venligst udlånt af Sony Ericsson Danmark
Hvor enig er du i skribentens anmeldelse?
- Currently 0.00/5
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
0 stemmer

Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.