Samsung X820 test
Første indtryk af den, er: ”Er det en mobiltelefon eller en legetøjstelefon, mine børn har lagt der”.
Med sin meget lille tykkelse, er det utroligt hvad Samsung faktisk har fået mast ind i den. Den er meget flot designet, knapperne er der ikke gået på kompromis med, dvs. man kan rent faktisk betjene den, selvom man har lidt store fingre. Det eneste problem jeg havde med betjeningen var navigationsknapperne, der til tider kan være for små i forhold til resten af knapperne. Lidt ærgerligt da man bruger dem en del. X820 har et flot og stort display på 220 x 176 pixel, dvs. en TFT skærm med 262.000 farver og 7 linjer. Det eneste jeg dog synes er lidt ærgerligt er dens længde. Med sine 113mm, virker den meget lang i forhold til normale candybar mobiltelefoner, men dette skyldes muligvis dens tykkelse på kun 6,9mm. Til gengæld er den med sine 66 gram, vel nok en af de letteste mobiler, jeg til dato har haft mellem hænderne, der kunne så meget som den.
Telefonen har følgende mål (B x H x D): 50 x 113 x 6,9.
2Mpix kamera, med 4 gange digital zoom, virker faktisk utroligt godt, taget i betragtning af, at det er 2Mpix. Der er funktioner som søger og muligheden for at ændre fokus til højre eller venstre, samt vende billedet på hovedet også. Der ud over er der rammer til sjov og ballade. God underholdning, og brugbart også.
Samsung har heller ikke ligget på den lade side, hvad angår funktioner ud over det ok 2Mpix kamera. MP3-afspiller med grafiske effekter, samt en equalizer med 4 faste indstillinger. Fed detalje. Den spiller ikke voldsomt højt eller dynamisk, men det er svært at kræve for meget af dynamik, størrelsen taget i betragtning.
Efter en lille tur rundt i x820´s menu, så støder man på ting som Java, en regnemaskine der blandt andet kan omregne valuta, vægt, mål og en del andre brugbare ting. Der er selvfølgelig også en helt almindelig lommeregner i den, verdens ur, alarm, billedredigering og andre spændene ting faktisk.
Kigger man videre på x820’s funktioner, finder man ting som bluetooth, browser og mulighed for TV-udgang. Der hører dog ikke kabel med til TV-out-funktionen. Dette skal købes som ekstra tilbehør. Det er lidt ærgerligt, at kablet ikke er standardtilbehør, når mobilen nu har muligheden som standard.
Standbytiden er lovende, ved normalt forbrug, hvilket vil sige 10-20 sms pr. dag samt et opkald eller 2 af en varighed på 2-3 min, der holder X820 faktisk utroligt længe på en opladning. Indtil nu har mit eksemplar holdt i over en uge. Dette er dog uden aktivering af strømslugende ting som for eksempel bluetooth, og uden yderligere brug af mobilen, ud over de nævnte sms og opkald.
Efter at have brugt mobilen i nogle dage, er der naturligvis nogle småting, der irriterer mig lidt ved den. Det er faktisk lidt irriterende, at den ikke er så tung som de mobiler, jeg tidligere har haft. Det kommer sig gerne til gene når jeg skriver sms. Jeg er vant til at skrive sms med en hånd, og gør jeg det med X820, så er den meget ”levende” i hånden, og man får tit trykket forkert. En anden ting der er irriterende, er T9 ordbogen. Har man skrevet et ord forkert, for eksempel skrevet ”på”, i stedet for ”så”, ja så er man nødt til at slette ordet helt, og så skrive det igen, og vælge det rigtige ord i ordbogen. Det er altså ikke muligt at gå tilbage og redigere et ord, det er lidt synd, at Samsung ikke er blevet bedre til den del endnu. Det er en funktion jeg godt kan savne meget.
En anden ting der kan irritere mig, er at der ikke er nogen beskyttelse over kameralinsen. Den bliver lyn hurtigt snasket til eller ridset, efter at have været i og op af lommen en del gange i løbet af en dag. Det er lidt ærgerligt, at man har sparet de 2-3 gram væk, i stedet for at beskytte linsen lidt bedre. Men heldigvis kan man jo lige pudse linsen af med en fnugfri klud, og så tager den fine billeder igen.
Lyden under samtale i X820 er dog forbløffende god, den er behagelig at ringe fra, ikke for skinger eller for meget bas i lyden. Den er lige som den skal være. Endnu engang er det utroligt hvor god teknik de faktisk har formået at komme i så lille en og så tynd mobil telefon.
Generelt set er det en positiv oplevelse jeg har af X820, den kan hvad der kræves af en standardmobiltelefon i dag, og så lige lidt ekstra. Den har et udmærket kamera, en god form, flot design. Den er brugervenlig, har en forståelig menustruktur og tilgængelige taster, lige på nær navigationstasterne.
Det eneste negative jeg har, er som før nævnt, navigationstasterne, og dens lette vægt, som er et problem, hvis man betjener den med en hånd under sms-skrivning eller generel betjening med en hånd. Og så er der lige kompromiset med den manglende beskyttelse ved kameradækslet.
Hvis jeg skal fremhæve noget der ville få mig til at købe denne, så er det helt klart det lækre design, den store skærm, samt batteriets standby tid, som jeg oplever som yderst positiv.
Ting der ikke tiltaler mig, er dens ergonomi, samt frygten for at kunne knække på grund af dens skrøbelige udformning, og så det irritationsmoment ved at man ikke kan redigere ord i sms, uden at man først skal slette ordet, og starte forfra (ved brugen af T9 ordbog).
Et hurtigt tjek på
Pricerunner viser, at
Samsung X820 pt. koster fra 1692,- kr.
Er det en mobil jeg selv ville købe: Et klart nej desværre – den er ikke forbrugervenlig på den måde, at jeg simpelthen ville være bange for at have den med mig, at have den på mig, af den simple årsag, at jeg ville være bange for at knække den. Den er spinkel og konceptet ”mobil” ryger lidt af fløjten, hvis man ikke tør have den på sig, hvad enten man er på arbejde, eller blot ude og gå en tur i skoven. Det dumper den på, til mit forbrug. Havde den været en smule tykkere, havde jeg nok ikke haft frygten for at knække den.
Hvor enig er du i skribentens anmeldelse?
- Currently 3.57/5
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
14 stemmer
[se fordeling]

Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.