iGo Stowaway Ultra-Slim Bluetooth Keyboard test
Jeg har tidligere haft Nokias SU-8W Bluetooth Tastatur, det tastatur kostede(/koster) omkring 850,-. Jeg var sådan set meget glad for de muligheder tastaturet gav, men fik desværre ikke brugt det nok – så jeg solgte det.
Da jeg så i starten af januar læste om et tastatur, som kunne det samme som Nokias, og som kun kostede 23.94 £ inkl. Fragt fra England, kunne jeg ikke lade være med at prøve at bestille et.
Onsdag d. 9. januar kl. 23:10 bestilte jeg tastaturet, fredag d. 11. januar fik jeg en e-mail om at tastaturet var afsendt (pengene blev i øvrigt trukket samme dag (23,94 £=240.55 kr.)) og mandag d. 14. januar lå mit tastatur i postkassen. Jeg blev meget overrasket over så hurtigt tastaturet nåede frem.
Denne anmeldelse er lavet sammen med en Nokia N95.
Pakkeindhold
Sammen med tastaturet leveres en lædertaske med lynlås, Cd-rom med drivere til diverse mobiltelefoner/PDA’er (som i øvrigt også kan downloades fra producentens hjemmeside), to AAA batterier og nogle små papirer med kom-i-gang guide og reklame for andre produkter. Altså alt hvad man skal bruge for at komme i gang.
Lædertasken er ret simpel – et stykke læder der er foldet på midten, også har man syet en lynlås på. Man har dog også lavet et stødabsorberende lag i tasken. Denne taske er en rigtig god ting, for så bliver tastaturet ikke ridset, når det ligger og roder rundt i tasken. En sådan taske fulgte ikke med til Nokias tastatur, som tilmed var en del dyrere.
Hardwaremæssig udførelse
Tastaturet er meget lille, både i åbnet og lukket tilstand. Det har cirka samme tykkelse som en Nokia N95(2,1 centimeter) i lukket tilstand, og i åbnet tilstand er det cirka 1,4 centimeter tykt på det tykkeste sted. Længden af tastaturet i åbnet tilstand er 25 centimeter. Bredden er 9,8 centimeter.
Størstedelen af tastaturets ydre er lavet af metal, og det giver et fedt kvalitetsindtryk. Taske i læder og metalindkapslet keyboard – kan det blive meget bedre? - svaret er desværre ”nej”. Den del af keyboardet hvor man sætter batterierne i er nemlig i plastik, det samme er den aftagelige mobiltelefonholder.
Når man skal benytte tastaturet, skal man åbne det, dette gøres ved at trykke på en udløserknap, som sidder til venstre på tastaturet. På Nokias tastatur åbner man bare den højre del, som ligger over den venstre del, når det er lukket, og det er det. Så den indbyggede mobilholder er på venstre del af tastaturet, men på iGo tastaturet slider man den venstre del mod venstre – således at mobilholderen sidder i midten. Netop denne konstruktion gør, at tastaturet er lidt besværligt at åbne og lukke – eller man skal i hvert fald lige finde måden og gøre det på. Samtidig er de bevægelige dele, som styrer slidemekanismen, udført i plastik, hvilket ikke ligefrem er en hjælpende faktor, i den i forvejen svære måde tastaturet åbnes/lukkes på. Man føler mildest talt, at man er ved at flå tastaturet fra hinanden, hvis man tager lidt for hårdt fat.
Taster
Tasterne har et behageligt trykpunkt, ja faktisk synes jeg, at de er bedre end dem som sidder på min HP bærbar computer. Tasterne er dog lidt mindre end på normale tastaturer, det vænner man sig dog hurtigt til. Der er fire rækker taster på tastaturet – på normale tastaturer er der fem, altså er der en række for lidt. Dette har man løst ved at tilføje flere funktioner/tegn pr. tast, nogle taster indeholder således fire forskellige funktioner/tegn, for eksempel indeholder én knap disse tegn: =, +, ] og }. To af de fire funktioner/tegn er hvide og de to andre er henholdsvis grønne og blå.
Hvis vi bruger den ovenfor nævnte tast som eksempel: For at få et ”=” frem på skærmen trykker man bare på tasten, for at få ”+” frem skal man trykke på ”Shift” samtidig med at man trykker på tasten, ligesom man gør det, når man skal skrive et stort bogstav eller specialtegn på det almindelige computertastatur. På hver side af den todelte mellemrumtast er der en tast med bogstaverne ”Fn” – på venstre side er det skrevet med blå, og på højre side med grøn. På den før omtalte tast med de fire funktioner/tegn, er ”]” og ”}” skrevet med henholdsvis blå og grøn. Så for at få ”]” trykkes på blå ”Fn” og =-, +-, ]- og }-tasten, og for at få ”}” trykkes på grøn ”Fn” og =-, +-, ]- og }-tasten.
Æ, ø og å er desværre en mangelvare på tastaturet, men det er jo også købt i England. Det er dog ikke umuligt at skrive disse tegn med tastaturet – det skal bare gøres via forskellige tastetrykkombinationer. For at få æ, ø eller å trykkes ”Alt” + ”U”, ”Alt” + ”P” eller ”Alt” + ”T”. Disse tre skandinaviske tegn er dog desværre, som nævnt, ikke afbilledet på tasterne, så man skal lige prøve sig frem, for at finde dem, hver gang, man skal skrive dem.
Software og reaktionstid
For at man kan bruge tastaturet skal der installeres en driver på enheden, som tastaturet skal bruges sammen med. Denne proces går hurtigt og nemt. Når driveren er installeret korrekt, er det bare at tænde for bluetoothfunktionen på telefonen, starte driverprogrammet på telefonen og tænde for tastaturet – så er man i gang.
Reaktionstiden er utrolig hurtig, om man trykker på en tast på telefonens eget tastatur, eller om man gør det på iGo tastaturet er underordnet – bogstavet/tegnet/funktionen kommer frem/bliver udført lige hurtigt.
- Billigt
- Taske medfølger
- Kan bruges med mange forskellige enheder
Minusser
- Nogle dele af tastaturet virker skrøbelige
- Skandinaviske tegn er ikke afbilledet på tasterne
Hvis du skriver mange mails, er en masse på MSN eller redigerer Office-filer på din mobil, er et eksternt tastatur meget brugbart. Hvis man primært skriver korte sms’er, kan det ikke svare sig med et eksternt tastatur.
Jeg vil ikke give tastaturet nogen point i %, da jeg ikke synes jeg har nok at sammenligne med. Rent hardwaremæssigt kommer iGo ikke engang op på side af Nokias – Nokias virker mere robust, har en bedre kvalitets-feeling og så har det skandinaviske tegn. IGo er til gengæld billigt, en taske medfølger og er mere fleksibelt mht. hvilke produkter det kan bruges sammen med, men desværre er det lidt skrøbeligt.
Konklusionen må være, at hvis du benytter tastaturet meget for eksempel til arbejde, skal du vælge Nokia SU-8W, men hvis behovet er lidt mere på amatørplan er iGo perfekt.
Hvor enig er du i skribentens anmeldelse?
- Currently 4.00/5
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
6 stemmer
[se fordeling]

Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.