LG KF700 test
Vi kan nok ikke komme uden om, at telefoner med en stor trykfølsom skærm er slået igennem. Det har længe været muligt at få PDA telefoner med en sådan skærm, men interessen for et sådan system er bestemt ikke blevet mindre af iPhones store succes verden over. Mange nye producenter, der ikke før har haft en sådan model på hylderne, har enten en eller flere, eller også er de lige på trapperne. LG er sammen med Samsung gået en lidt anderledes vej med at lave disse telefoner med trykfølsomme skærme, uden at der er tale om en smartphone (som fx HTC eller Apples modeller). Samsung har haft rimelig succes med deres F480, Armani og flere andre, mens LG’s trumfkort har heddet Viewty. LG’s næste træk er, at ud over at gøre disse specielle telefoner billigere, så er der mange, der har opdaget, at man fx skriver sms beskeder langsommere på en sådan skærm. Løsningen hedder KF700, for her får man det bedste fra begge verdener. Med dette starter vi denne test på en noget speciel telefon.
KF700 kommer, som faktisk alle andre LG telefoner, emballeret rigtig flot. Telefonen ligger smukt pakket ind (under den tykke ydre pap æske) i et mørkt gennemsigt plast display. Under det er resten delt op i 3 små æsker med forskelligt tilbehør, ganske lækket. Ud over telefonen, batteri og lader er der i salgspakken et usb kabel, et fornuftigt headset med 3,5 mm jackstik på midten samt en skærm beskytter. Ikke mere end man forventer, men et 2 GB microSD kort havde nu været rart at have med fra starten.
 |
 |
KF700 ved siden af tændstikæsken
|
KF700 ved siden af Nokia 6300 |
Nå, men vi skal kigge på telefonen KF700. Den er i mobil verdenen en lidt underlig fisk. Samsung selv kalder den for en ”Full Touchscreen slider”, hvilket jo beskriver det meget godt. HTC har lavet noget, der minder om det, men denne taste løse forside er ikke noget, jeg kan erindre, jeg har prøvet før.
KF700 er en smule større end almindelige telefoner, og måler 102 x 51 x 14.5 mm og vejer 110 gram. Dette er dog på ingen måde en størrelse, man ikke kan leve med, men lidt kluntet er den dog.
Designet er blanke sorte flader med krom samt sort gummi på bagsiden. Der er næppe nogen, der kan mene, den er grim, men omvendt er den heller ikke fantastisk smuk. Materialerne, KF 700 er bygget af, er glas, metalramme og plast bagside, hvilket giver et ganske fornuftigt indtryk. Slide mekanismen kører bestemt også frem og tilbage, som den skal og virker desuden ganske stabil.
Alt i alt ikke noget der på nogen måde kan skræmme mig.
 |
 |
Drejehjule på siden med bekræftknap
|
14,5 mm er ikke supertynd, men til at leve med |
Lad os lige tage en tur omkring telefonen og få placeret de ting, vi finder undervejs. Fronten er stort set dækket af glas fra top til bund. Skærmen fylder langt hovedparten af denne telefon. I toppen er der dog blevet plads til et lille kamera samt helt øverst telefonens eneste højtaler. Der findes ingen knapper på forsiden, før vi slår overdelen op.
Når den er slået op kommer der ud over de numeriske knapper også et rødt og grønt telefonrør frem samt en ”C” knap. Disse 3 knapper kunne jeg godt have tænk mig var på forsiden, så man ikke skulle slå telefonen ud for at få adgang til dem. Sådan blev det bare ikke.
På venstre side har vi endnu en ting, der skiller KF700 fra mængden. Der sidder et drejehjul monteret på bagsiden. Kanten af dette stikker frem på siden, og her kan man dreje op og ned. Desværre er dette hjul mindre innovativt end fx de hjul, Sony Ericsson har brugt tidligere, da det faktisk kun benyttes i en genvejs menu og steder, hvor der kan scrolles op eller ned. Adgangen til denne menu får man frem ved at trykke på den lille knap, der sidder ved siden af. Tanken om et sådan hjul er ganske god, men det er for begrænset, hvad man kan bruge det til i det daglige.
 |
 |
Det store drejehjul bag på
|
Det fancy blå lys i drejehjulet |
På højre side finder vi øverst en klap, der skjuler LG’s multi-stik til at lade, synke og trække lyd ud til headsettet. Under det en meget lille (alt for lille) låseknap samt en kameraknap, der dog er hævet op og dermed bliver noget nemmere at bruge.
I bunden er der intet, mens vi i toppen, noget utraditionelt, finder en klap til microSD kort og et øje til en strop.
På bagsiden springer det store runde metalhjul i øjnene, og ekstra ”eye candy” er der, når man drejer på det, da der så kommer en blå cirkel af lys frem – cool. Ellers finder vi kun et kamera på 3,2 Mpixel samt en lys diode. Hele bagsiden er dækket af denne lækre gummiagtige overflade, som er rigtig god at holde på, og som ikke bliver ridset, tak for det.
 |
 |
Standby-skærmen
|
Genvejsmenu på startskærmen
|
Omme på forsiden skal vi kigge lidt mere på den store skærm og det tilhørende numeriske tastatur. Der er ingen tvivl om, at det der er salgsargumentet på KF700, er den store skærm, uden den kunne man ligeså godt vælge en af de mange andre slide telefoner, der er på markedet. KF700 har en skærm på ikke mindre en 3” De 3” lyder af meget, men i og med at skærmen er så lang i forhold til bredden, får man let et højere tomme-mål. De faktiske mål er 68 x 36 mm, så længden er næsten doblet op i forhold til bredden. Skærmen er pga. de skæve mål også et noget skævt pixel antal. Der er 240x 480 pixel, hvilket kan give problemer, hvis man senere skal hente spil ned til telefonen. Når det er sagt, er det en ganske flot skærm, med masser af lys og kontrast, og i og med det er en glasskærm, skal man på ingen måde trykke hårdt for at få et input. Skærmens størrelse (sammenlagt ca. 24,50 cm2) gør, at de virtuelle knapper langt hen ad vejen er fine at bruge. Der er nogle få undtagelser, men det er knapper, man ikke bruger så ofte.
Alt i alt er jeg fint tilfreds med denne skærm, der fungerer ganske fint for en telefon, der skal styres via input på den.
 |
 |
Ganske godt lys i de nummeriske taster
|
Tastaturet set fra siden
|
De numeriske knapper har, som tidligere omtalt, en ekstra række i forhold til mange andre slide telefoner. Jeg kunne godt have tænkt mig, at denne række med de to telefonrør havde ligget oppe på fronten, men omvendt så gør det, at afstanden mellem de knapper, man skriver på og overdelen, er så stor, at man på ingen måde får problemer med at få plads til fingeren, når de øverste knapper skal bruges. Selve knapperne er fine i størrelsen og også med et tydeligt feedback. Men jeg er mindre begejstret for den glatte overflade, de har, og forskellen på, om det er højglans knapper eller bare mat plast er ikke så tydeligt at mærke, så den nuance må være lavet for at få et visuelt indtryk.
 |
 |
Mediadelen
|
Indstillingsmenuen
|
Navigering foregår rimelig let rundt med en finger, det er faktisk muligt at klare sig helt uden stylus. Er der tale om rullemenuer, altså hvis menuen er længere, end hvad der kan være på et skærmbillede, kan man blot sætte en finger og trække den op eller ned eller alternativt bruge den dreje knap, der sidder på venstre side. Man kan fx rulle op og ned i menuerne eller skrue op og ned for volumen under opkald osv.
Vi snupper lige menusystemet, mens vi så småt er i gang med den afdeling. Systemet er ganske genkendeligt fra det, vi så på Viewty. Man har to mulige forsider. En, hvor skærmen er blank bortset fra 4 virtuelle funktionsknapper i bunden af skærmen, samt info baren i toppen. Skal man ind i den rigtige hoved menu, er det på den virtuelle knap, der forestiller 4 prikker. Nu ændres menu systemet, så der er 4 typer menu valg i venstre side, og ud for hver kommer der så et anal store runde knapper op. Vælger man dem kommer man ind i under menuerne og her ligger de i liste form. En lille ændring er der dog at finde, da man nu på forsiden har en genvejs menu med 4 punkter, man kan trække frem eller skubbe væk. Skal man åbne en af genvejene, fx kalender delen, trykker man blot på den, - igen ganske fikst.
 |
 |
Opkaldsmenuen
|
Der er ikke så mange spil på telefonen
|
Idéen med et sådan tastatur til en trykfølsom skærm er dog rigtig god, for mange personer vil nu fortrække at skrive beskeder på den måde frem for at bruge det virtuelle tastatur, hvilket naturligvis også er muligt.
Med det vender vi blikket indad og vi skal se, hvad KF700 byder på af funktioner. Vi starter med net delen, som til min store glæde har 3G og endda den helt hurtige HSDPA hastighed på 7,2 mbit. Dertil er der naturligvis også 3 almindelig GSM bånd med understøttelse af EDGE. Telefonen har ikke understøttelse af W-lan, men realistisk set med en sådan type mobil til de penge, er det faktisk til at leve med.
Skal der flyttes data kan det forgå over det medleverede synk kabel, og i så fald har man usb 2.0 data hastighed. En anden mulighed er naturligvis Bluetooth, der er af 2.0 udgaven med understøttelse af trådløs stereo profil (A2DP).
I dag er det svært at forstille sig en mobiltelefon uden kamera, og naturligvis har KF700 også et kamera indbygget. Der er tale om et 3,2 Mpixel kamera med autofokus og billed-stabilisator. Billederne, KF700 kan skyde, er ret lig det, vi ser fra andre telefoner med lignende opløsning, hvilket betyder, at de bestemt er brugbare til at printe ud på papir fx i størrelsen 10x15. En af de helt store fordele ved at fotografere med telefoner med stor trykfølsom skærm er, at menuerne er lige på skærmen og til at trykke på, og med en så stor skærm, ja, så har man virkelig gode muligheder for at se, hvad der sker i søgeren, når man skal skyde et foto. Super hurtigt er KF700 dog ikke, og hjælpe lyset er noget begrænset i forhold til fx en xenon flash, som andre har.
 |
 |
Kameramenuen
|
Kameraindstillingsmenuen
|
Videodelen, for en sådan har KF700 naturligvis også, er noget mager i forhold til det, LG ellers har lavet i deres nyere telefoner. Vi bliver her spist af med en opløsning, der hedder QVGA 15fps, hvilket mere eller mindre kun er egnet til at sende som en MMS besked, så imponerende er det bestemt ikke.
Musik i KF700 er bestemt en meget god og brugbar funktion. Afspilleren, der også klarer video formater, kan håndtere MP3/MPEG4/WMV/AAC/ formater. Lyd kvaliteten er i den rimelige ende, og med det medleverede headset er der mulighed for at få endnu bedre lyd ved at sætte egne høretelefoner til. Afspilleren er ganske visuel med masser af ”eyecandy” men helt på højde med dissideret musiktelefoner er den altså ikke. Skal man have rigtig gavn af musik delen og i det hele taget KF 700 som multimedie maskine, kommer de 100 mb intern hukommelse nok hurtigt til at slippe op. Heldigvis koster micro SD kort, som KU 990 bruger, ikke alverden nu om dage, så et 2 eller 4 GB kort til at par hundrede kr. vil være en ganske god investering.
FM radio er der også med i KF 700, men der er desværre ingen RDS som fx Viewty eller Secret havde, men igen er dette også en billigere telefon.
 |
KF700
|
Der findes på KF 700 forskellige programmer, der er med fra start. Der er et enkelt spil ”Thomsons 6 Touch” samt nogle Googel funktioner som Googel maps, Gmail og Googel search. Desuden er der mulighed for at se forskellige dokumenter, samt en webbrowser til at gå på nettet med.
Der er altså ikke den helt store program pakke med, med det er i og for sig i orden.
Batteriet på 900 mAh er der imod ikke helt i orden og er i underkanten, i og med det er en 3G telefon og med en stor 3” skærm. LG opgiver selv knapt 3 timers tale tid og knap 340 timers standby, hvilket må siges at være utopi. Regn med op til 2 dages drift med almindeligt brug og måske 3 dage hvis du bruger den ganske lidt.
I alt 74%Gode ting:Stor flot 3” trykfølsom skærm.
Virker ganske velbygget.
Ikke mange touch telefoner har også alm. fysisk tastatur.
Hurtig 3G med op til 7,2 Mbit hastighed.
Dreje hjul vil nogen sikkert synes ganske godt om.
Mindre gode ting:Skærmen har et noget ”skævt” mål.
Det er lidt upraktisk, at de 3 funktionsknapper ikke er lagt på forsiden.
900 mAh er altså for lidt til en sådan telefon.
Konklusion:Som udgangspunkt tiltaler idéen med et slå-ud-tastatur mig ganske godt. Jeg synes dog, at det i denne forbindelse er med lidt blandede følelser, hvilket den givne karakter også afspejler. Jeg må dog indrømme, at overordnet set er KF 700 en ganske udmærket telefon, der med sin lavere pris end de helt dyre high-end telefoner, kan nå ud til et nyt publikum. Den har rimelige funktioner, uden dog at være helt fremme i bussen, men den slags telefoner skal der også være plads til, for ikke alle er klar til at betale 4000 – 5000 kr. for en ny mobil telefon.
Så kort og godt, går du og drømmer om en telefon med stor trykfølsom skærm og ikke vil sætte hele opsparingen overstyr, så kunne KF 700 være en god løsning.
Telefonen er venligst udlånt af
Mobiludsalg.dk
Hvor enig er du i skribentens anmeldelse?
- Currently 3.38/5
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
13 stemmer
[se fordeling]

Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.