Jeg kender ikke ét menneske som ikke kan lide musik. Jeg er overbevist om at det er en af de få ting som alle(!!) har en holdning til – i modsætning til f.eks. golf, havedyrkning eller frimærkesamling, hvor mange sikkert vil sige, at én eller flere af de nævnte hobbyer rager dem en papand. Netop pga. vores alle sammens større eller mindre interesse for musik, er markedet med musikafspillere og høretelefoner/hørebøffer/ørebøffer/hovedtelefoner/headsets (kært barn, mange navne) ekstremt.
![]() |
![]() |
Det har længe været muligt at få trådløse hovedtelefoner til TV’et eller musikanlægget derhjemme, men det har ikke rigtigt været muligt at få hovedtelefonerne med ud af huset – det er blevet muligt inden for de sidste par år hvor trådløse headsets, som kører via Bluetooth, er kommet frem. Og Motorola S9 Bluetooth Stereo er et af disse.
Når man modtager Motorola S9 medfølger der udover headset’et, en oplader, en manual og øredutter i tre forskellige størrelser. Altså en udmærket standardpakke. Eneste ting man til tider kunne savne er et lille opbevaringsetui.
S9 er helt igennem lavet af sort hårdt plastik. Der er en smal gummi liste hele vejen rundt, på den side som vender ind mod hovedet. Samme bløde plastik er øredutterne lavet af og belægningen på headsets syv knapper er ligeledes blødt plastik/gummi.
S9 er et headset med nakkebøjle, hvilket vil sige at der fra hver af de to øredutter, går en pind om til en ”klump” i nakken. I ”klumpen” er der batteri, stik til opladning, en statuslampe, som kan blinke og lyse i forskellige hastigheder og farver, og en tænd-/slukknap. I forbindelse med hver af de to øredutter, er der tre knapper. Ved højre øre sidder <<, play/pause og >>. Ved venstre øre styrer man volumen og besvarer og afslutter opkald.
S9 bliver markedsført som et sportsheadset og jeg har derfor haft det med ud af løbe, cykler og med i træningscentret. Endvidere har jeg brugt det som ”almindeligt” headset – altså til at slå tiden ihjel under transport i tog og bus og mens jeg gjorde rent.
Betjening
Første gang man skal bruge S9 med sin mobiltelefon, skal man parre dem. Dette klares nemt og enkelt. Når først parringen er fuldført, er det i fremtiden bare at slå Bluetooth til på telefonen og dernæst tænde headset’et – så finder de to automatisk hinanden og opretter forbindelse.
Der er som omtalt nogle knapper på S9. Det er uhyre praktisk, problemet er bare at disse knapper er meget svampede, og det er så godt som umuligt at mærke om man har trykket ellers ej. Dog er der forskellige lydsignaler som S9 giver, alt efter hvilken knap man trykker på.
S9 har indbygget mikrofon, så man også kan benytte det som et almindeligt Bluetooth ”snakke-headset”. Lydkvaliteten under samtaler er dog ikke helt optimal, så hvis ens headset behov primært er til snak, skal man ikke vælge Motorola S9.
![]() |
![]() |
1) hold headset’et således at pindene fra øredutterne om til ”klumpen”, vender 45 grader skråt opad.
2) prop øredutterne i ørene
3) hiv nakkebøjlen ned så den er placeret i nakken
4) hiv toppen af ørene udad
5) Motorola S9 stereo Bluetooth headset sidder perfekt
Når headset’et først sidder der, sidder det fast! Du kan hoppe, headbang’e eller slå kolbøtter lige så tosset du vil – headset’et bliver der.
Motorola S9 er på flere områder meget praktisk – det er trådløst, vejer kun 32 gram og der er knapper på headset’et. Det vil sige at man kan pakke telefonen væk i tasken og stadig høre og styre musikken som ligger på den. Men som altid, når der er plusser, er der også nogle minusser. Der er nemlig visse begrænsning når man benytter S9. Trøjer og jakker med høj hals kan være generende, da de kan komme i berøring med headset’et, og derved kan skubbe til det. Det har specielt her i vinterperioden været et problem, når jeg har haft vinterjakke på.
En anden ting som også kan være generende, er hvis man skal sidde på et sæde, i bus, tog, bil osv., med højt ryglæn eller nakkestøtte – for hvis man læner sig op af det, skubber det til headset’et. Det problem kan løses ved at sidde med næsen i sky – altså vippe hovedet lidt bagud. Når man gør det kommer ”klumpen” helt ind og sidde op af halsen, og kan så være i det hulrum der er imellem hals og ryglæn/nakkestøtte. En begrænsning ved S9 er også at det ikke er muligt at bruge briller eller solbriller samtidig med.
Sportsbrug
Jeg har som tidligere nævnt har jeg brugt S9 på løbeture, cykelture og i træningscentret. Fordelen ved at bruge headset’et er, som omtalt tidligere, at man undgår ledningen. Det er virkelig fedt at kunne bevæge sig frit når man dyrker sport – og det kan man ikke til fulde, hvis man bruger et headset med ledning – men det kan man med Motorola S9 Bluetooth Stereo headset.
I forbindelse med løbeture har jeg oplevet ét problem. Problemet er at ”nakke-klumpen” hopper op og ned når man trisser derud af. Jeg tror ikke dette ville være et problem for folk med et bredere/større hoved end mig.
På cykelture er der ingen problemer over hovedet – ikke engang de gange hvor jeg skal ud og køre vildt i skoven, hvor min fornuft overtrumfer min forfængelighed, og jeg putter en cykelhjelm på hovedet.
I træningscentret er det lidt med forskel hvor godt det fungerer med S9. Løbebånd og motionscykler er det samme som med hhv. løb og cykling. Der hvor det bliver et problem er de maskiner hvor der er højt ryglæn – der støder headset’et imod, men som med sæderne i bus, tog osv., så er det bare at vippe hovedet lidt bagud.
![]() |
![]() |
Inden jeg skriver et par linjer om lyden, vil jeg gøre opmærksom på at jeg på ingen måde er professor i lyd, endvidere består min musiksmag af pop, rock og electronica. Jeg har primært lyttet til musik fra Dúné, Nephew, Depeche Mode, TV-2, VETO, Infernal, Moby, Hej Matematik, Spleen United og aktuelle radio hits, såsom Lady Gaga og The Killers – altså ikke noget dødsmetal eller dansktop. Altså bygger min lydvurdering udelukkende på hvordan overstående har lydt.
Motorola S9 spiller rigtig fint! Jeg har i flere sange hørt musikalske og sangmæssige detaljer, som jeg ikke før har bemærket, når jeg har brugt mine vanlige høretelefoner. Det ser jeg som en god ting. Headset’et klare også ganske fint de dybe bas toner. Jeg er positivt overrasket over lyden i headset’et, specielt eftersom at stereo Bluetooth headset har haft rygte for at have en utrolig dårlig lydkvalitet.
Plusser:
+ Fine materialer og fin kvalitet
+ Ganske fin lyd
+ Acceptabel pris
+ Man kan styre musikken via headset’et
Minusser:
- Noget tøj og briller er ikke muligt sammen med Motorola S9
- Kan være generende at bruge, hvis man sidder på et sæde med højt ryglæn eller nakkestøtte
- Svampede knapper
- Lydkvaliteten under samtale kunne være bedre
Konklusion
Jeg vil ikke give Motorola S9 nogen karakter, som vi ellers plejer her på Mobiltest, da jeg ikke har prøvet andre stereo Bluetooth headset. Jeg vil blot konstatere at jeg er blevet overrasket over hvor godt Motorola S9 afspiller musik. S9 koster under 500 kr.
Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.