Apple er den skyldige – ingen tvivl om det. Nu har jeg de sidste par uger tæsket den ene sprit nye high-end model igennem efter den anden alle med det fælles træk, at de har trykfølsomme skærme, som man betjener dem med. For blot 2 år siden var telefoner med trykfølsom skærm noget med Windows og noget nørderig, som kun de færreste gad rode med det. – Men så kom Apple som bekendt med deres iPhone og vendte op og ned på verden således, at idag står producenterne på nakken af hinanden for at tilbyde det sidste nye isenkram tilsat trykfølsom skærm. Derfor er det ikke bare en glæde men end rigtig stor glæde endelig at få en vaskeægte High-end telefon til test UDEN trykfølsom skærm, for det er der bestemt stadigvæk ganske mange, der er interesseret i, og måske endda endnu flere når denne test af Sony Ericssons nye musik/multimedia monster er slut – for spændende er den bestemt denne nye W995.
![]() |
![]() |
W995 ved siden af tændstikæsken | Nokia 6500 Classic ser stor ud ved siden af W995 |
![]() |
![]() |
W995 bringer minder frem om min Nokia N95 8GB | Heldigvis er W995 noget tyndere en N95 8GB |
W995 fås i 3 farver, - rød, sølv og så denne sorte, vi har fået til test. Jeg synes den megen krom og den sorte farve, der IKKE er blank sort, står rigtig godt til telefonen. Indrømmet - min første tanke gik på min gamle N95 8GB telefon, som også er en sort slide telefon, og som jeg var rigtig glad for, men W995 er bare meget mindre og meget mere lækker.
Nu vi er ved størrelsen, må vi hellere få det på plads med det samme. W995 måler 97 x 49 x 15 mm og vejer 113 gram. Det er naturligvis ikke en super lille telefon, men i forhold til C905 er den både lidt kortere, en del tyndere og 23 gram lettere, hvilket betyder ret meget, når vi snakker mobiltelefoner. W995 er faktisk en ganske kompakt telefon.
![]() |
![]() |
Her er C905 sat op ved siden af W995 | C905 er noget større og tykkere end W995 |
Kvalitetsindtrykket, som W995 giver, er også gennemgående positivt. Telefonen er opbygget med en metalforside med børstet metal, samt en batteriklap lavet på samme måde. Resten er i mat sort plast. Der er ingen rigtige knirke eller knage lyde nogen steder fra, hvilket må tilskrives metal batteri-klappen på bagsiden (det er som regel herfra knirke og knage lyde kommer fra). Også slide funktionen virker utroligt lækkert, og jeg er ikke bange for at sige, at den nok skal holde til mange slide frem og tilbage.
Men lad os få et overblik over, hvor hvad befinder sig henne på W995. Over den smukt krom indrammede skærm finder vi telefonens samtale højtaler. Til venstre for sidder en lille lys måler, der styrer baggrundslyset i knapper og skærm. Til højre for sidder et lille video-kamera.
Under skærmen har vi et for Sony Ericsson stort joypad med 3 funktionsknapper på hver side. Slides tastaturet op kommer det numeriske tastatur frem, hvor knapperne er i krom og baggrunden er i sølvfarve. Det er også herinde vi finder telefonens mikrofon placeret.
![]() |
![]() |
Venstre side med multistik og Shake Control-knap | 15 mm i tykkelsen er OK for en slide-telefon |
På venstre side finder vi øverst Sony Ericssons multi stik, der bruges til lyd ud, datakabel og naturligvis til at lade med. Længere nede af siden finder vi en knap til musik funktionen shakeIT, der også er i krom.
På højre side finder vi først 3 relativt store runde krom knapper, der er til at styre musikken med. Når musik delen er aktiv, er der et orange diode lys omkring hver knap – cool !!! Men hvad der er knapt så lækkert, er den mindste volumen knap, jeg kan huske, jeg har set. Det hjælper lidt at vippeknappen er hævet lidt op, men rigtig gode venner blev jeg nu aldrig med den knap, dertil sad den for lavt placeret og var svær at finde under samtaler. Den sidste knap (igen i krom) er kamera udløser knappen, der er markeret med et hvidt diode lys omkring sig. Den er fin at finde - og endnu vigtigere - god at trykke på.
![]() |
![]() |
De 3 musikknapper med orange lys | Kameraudløserknappen med hvidt lys omkring |
I bunden af telefonen har vi noget, der nærmeste ligner en stor bred glad krom mund, der smiler. Det har den måske også grund til, for i ”munden” er der placeret den ene af de to stereo højtalere, der bestemt leverer en godkendt lyd, både i kvalitet og volumen.
I toppen er der den samme krom indramning omkring højtaleren som i bunden, dog er der her placeret et 3,5 mm jackstik i midten – det kan vi lide, og bestemt på tide med et sådan et i Walkman serien.
![]() |
![]() |
Bunden af W995 med "den smilende mund" | Toppen med 3,5 mm jackstik |
På bagsiden finder vi en meget markant bøjle, der kan slås ud. Idéen er, at dette krom- støtteben kan slås ud, således at telefonen kan stå skråt vinklet fx på et bord, når den er i vandret position. (smart hvis man skal se film) Tanken er egentlig fin nok, og det er i øvrigt ikke første gang jeg ser en sådan løsning, men systemet kunne godt være lavet mere stabilt. En smart detalje er, at der under bøjlen befinder sig den lille knap til at åbne batteri klappen med. Det er naturligvis også her på bagsiden vi finder W995´s kamera, der er på hele 8,1 Mpixel (og skulle man være i tvivl, er det skrevet med så stor skrift, at ingen er i tvivl længere.) Vi finder også en ret kraftig LED diode, der fungerer som hjælpe lys samt en lille lys måler.
![]() |
![]() |
Samtalemikrofon, videokamera og lyssensor | Bagsiden af W995 - med metalcover |
Vi vender lige telefonen en gang, for nu skal vi have kigget på skærm og joypad med dertil hørende knapper. Skærmen er den til dato største ikke trykfølsomme skærm, Sony Ericsson har brugt i deres telefoner. Der er tale om en TFT skærm på 2,6” (52 x 39 mm), og opløsningen er den velkendte QVGA opløsning på 320 x 240 pixel. Farverne er som vanligt ganske fine på Sony Ericsson mobiler og kontrasten er også i orden – for en TFT skærm. Sony Ericsson har heller ikke på W995, som på alle deres foregående telefoner, ment, at forbrugerne skal have lov til selv at bestemme tiden, hvor længe skærmen er tændt efter sidste tryk på en knap – Come on Sony Ericsson, hvor svært kan det være!!!
![]() |
Den velkendte menu fra Sony Ericsson |
Skærmen er altså en udmærket skærm, men netop store skærm størrelser har aldrig været Sony Ericssons stærke side, og det er således flere år siden Nokia, Samsung og flere andre præsenterede skærme på 2,6” og derover.
Vi går videre med Joypaden, og her er for alvor rigtigt godt nyt. Dels er den stor, (18 mm i diameter) men den er også god at trykke på, og det samme gælder for bekræft knappen, der tidligere ofte har været en smule klejn i det på Sony Ericssons telefoner. En ekstra lækker detalje er, at der kommer orange baggrunds lys i bekræft tasten, når man er inde i musik afspilleren.
Omkring Joypadden er der 6 funktions knapper. Tættest på skærmen er der to skærm afhængige knapper, der er med hvidt diode lys – dette skifter til orange i musik afspiller menuen. Dernæst har vi helt yderst i begge sider de 2 knapper til at begynde og afslutte et opkald. Fine store er de, men hvorfor ikke give dem et rødt og grønt telefon rør? Tættest på bunden finder i venstre side knap til genvejs menu, og i højre side ”C” knappen. Fælles for alle knapper er det, at de er gode at trykke på nogenlunde store og har form som en halv cirkel.
![]() |
![]() |
Joypad og knapper | Fine store taster |
Slår vi overdelen på W995 op, kommer vi til det numeriske tastatur. Dette er med fine store knapper (4 x 10 mm), der også har et ok feedback, når man trykker på dem. Overfladen med krom er jeg ikke vanvittig begejstret for. Denne overflade er ret glat, og jeg synes, det kan være lidt svært at mærke forskel på de forskellig knapper. Rigtig lækkert er det dog, at systemet med hvidt lys omkring hver enkelt knap går igen her, for det ser bare rigtig godt ud.
Tastaturet og specielt joypadden er derfor bestemt godkendt og er noget, de fleste vil holde af at bruge i daglig dagen.
![]() |
Forbindelser |
Med dette afslutter vi den udvendige gennemgang og fortsætter med de funktioner og muligheder, der findes i Sony Ericsson W995. I og med telefonen er en high-end telefon, er der derfor også stoppet alt, hvad man kan tænke sig af mulige forbindelser i W995. Det betyder, at man har 4 GSM net at trække på med understøttelse af EDGE som data bære, 2 styk 3G net af HSDPA typen der understøtter hastigheder på op til 7,2 Mbit, og sluttelig er der naturligvis Wi-Fi eller trådløst net, om man vil, for hurtig og billig data fra trådløse net forbindelser. W995 har også understøttelse af DLNA, der med tiden kan blive særdeles rart at have.
![]() |
![]() |
Walkmandelen med de muligheder den rummer | Musikafspilleren er fin og informativ |
Skal man overføre filer til og fra sin telefon (og det skal man med en sådan type telefon), har W995 som tidligere omtalt Sony Ericssons eget multi stik, der understøtter USB (2.0) samt Bluetooth. Bluetooth delen er den sidste nye standard 2.0 og understøtter altså stereoprofil til headset, hvilket efterhånden er mere en regel end en undtagelse, men særligt på en musik telefon eller en multimedia telefon er det rart at have. Bluetooth delen er desuden den absolut hurtigste, jeg har testet, til at overføre filer med. Helt op på 174 KB/sek., hvilket faktisk er 2-3 gange hurtigere, end jeg ellers tidligere har set.
Musik er hvad W995 først og fremmest er super til, men andre ting gør den også helt godt, men det vender vi tilbage til. At det er en W- model, altså Walkman telefon, og faktisk den højest nummererede til dato, finder vi tydeligt tegn på allerede ved vores udvendige gennemgang. W995 er den første Sony Ericsson musik telefon, der har fået 3,5 mm jackstik direkte i telefonen. Hvorfor Sony Ericsson har været år og dag om at begribe, at det er en ting, der bare skal være i en musik telefon, overgår min forstand. Bedre bliver det ikke, når man i salgspakken så ikke får et headset med netop 3,5 mm jackstik, men et med den gamle klodsede Sony Ericsson type. Never mind, en telefon med de musik-kvaliteter, som W995 har, fortjener alligevel bedre end de relativt billige headset, som der kommer med i salgs æsken. Når jeg tester telefoner, bruger jeg et relativt godt sæt høretelefoner efter devisen, jo ringere høretelefoner, desto mere ens lyder musikken. Dem, jeg bruger, hedder noget så eksotisk som ”Monster Beats Studio Headphones by Dr. Dre” og er bestemt i stand til at afsløre, hvis musikken ikke bliver gengivet godt nok. (Naturligvis bruger jeg musik med en høj bit-rate, da vi ellers er lige vidt.)
![]() |
![]() |
En equalizer er et must i en seriøs musiktelefon | Oversigt over musiknumre |
Sony Ericsson W995 tager prisen som noget af det mest velspillende, jeg har hørt fra en musik telefon. Gengivelsen er præcis, dynamisk og - ja - lyder bare rigtigt godt i mine ører.
Men god lydgengivelse gør det langt fra alene. Dels skal der også være noget ordentligt software til musik afspilning, men betjeningen skal bestemt også være i orden. Sony Ericsson holder fast ved sin shake control, jeg bryder mig ikke om det, og jeg synes – for at sige det pænt – at man ligner en motorisk handicappet person, når man står og ryster sin telefon for at komme frem til favorit-nummeret, men fred være med det. Rigtig godt synes jeg imidlertid de her 3 dedikerede musik knapper, der findes på højre side, er. De gør det nemt at styre musikken i lommen, når nu der ikke findes en fjernbetjening der kan det på ledningen til headsettet. Den store play/pause knap i midten (bekræft knappen på joypadden) er jeg også ganske begejstret for. Det skal være så simpelt at starte og stoppe musikken som over hovedet muligt, og det er det på W995.
![]() |
Playnow Arena - det skal nok blive stort |
W995 har fået sidste nye opkog af Walkman softwaren, der nu i denne udgave hedder 4.0. Ændringerne er meget små, og man skal vist være meget kender for at bemærke, at der ikke er tale om 3.0 udgaven, men det gør nu ikke så meget, idet 3.0 bestemt ikke var dårlig, og det er 4.0 naturligvis heller ikke. Der er alt, hvad man skal bruge og kan forvente. Masser af sorterings muligheder, cover billeder med info omkring den musik der afspilles, fin equalizer, track id, SensME, lydbøger og podcast. Her mangler intet. W995 kommer desuden med et 8GB stort hukommelse kort, der sidder lige under batteri dækslet. Det er en fin størrelse at have med fra start og rækker både til masser af musik, fotos og sågar også et par film.
Som det sig hør og bør i en musik telefon er der naturligvis også en FM stereo radio med RDS funktion. Radioen er ganske fin og nem at betjene med op til 20 forvalgte kanaler og en lyd, der er godkendt. Radioen kan spille, hvad enten man sætter et headset til Sony Ericsson stikket eller til det almindelige 3,5 mm jackstik. Vil man høre lyden ude af højtalerne på telefonen, er der også mulighed for dette.
Video gengivelse, er en anden ting, som i hvert tilfælde Sony Ericsson selv mener, er en af spids kompetencerne ved W995. Telefonen har, som jeg var inde på tidligere, en støtte-bens-anordning på bagsiden, der dog langt fra imponerer. (Den er ganske simpelt for ustabil – men tanken er god nok) Skærmen er også, for en Sony Ericsson, en stor skærm, men der er dog, i forhold til hvad der ellers findes, intet epokegørende ved 2,6” i QVGA opløsning. Sluttelig er der ikke understøttelse for de to vigtige video codex (Divx/Xvid), og i og med W995 ikke er en smartphone, kan der ikke hentes en anden afspiller ned, der kan håndtere netop disse mere avancerede codex. Er W995 så helt ude i hegnet som video afspiller – ikke helt.
![]() |
![]() |
W995 i videoposition - benet er ikke supstabilt | Et videoklip der meget godt viser den flotte skærm |
Sagen er den, at Sony Ericsson har fået et, efter min mening, rigtigt lyst indfald med deres online service kaldet Playnow Arena. Her vil Sony Ericsson som alle de andre producenter gerne gøre Appels eksempel efter med en indholds tjeneste, så man både på computeren og direkte på mobiltelefonen kan hente ”stuff” ned på sin telefon. Der er spil, temaer, musik ringetoner osv. osv. Det interessante i denne forbindelse er dog, at ved udgangen af Juli måned kommer der også spillefilm. Der er tale om klassikere, nye film, og i mange genre, og fælles er der er tale om kvalitets film. Det bedste er, at alle film er helt og aldeles gratis at hente ned og se lige så mange gange, man gider, dog bliver de inaktive efter 90 dage. – Gratis – et ord telefon brugere elsker. Filmene er med danske undertekster og tilpasset QVGA formatet og vises med 30 billeder i sekundet. (En film vil fylde ca. 300 mb, så hvis ikke man har flatrate mobildata, så hentes de ned via ens PC og overføres til W995.) Der kommer 4-5 nye titler om måneden, indtil der i alt er ca. 60 titler, hvorefter de ældste eller mindst sete film ryger ud, når månedens nye film kommer. Desværre for alle andre der ejer en Sony Ericsson mobiltelefon, er film delen en lukket klub, der kræver en W995 som adgangs billet eller senere Aino når den kommer.
![]() |
Playnow Arena - det skal nok blive stort |
Dette træk fra Sony Ericsson er i mine øjne intet mindre end genialt. Med tiden, når der kommer flere forskellige telefoner, der kan gøre brug at dette, så kan det blive rigtigt stort. Eneste lille klage er, at man ikke starter op med de 60 film fra start, men opbygger basen over det næste års tid.
En lille note, til dem der allerede nu får julelys i øjnene over tanken om gratis film, er, at man skal være opmærksom på, hvilken W995 man køber, da telefonen skal registret med imei nummer, og det skal passe til det land, man bor i. Med andre ord, parallel importerede telefoner vil ikke kunne bruge denne service !!!! – Så spørg butikken inden du handler (denne udlånte model fra mobiludsalg er naturligvis en DK model, men desværre er tjeneste ikke åbnet endnu – suk)
![]() |
Endnu en måde at få vist hovedmenuen på |
Er man ikke til lange spillefilm, så har W995 både en youtube klient, så man let kan se youtube klip på sin telefon, men der er faktisk også mulighed for at streame video direkte ned fra nettet, hvis det vel at mærke er i det rigtige format. Husk blot på at, med mindre du har fri mobildata eller bruger telefonens indbyggede trådløse net, kan det ret hurtigt blive en rigtig dyr fornøjelse.
Konklusionen på video delen er, at rent hardwaremæssigt er W995 ikke imponerende, og der findes mange væsentligt bedre løsninger, men med Sony Ericssons online tjeneste i baghånden stiger oplevelsen betragteligt. Playnow Arena kan i øvrigt besøges på følgende adresse: www.playnow-arena.com/
Men posen er langt fra tømt endnu for W995´s vedkommende. Vi skal nu kigge på Kamera delen, og her høster W995 bestemt også mange roser. W995 er nummer 2 telefon fra Sony Ericsson med et 8 Mpixel kamera. Nok er C905, der var den første, lige en tand bedre med Xenon flash og beskyttelses dæksel for linsen, men W995 har ellers intet problem med at være med fremme blandt de ypperste kamera-telefoner.
![]() |
To super kameratelefon fra Sony Ericsson (C905 og W995) |
8,1 Mpixel helt nøjagtigt, autofokus med en lækker kamera udløser knap, billede stabilisator, ansigt genkending og GEO-tagging – jo der er stort set fuldt hus i de tekniske specifikationer. De få ting jeg savner, er noget hastighed, når billedet tages og ikke mindst skal gemmes og en Xeneon flash. Retfærdigvis skal det siges, at den diode lampe der er, er der godt nok blus på, og man kan faktisk med de rigtige indstillinger få brugbare fotos i mørke omgivelser på op til et par meter.
Billede kvaliteten er flot. Der er ikke meget forskel her at spore i forhold til C905, der mange steder er udråbt til at være noget af den mest ultimative kamera telefon. Nuvel tiden går, og de nye 12 Mpixel kameraer er på trapperne, men de billeder W995 skyder, kan man bestemt godt være bekendt at dele med andre. Som vanligt kan du se eksempler på billeder taget med W995 nederst på siden. Blot klik flere gange på dem så de kommer op i stor størrelse.
![]() |
![]() |
Kameramenuen | Indstilling af kvalitet mv. |
Hvis kamera delen glæder, og det gør den, er det lidt andre toner, vi finder, når vi kigger på video optager delen. Jeg ved godt, jeg selv i tidligere tests har bedyret, at gode video-optagelser og mobiltelefoner ikke passer rigtigt godt sammen. Det fastholder jeg, også selv om kvaliteten er meget bedre, end det W995 kan levere. Så længe der ikke er en ordentligt anti-ryste funktion, bliver video noget skidt at se på. Men det afholder mig altså ikke fra at konstatere, at video opløsning i W995 er så ringe med en WQVGA (428 x 240) opløsning, at det mere eller mindre kan være lige meget at se på rystede billeder eller ej, for W995 har faktisk indbygget anti-ryste funktion. Nokia har gennem flere år tilbudt VGA (640 x 480) opløsning, der er 3-4 gange bedre, så selv om det nærmest er en tradition, at Sony Ericsson skal have ringe video optager muligheder, så burde det være noget, de fik mere fokus på i fremtiden.
![]() |
Video |
GPS er og bliver en faktor, som vi skal vende os til at finde i vores mobil-telefoner. Jeg har efterhånden set en del GPS telefoner, og langt de færreste er rigtig brugbare for mit vedkommende. Nok kan de, og det kan denne W995 også, godt finde den position, jeg befinder mig på og vise den på Googel maps, ja de kan også lave en simpel vej beskrivelse, som fx er udmærket i en by på gå ben. Ikke mange har et rigtigt navigations materiale med fra start, så man kan køre efter det i en bil og få vist vejen med pile, stemme oplysninger osv. Her overrasker W995 på en positiv måde ved at have Wayfinder Navigator 7 med om bord, godt nok kun i en prøve udgave, og vil man bruge det, må man så slippe lidt penge om året for den mulighed.
![]() |
![]() |
GPS-delen | På W995 kan menuen viser på forskellige måder |
Personligt vil jeg næppe bruge Wayfinder som navigation i en telefon som W995. Eller rettere sagt - jeg ville slet ikke bruge W995 til at navigere med!! Skærmen er simpelthen alt for lille og uden trykfølsomme knapper, man let kan ramme. Dertil er det system med at modtage kort over mobildata nettet ikke stabilt nok til, at jeg tør løbe an på det, og da slet ikke hvis jeg skulle køre i udlandet. Jeg ville hellere spare mine penge på wayfinder og købe en af de efterhånden ret billige almindelige navigations løsninger fra TomTom, Garmin, Navigon eller hvad de nu alle sammen hedder.
Jeg vil ikke gøre så meget ud af mail delen, blot fortælle at den kan, hvad den skal med flere konti osv. Ingen problemer, men omvendt havde jeg heller ikke forventet andet.
![]() |
![]() |
Udmærket webbrowser | Browseren virker også i vandret position |
Internet browseren er fin, det større skærm format gør det lettere at navigere rundt end på en lille skærm, og zoom funktionen, når man skal læse noget, er også fin. Men en oplevelse som på iPhonen eller Opera 9.5 på Touch PRO 2 er der langt fra. Men de har også fordel af noget større skærme, der er trykfølsomme.
Sony Ericsson er spækket med programmer og spil, ja jeg kan faktisk ikke rigtigt lige komme i tanke om andre telefoner, der var så proppet fra start. Der er både et foto og et video redigerings program, der er udmærket til småjobs. Der er MusicDJ, der er et program, hvor man selv kan komponere musik med forskellige instrumenter. Der er Music mate og music quiz, der begge også omhandler musik. Så er der Rock Bobblehead, et lidt småtåbeligt program, hvor man styrer en Elvis dukke via accelerometeret, Sound Sensor optager lyd og viser det som et grafiks diagram. Voice Transformer er til gengæld rigtig sjovt. Man optager et eller andet, der bliver sagt, og det kan man så få lagt 7 forskellige effekter hen over som robot stemme, hurtigt langsomt eller som en fuld person.
![]() |
![]() |
Programmenuen er ganske godt fyldt op | Der er bunker af spil med fra start |
Slutteligt er der Walk Mate, der er en skridt tæller, så man kan måle og registrere, hvor langt man går i løbet af en dag.
Dertil kommer spille listen, der omfatter følgende spil: Bowling, Bubble Town, Diamond Islands, Guitar Rock Tour, Playman Extreme Running, Nitro Street Racing og Real Football 2008 – ganske imponerende.
![]() |
![]() |
Organizer-menuen | Kalenderen, der fungerer ganske godt |
Selve menu-systemet i W995 er det velkendte, som Sony Ericsson har kørt med i 90 % af alle deres telefoner. Det er godt og hurtigt, og man finder lynhurtigt rundt i det. Er man ikke til en smartphone, er dette og Nokia´s nyeste udgave af serie 40 efter min mening det bedste, man kan få. Her er alt, hvad man har brug for af funktioner og kun manglen på avanceret købe-software er grunden til, at jeg foretrækker enten Symbian eller andre smartphone styresystemer.
![]() |
GPS-delen |
Desværre må man i Sony Ericsson W995 kigge langt efter et program, så man kan læse og redigere de mest brugte dokumenter som fx words og excel - lidt ærgerligt.
Vi skal også have kigget på batteriet, som W995 kommer med, og det er desværre som sædvanlig en sørgelig historie fra Sony Ericsson. W995 kommer med et ”standart” 930 mAh batteri. Jeg synes kort og godt, det er skamfuldt af Sony Ericsson at spise kunderne af med et så, undskyld mig udtrykket, fesent batteri. For lige at sætte perspektiv i hvor ringe det er, og hvor lidt Sony Ericsson tilsyneladende gider, at arbejde på at give kunderne længere brugs tid af deres produkter, før de skal lades, kan vi lige kigge lidt tilbage i tiden. I starten af 2005 lancerede Sony Ericsson deres første telefon i Walkman serien. Den hed W800 og var bygget på basis af den super populære K750 telefon. Den gang for 4 ½ år siden havde W800 et batteri på 900 mAh. Det er kun ca. 4% mindre, end hvad Sony Ericsson kan præstere i deres super high-end W995 med større skærm, 3G, GPS, WI-FI osv. og det i 2009 !!!! Én sølle % om året over de sidste 4 år. Med den hastighed går der lang tid, før vi når op de 1200 mAh, der er ved at være standart fra andre producenter på lignende produkter.
![]() |
Sony Ericsson oplyser selv standby tider på optil 370 timer og tale tider på op til 9 timer. Glem det, det passer ca. lige så godt som at påstå, at månen er lavet af grøn ost. W995 skal ikke bruges meget, før det kniber med at holde strøm til mere end 2 dage, specielt hvis man bruger Wi-Fi eller GPS.
Et hurtigt opslag på Pricerunner viser, at Sony Ericsson W995 pt. koster 2.925 kr.
I alt 84%
Gode ting:
Lækkert designet og bygget bl.a. i metal.
Lille og kompakt telefon - skærmen taget i betragtning.
Super musik telefon, det dur bare
Lækre musik-knapper og endelig 3,5 mm jackstik.
2,6” TFT skærm.
Rigtigt fint 8 Mpixel kamera.
Alt i net - herunder Wi-Fi.
GPS, hurtig Bluetooth.
Adgang til online film.
Rigtig god program pakke med.
Mindre gode ting:
Pinlig lille batteri kapacitet til en sådan high-end telefon i 2009.
Støtte benet er for ustabilt.
Video player understøttelse af få formater (codex).
Ringe video optager kvalitet.
Konklusion:
Sony Ericsson W995 er en rigtig lækker telefon, tæt pakket med mange super fine funktioner, og alt sammen stoppet ind i et kompakt men lækkert design. W995 er med andre ord tæt på at være en perfekt telefon, hvis ikke lige det var fordi, den har et usselt batteri, der hørte til tilbage i 2005 og ikke her i 2009 – det trækker alvorligt ned!!!
Video afspilleren er med visse forbehold. Jeg er begejstret for musik delen, endda rigtig begejstret, og kamera delen er også fremragende, kun skuffer video optager funktionen, men ok sådan har det også på det område altid været med Sony Ericsson. Man skal heller ikke glemme de mange spil og sjove programmer, samt muligheden for at hente gratis spille film med om kort tid.
Alt i alt og på trods af mine sure opstød omkring batteri kapacitet, er det en telefon, jeg ikke vil tøve med at anbefale, også selv om det ikke just er den billigste. Er man musik tosset, er der ikke mange telefoner, der matcher W995!!!
Telefonen er venligst udlånt af mobiludsalg.dk
Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.
![]() Sony Ericsson W715 test |
![]() Nokia 5800 XpressMusic (tube) test |
![]() Sony Ericsson C905i test |