Indtil nu har HTC siddet på marked for telefoner med styresystemet Android. Alle har vidst, at dette naturligvis ikke ville vare ved, men Samsung er den første til at tage udfordringen op fra HTC Magic, som er i handlen og Hero, der snart kommer. At det netop er Samsung af ”de store” producenter, der først kommer med deres bud på en Android telefon, kan heller ikke rigtigt for mobilinteresserede personer komme som den store overraskelse. De har lavet telefoner med stort set alle platforme, lige fra Windows over til Symbian, Palm og naturligvis deres helt eget, der dog ikke er en smartphone. Nu er Samsung hoppet med på Android OS, og i denne første danske test vil vi som vanligt gå til biddet og tage Galaxyen under luppen for at se, om den kan matche, hvad HTC har at byde på i fx deres ret populære Magic model. Nok snak - lad os så komme i gang.
Galaxy ved siden af tændstikæsken
Galaxy ved siden af Nokia 6500 Classic
Samsung Galaxy kommer i en fin lille sort æske i kraftig kvalitet. Når æsken åbnes ligger Galaxyen pænt præsenteret i en grå pap bakke. Når denne løftes op ligger resten af kassens indhold pænt sorteret op i endnu en pap bakke. Ud over telefon, batteri og lader, finder vi et datakabel (micro USB) og et headset med 3,5 mm jack stik. Derudover er der et lille etui med, der som sådan ikke imponerer men naturligvis kan bruges til at beskytte Galaxyen mod knubs.
Der er i salgspakken det, man med rimelighed kan forvente, men heller ikke mere.
Galaxy ved siden af HTC Touch Diamond 2
Galaxyen er en lækker telefon at få i hånden ingen tvivl om det. Den er, hvad jeg vil betegne som mellem klasse størrelse for telefoner med trykfølsom skærm, hvor fx Omnia HD, Nokia N97 og HTC Touch PRO 2 er klassens store drenge. Det går noget lettere med at have Galaxyen med i en lomme. Telefonen måler 115 x 56 x 11.9 mm og vejer 117 gram. Galaxy er således både et par mm kortere, men mere vigtigt et par mm tyndere end Magic.
Designet på Galaxy er meget i tidens trend med blank sort plast og krom dele. Personligt synes jeg, det er flot men også ret upraktisk. Alt ses på en blank sort flade, lige fra de mere uskyldige fedtfingre, til små lomme-ridser, og med tiden er det bare ikke pænt mere. Desuden er netop dette blanke sorte plast en modeting, vi har set mere og mere af de sidste par år, og det nye og spændende ved dette er også som sådan ved at være overstået. Resten af designet på Galaxy er ret ordinært og minder meget om andre trykfølsomme telefoner, men nævnes skal det også, at de afrundede former overalt på Galaxy er med til at gøre den endnu mere lækker at have med i lommen, hvilket bestemt ikke er uden betydning.
![]() |
Toppen med 3,5 mm jackstik - sådan |
Bygge kvaliteten fejler bestemt ikke noget på Samsung Galaxy, den er måske nok en ren plastik telefon, men det er plastik i en ordentlig kvalitet, og det er lavet, så det hverken afgiver knirke eller knage lyde, når jeg vrider lidt i den fra forskellige vinkler.
Men lad os tage en tur omkring Galaxy og finde ud af hvor de forskellige ting er placeret. Vi starter som vanligt på forsiden. Over den store trykfølsomme skærm har vi telefonens samtale højtaler. Den er holdt i sort som resten af telefonen, og falder dermed let i med det omkring liggende område. Der er ikke et kamera til video telefoni, som ellers ofte findes i dette område, men dog er der en nærheds sensor, der slår skærmens trykfølsomhed fra, når telefonen holdes op mod et øre og en lys sensor der styrer lyset i skærmen.
![]() |
![]() |
Over skærmen er der højtaler og sensorer | Venstre side med den gode volumenknap |
Under skærmen har vi et Samsung logo samt en ret stor joypad. Omkring den er placeret i alt 5 funktionsknapper, der alle er markeret i krom. Dem vender vi naturligvis tilbage til senere.
På venstre side finder vi øverst, på hjørnet af toppen, et øje til at hænge en strop i, hvis man ønsker at benytte den slags. Lige under er volumen knappen, der er en af de rigtig fine at trykke på og finde under en samtale.
På højre side finder vi omkring midten en ”hold” knap, der bruges til at lukke telefonen op fra dvale og derunder en fin 2 trins kamera knap.
![]() |
![]() |
Højre side med "hold"-knap og kameraudløser | Tykkelsen på 12 mm er bestemt godkendt |
I bunden finder vi som det eneste et lille hul til mikrofonen under samtale.
I toppen er der noget mere fyldt. Dels har vi det super gode 3,5 mm jackstik, så man frit kan vælge at bruge det headset eller de høretelefoner, der passer en bedst. Dernæst er der et micro usb stik, der bruges til dels at forbinde Galaxy med en computer men også til at lade igennem. Det gode er, at både laderen men også datakablet, når det er tilsluttet en computer, kan lade Galaxy op. Ved siden af dette stik, der i øvrigt er gemt under en lille låge i vanlig Samsung stil, er der faktisk endnu en mikrofon indgang. Denne mikrofon er beregnet til optagelse af lyd, når man video filmer. Jeg har ikke set en sådan løsning før, men det virker jo logisk nok, at et eller andet sted fra skal lyden jo optages.
![]() |
Bagsiden med spejlblankt plast |
På bagsiden har vi den før omtalte store blanke sorte flade, som er så svær at holde ren og pæn. Nok om det, mere interessant er det, at det også er her vi finder et 5 Mpixel kamera med hjælpe lys diode samt telefonens udvendige højtaler placeret for neden. Under batteri dækslet finder vi en microSd kort slot, hvor der kan sættes kort på op til 32 GB i (når de engang kommer på markedet).
Vi hopper tilbage til fronten, hvor vi skal kigge mere på skærm, joypad, fysiske og virtuelle knapper. Vi starter med skærmen. Samsung er den første mobilproducent, der for alvor har taget OLED teknologien til sig. Nokia var først, men allerede nu har Samsung præsenteret 6 modeller foruden denne Galaxy med denne nye fantastiske skærm type. Dette giver et meget godt fingerpeg om, hvilken retning skærm teknologien kommer til at gå. OLED er og bliver fremtiden inden for skærme, det er helt sikkert, det er bare et spørgsmål om tid, før de andre producenter vågner op.
![]() |
Så flot er AMOLED-skærmen |
Skærmen er 3,2” (68 x 45 mm) og altså samme størrelse, som den Magic har, dog har Galaxyen 16 millioner farver mod de 262.000, som Magic kunne mønstre. Det er dog ikke antallet af farver men snarere den meget bedre kontrast, OLED teknologien giver, der er værd at hæfte sig ved. Nu skriver jeg OLED, men faktisk er det helt præcist AMOLED, fordi det også er en trykfølsom skærm, der er tale om.
Bortset fra kontrasten via OLED er der dog ikke den store forskel på de skærme, Magic og Galaxy bruger. De har begge den teknologi, der hedder Capacitive teknologi, hvilket betyder, at skærmen er super let at trykke på, ja man skal faktisk kun berøre den let, før man får et input, men til gengæld er det kun fingeren, der kan bruges og ikke fx en stylus til at give det input.
![]() |
![]() |
QWERTY-tastaturet i lodret | QWERTY-tastaturet i vandret |
Opløsningen er også ganske fin med 480 x 320 pixel, hvilket ser ud til indtil videre at være en standart opløsning for telefoner med Android styresystem. Det er samme opløsning, som iPhonen benytter, men i kraft af en mindre skærm på Galaxy er skærmen i praksis lidt skarpere at se på.
I og med der er tale om en telefon med virtuelt tastatur, skal vi også kigge lidt på det, mens vi er ved skærmen. Galaxy har sjovt nok ikke et almindeligt telefon tastatur, som fx Magic og langt de fleste andre har. Nej, her er det som på iPhonen. Man har kun QWERTY tastaturer at vælge imellem, der dog så naturligvis også kan bruges, hvis telefonen drejes over i vandret position. Knapperne er i lodret position ca. 5 x 8 mm, og i vandret er de ca. 6 x 7 mm. Dette er naturligvis ikke så stort som på telefoner med større skærm, men jeg synes faktisk det virker fint, og jeg har intet problem med at få en acceptabel skrive hastighed.
![]() |
![]() |
Ved tryk er der en popup med det valgte bogstav | Æ, Ø og Å kommer ved at holde A eller O nede |
På telefoner med skærme mindre end 3,2”, fx Samsung F480 eller den første touch Diamond model, er det altså for småt. En ekstra fordel er det, at der dels er vibrator evt. suppleret med lyd, der hjælper til at bekræfte, når man har trykket på et bogstav. Men bedst af alt er det dog, at et input først kommer, når man slipper skærmen igen, og at den, mens man holder fingeren på skærmen, viser et lille pop up ikon ca. 5 mm over knappen. ÆØÅ ligger på henholdsvis ”a” og ”o” knappen, der blot holdes inde et øjeblik hvorefter en pop up menu lader dig vælge, hvad der skal sættes ind. I og med dette er en test model fra udlandet, jeg har fået fat i, er der ingen former for ord hjælp, fx ord gæt eller stave hjælp, men det er der ret sikket, når telefonen kommer til Danmark.
![]() |
![]() |
Her er magic-skærmen med en grøn baggrund | Samme baggrundsbillede på Galaxy - stor forskel |
Skærmen er via teknikken med OLED HTC Magic overlegen i kontrast og farver, men opløsning og skærm reaktion er de begge lige gode til.
De fysiske knapper og joypad må vi heller ikke glemme. Joypaden er kæmpe stor, ja nok en af de største jeg længe har set (27 mm på det bredeste sted). Den er ganske fin at trykke på, og det samme gælder for ok knappen i midten. Men på en telefon som denne, og også Magic med sin trackball, er det et suplement til at navigere ved hjælp af den trykfølsomme skærm. I den tid jeg har brugt Galaxy, har jeg ikke rigtig brugt joypaden, men jeg vil ikke afvise, at nogle vil være glade for at have den, og fx i visse spil kunne jeg godt forstille mig, den var rigtig fornuftig.
![]() |
![]() |
Kæmpe joypad med OK funktionsknapper | Numerisk tastatur til opkald |
Hvad der også er rigtig fornuftigt, er de fysiske funktions knapper, eller i hvert tilfælde de 4 af dem, der alle er rigtig store og gode at trykke på. I venstre siden har vi øverst en menuknap, der bruges ret ofte, og under den start samtaler (der for min skyld godt kunne have været markeret med en grøn farve). I højre side har vi retur knappen, også en ganske brugt knap, og forneden afslut opkald og tænd/sluk for telefonen. (den måtte gerne have været rød). Midt imellem de to knapper har Samsung placeret home knappen. Knappen er ikke særlig stor men er dog hævet en smule. Heldigvis er det ikke en knap, som jeg brugte super meget gennem min test, så det går nok endda, men optimalt er det ikke. På HTC Magic var der også en ”søge” knap, som Samsung har undladt, og ærligt talt, det synes jeg er i orden.
Samlet set synes jeg, at de fysiske knapper er bedre end dem, der er på Magic, og i mange tilfælde vil et Joypad også være at fortrække for de fleste, men jeg savner baggrunds belysning af knapperne.
Det var så alt, hvad det kunne blive til i den ydre gennemgang, men vi fortsætter naturligvis med alle de funktioner og muligheder, som Galaxy med Android OS kan tilbyde.
![]() |
Diverse forbindelse styres fra denne menu |
Vi starter med de forskellige netværks muligheder. Galaxy har faktisk alt, hvad man kan ønske sig af muligheder for at kommunikere med omverdenen. Der er 4 GSM bånd med understøttelse af EDGE som hurtigste data bærer. Dertil 3G net med den hurtige HSDPA forbindelse, således at hastigheder på 7,2 Mbit kan opnås – i hvert tilfælde teoretisk. Der er også understøttelse af HSUPA med op til 5,5 Mbit. Trådløst net eller Wi-Fi, om man vil, er der også, og det fungerer rigtig fint med selv at skifte fra godkendt net til godkendt net. Der er også et af de nemmeste systemer, jeg har prøvet at sætte op, ja opsætning kan man dårligt tale om.
Samsung Galaxy har MicroUSB 2.0 stik, så man kan overføre data lynhurtigt. Man skal dog være forberedt på, at skal man synkronisere med outlook, kræver det, at man køber et lille stykke software, der koster i omegnen af 20 €. Bluetooth er der også, men af en eller anden grund er det ikke muligt at overføre filer via bluetooth (ligesom iPhonen), men der er dog understøttese af trådløs stereo headset (A2DP).
![]() |
5 Mpixel kamera med hjælpelys |
Kamera delen er en af de dele, som jeg personligt var noget skuffet over i HTC Magic. Det er jeg ikke på samme måde med det, Galaxy har at tilbyde. Ok, indrømmet - jeg savner, at Samsung ikke bare havde brugt den kamera indstillings menu og kamera software, der ligger i Android OS, for det er noget simpelt og med få indstillings muligheder. Her kunne Samsung med fordel have lavet deres egen løsning, men mon ikke det kommer i fremtiden? (det kunne HTC i hvert tilfælde i deres Magic, der har bedre og mere detaljerede kamera menuer).
Hvad der dog er klare forbedringer i forhold til Magic, er et 5 Mpixel kamera, kraftig foto lampe, der naturligvis også kan bruges til video, og vigtigst af alt en rigtig 2 trins kamera udløser knap placeret på siden. Dertil er Galaxy pænt hurtig til at fokusere og tage billede, men om det er hurtigere end Magic kan jeg ikke afgøre, da jeg ikke har en ved siden af til sammenligning. Sikket er det dog, at i praksis er Galaxyen ikke bare bedre, men meget bedre at fotografere med, end Magic var.
![]() |
![]() |
Kameramenuen med forige foto i venstre hjørne | Kameramuen er meget sparsom med instillinger |
En detalje, som jeg synes er rigtig smart, er, at det sidste foto, man har taget, bliver lagt op i lille størrelse i venstre side. Trykker man på det, kommer det frem, det er således både rigtig nemt men også en smart måde at vise det foregående foto på, så man evt. kan rette næste skud til, hvis motivet ikke var helt optimalt.
Geo-tagging er også en mulighed, hvis man vil benytte det.
Video er der også mulighed for at optage, men som med foto delen er man overladt til den meget forsimplede Android video menu, der stort set ikke lader brugeren vælge meget andet end, om der skal være lys til eller fra, hvor videoen skal gemmes og om det skal være høj eller lav kvalitet video. Jeg har ikke kunne få konkrete opløsninger på denne video del nogen steder fra, hvilket naturligvis er beklageligt i og med ”høj” og ”lav” opløsning er lidt svært at forholde sig til.
![]() |
![]() |
Høj eller lav videokvalitet - hvad dækker det over? | Musikopstartsmenuen |
Musik delen er identisk med det, vi finder på Magic, eller rettere sagt softwaren er, for Galaxy har som tidligere omtalt et 3,5 mm jackstik i toppen, hvilket jeg næppe kan skjule for læsere af mine test, at det er sådan, det skal være, og ikke et miniusb stik i bunden. Med dette er der mulighed for selv at vælge, hvilke høretelefoner man vil bruge, og det giver fra start en meget større frihed – sådan skal det være på en multimedia-telefon som Galaxy. En anden fysisk ting, der i mine øjne rykker Galaxy en klasse op, er, at telefonen kommer med 8 GB intern hukommelse fra start. Dertil er der naturligvis mulighed for MicroSD kort, og Samsung bedyrer, at det nye 32 GB kort skulle være understøttet af Galaxy.
![]() |
![]() |
Almindelig, kedelig listeform | Smart at man kan søge direkte på musiknummer |
Musik afspiller interfacet fra Android OS er både flot og nemt at betjene med store cover-billeder og store betjenings knapper, så her er basis altså fin nok. Jeg vil dog straks indskyde, at jeg savner equalizer funktion til at tilpasse musikken alt efter type og smag og behag. En smart detalje er, at der under cover billedet er små ikoner med info om kunstnernavn, album og musik nummer. Holder man fingeren der, kommer en pop up boks frem, hvor man kan søge enten via Googel i browseren eller på Youtube på en af de 3 ting – det er smart. At bladre gennem numre eller albums er på ingen måde så grafik-flot som coverflo fra iPhone. På Galaxy har man blot en lang liste med tekst, man kan scrolle op og ned i.
![]() |
Ganske udmærket musikafspiller |
Selve musikken, som Galaxy så leverer, er noget hæmmet af den enlige højtaler på bagsiden, der dog spiller ganske højt. De medleverede hovedtelefoner er som sådan udmærkede og er af in-ear typen, som der er brugt i flere andre Samsung telefoner.
Et minus er det dog, at der ligesom i Magic ikke er FM radio indbygget, hvilket jeg ved, en del brugere vil savne, men om det helt er Samsung/HTC, der skal klandres, ved jeg faktisk ikke, for jeg har endnu ikke set en Android telefon med FM radio.
Video afspiller delen er igen samme historie som Magic, og lidt synd er det, at Samsung ikke har fået deres fine video afspiller, som fx findes på Omnia HD, konverteret til Android software, for det var altså en virkelig god video afspiller med understøttelse af DixX og Xvid formater. Ud af æsken kan Galaxy afspille MPEG4 filer i H.263/ H.264 format.
Mens vi er ved disse lidt tørre tal, så lad os bare få nævnt, at Galaxy drives af en Qualcomm MSM7200A 528 MHz processor ganske identisk med, hvad HTC har brugt i deres Magic. Hvad der ikke er identisk, er derimod den mængde RAM, Galaxy kommer med. Samsung er ikke just flinke til at oplyse den slags, og det eneste, jeg har kunnet finde frem til, er, at Galaxy skulle have 128 MB RAM. Det undrer en smule, for Magic er opgivet til at have op mod det dobbelte, men Galaxy virker på ingen måde sløv, ej heller med større programmer åbnet. Måske er de 128 MB RAM ikke korrekt, og derfor tillader jeg mig at tage forbehold for dette.
![]() |
![]() |
Programpakken, som den så ud, da jeg testede |
- med 5-6 programmer hentet ned |
Nu har jeg i denne test flere gange omtalt, at Galaxy er en android telefon. Det betyder naturligvis, at den bruger dette nye og innovative styre system (1.5 cupcake), som Googel står bag. I den først test af en Android telefon, HTC Magic, lavede jeg en mere detaljeret gennemgang af dette system, som jeg her vil henvise til. (det kan læses her) Men overordnet er Android OS en åben standart, som betyder, at producenter kan lægge den på deres produkter, som de vil, og selv udvikle yderligere software, hvis de ønsker, hvilket lige nøjagtigt er tilfældet med HTC´s næste Android telefon Hero, der kommer om ganske få uger. Dertil er der den geniale markeds plads, hvor der findes i tusindvis af spil og programmer, der stort set alle er gratis og kan hentes ned på telefonen, som man lyster – det er ganske enkelt genialt og på sigt nok det eneste, der rigtigt kan komme til at konkurrere med Apples App store.
![]() |
![]() |
Det er nemt at tilpasse skrivebordet med genveje | Genvejene til programmer, widgets eller websider |
Har dette nye spændene styre system vagt din interesse, har vi på mobilforum.dk oprettet et nyt forum kun til Android debat.
![]() |
![]() |
Webbrowseren i lodret | Drejes Galaxy følger skærmen naturligvis med |
Webbrowseren på Galaxy er en ganske positiv oplevelse. IPhone har længe haft ry for at være noget af det bedste med hensyn til deres mobilbrowser. Den, der er med til Androide, er meget tæt på at være ligeså god, og personligt er jeg faktisk lidt i tvivl om, hvilken jeg foretrækker. Naturligvis er browseren lyn hurtig, det skal browser jo være nu om dage, men det der gør, at jeg er blevet rigtig glad for denne browser, er 2 ting. For det første har den et smart system, hvor man let navigerer hen på store sider og åbner lige det, man vil læse. I højre hjørne nederst er der en lille knap med pile i hver retning. Trykker man på den, bliver hele websiden vist, og naturligvis bliver det meget småt på en mobil skærm. Men så har man et lille vindue, man kan bevæge rundt med sin finger, hvor teksten er forstørret så meget op, at den er læsbar. Man flytter så denne lille kasse hen på det, man vil læse og giver slip, og så bliver det område forstørret op – rigtig smart. Det er den bedste løsning, jeg har set til at navigere på almindelige store websider som fx mobiltest.dk
![]() |
![]() |
Rigtig lækker måde at få overblik på websider på | I bunden ses knappen til at zoome ind og ud |
En anden ting, der gør, jeg godt kan lide Androids browser, er, at når man skal zoome ind og ud, er muligheden der for at bruge to små knapper, frem for som fx på iPhonen, hvor man skal bruge 2 fingre til at trække ud og ind. Det her system virker mere præcist, og man undgår at fedte hele skærmen til for at forstørre ud og ind. Man kan også prikke 2 gange hurtigt på skærmen, hvorefter man vender tilbage til standart zoom. At orientere sig på en hjemmeside foregår på samme måde som på iPhone og flere andre, man sætter en finger på skærmen og flytter den i den retning, man gerne vil.
Eneste rigtige ulempe ved browseren er, at den ikke understøtter flash video filer, fx som Youtube med flere. (der ligger dog en Youtube klient, man kan bruge i stedet for, men det hjælper ikke, hvis det er video fra andre sider, man ønsker at se).
![]() |
![]() |
Android Marketplace - en kæmpe samling software | Det meste er gratis - så bare prøv løs! |
![]() |
![]() |
Her er hentet et power management-program | Et tank-spil fra Marketplace - kvit og frit |
I programpakken finder vi naturligvis en del ting, der er tilpasset Googel produkter. Der er Gmail, der faktisk er et krav for at få adgang til marked place, men naturligvis er her også Googel maps at finde. Dette fungerer rigtig fint via den indbyggede GPS modtager og kan fint bruges til at bestemme sin position eller simpel navigation på gå ben i fx en fremmed by. Hvad systemet ikke kan bruges til, er rigtig navigation med kort i 3D, pile og stemme anvisninger. Om det kommer som tilkøbs muligheder er svært at sige, idet Googel som udgangspunkt foretrækker deres eget produkt – men vi kan da håbe, at TomTom eller Gamin kommer på banen på et tidspunkt.
![]() |
![]() |
Google Maps |
Indstillingsmenuen kommer frem i bunden |
En anden ting, som man heller ikke som udgangs punkt har adgang til, er mobil udgave til at vise og redigere de mest kendte Office produkter (Words, Excel, PowerPoint og PDF). Man kan måske ikke beskylde Galaxy for at være en telefon tiltænkt et business segment, men stadigvæk havde det nu været rart med disse muligheder.
![]() |
Kortvalg i Google Maps |
Batteriet på Galaxy får et plus i min bog. Flere steder på nettet kan man læse, at batteriet skulle være på 1440 mAh – det er imidlertid ikke korrekt. Der sidder et 1500 mAh batteri i telefonen. I Magic sad der et 1340 mAh batteri, altså ca. 12 % større. Læg dertil at Samsung selv oplyser at AMOLED skærmen, Galaxy har, bruger 17% mindre strøm end en tilsvarende skærm med TFT teknologi, og man begynder at forstå at der er noget mere saft og kraft, når Galaxy skal holdes kørende. Samsung oplyser selv 450 timer standby og 10 timers tale. Det første holder næppe, men 3-4 dage ja måske 5 dages standby ved let brug er ikke utænkeligt, og selv power brugere, der benytter deres telefon meget, skal gøre sig en del umage for at tømme Galaxy for strøm i løbet af 1 dag. Galaxy er en af de telefoner, jeg har testet for nylig, der bedst holder strøm.
Et hurtigt opslag på pricerunner viser, at Samsung Galaxy pt. koster 4.079 kr.
![]() |
Samsung Galaxy er en virkelig lækker telefon |
I alt 92 %
Gode ting:
Lækker telefon, både i størrelsen men også det klassiske design.
Super flot 3,2 ” capacitive skærm med OLED teknologi.
Android OS – jo mere jeg prøver det, desto bedre er det.
5 Mpixel kamera med lys diode og fysisk kamera udløser knap.
Kæmpe batteri og rigtig flot standby tid.
Wi-Fi, HSDPA og 4 GSM net med EDGE.
8 GB intern hukommelse og understøtter op til 32 GB microSD kort.
3,5 mm jackstik og ok hedset med fra start.
Mindre gode ting:
Blank sorte overflader og fedtfingre - det dur bare ikke sammen.
Bluetooth understøtter ikke fil overførelse.
Ingen FM radio.
Mangelfuld kamera menu.
Konklusion:
Jeg blev oprigtigt talt lidt småforelsket, da jeg for godt 6 uger siden testede HTC Magic og for første gang oplevede Android OS. Den gang var det dog hardwaren, som Magic tilbød, der holdt mig tilbage fra at købe en til eget brug. Og det var, når jeg har testet Samsung Galaxy, en rigtig klog beslutning. Galaxy er 98% identisk med den software, der findes på telefonen, mens hardwaren er blevet kraftigt forbedret. I Galaxyen finder vi bedre skærm, intern hukommelse på 8 GB, bedre kamera (meget bedre), og batteriet er også forbedret. Alt sammen i en indpakning, der er mindre fysisk, end det Magic kunne tilbyde. Jeg har kun prøvet disse 2 Android telefoner, men i og med de koster ca. det samme - omkring 3500 kr., kan der ingen tvivl være om, at Samsung Galaxy er HTC Magic overlegen – en del overlegen endda. Derfor er jeg glad for, at Magic kun blev en ”flirt”, for det er Galaxy, der får lov til at blive en del af husstandens mobilpark.
Samsung Galaxy kommer om 1-2 mdr. i handlen her hjemme, men kan du ikke vente kan de købes i bl.a. Tyskland, som denne test model er fra, ulåst og med engelsk sprog for knapt 500 €
Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.
![]() HTC Magic test |
![]() Samsung I8910 Omnia HD test |
![]() Nokia 5800 XpressMusic (tube) test |