I øjeblikket bliver der lagt mærke til HTC både blandt forbrugerne, men også blandt konkurrenterne og resten af mobil verdenen. Sagen er den, at HTC var først ude med det nye og meget lovende Android styresystem lavet af Googel. Den telefon kom aldrig til salg i Danmark, men det gjorde så efterfølgeren Magic. Ingen tvivl om at Magic var et friskt pust i vores lille andedam, da den kom i Juli måned. Men HTC havde mod på meget mere Android telefon, og kun knapt 2 måneder senere kommer Hero som en afløser bygget på samme basis som Magic så i handelen. Derved har HTC så absolut taget førertrøjen grundigt på med hele 3 Android telefoner på samvittigheden, og det endda før nogen af de andre producenter er kommet rigtigt i gang endnu!!! En anden ting, der også rundt omkring i branchen får et løftet øjenbryn, er, at en nærmest uskreven regel fra producenterne om ikke at drukne markedet med mere eller mindre ens telefoner i high-end klassen på samme tid, også ser ud til at være brudt. Hvordan detail ledet, der lige har taget Magic i sortiment, og kunder, der lige har kastet mange penge efter en Magic, vil reagere over for det fact, at Magic nu i princippet er en forældet telefon her 2 måneder efter den kom, må stå hen i det uvisse. I denne test skal vi nøjes med at kigge på Hero, dens forbedringer og hvor meget den så er blevet bedre.
Hero ved siden af tændstikæsken
Hero ved siden af Nokia 6500 Classic
Hero kommer i en ganske lækker indpakning, som også Magic gjorde. Kraftigt hvidt pap omslutter Hero fra start. Åbner man æsken, ligger telefonen flot præsenteret i et stykke karton. I æsken finder vi ud over telefonen og batteri, den flot designede lader, som HTC har brugt siden den første Diamond, et 3,5 mm jack stik med fjernbetjening på midten, et data kabel som desværre også skal fungere som lade kabel, og endelig et 2 GB microSD kort, der også er med.
Her er altså hvad man skal bruge, men intet mere, og personligt kunne jeg godt have haft glæde af både et data kabel og et lade kabel, så man ikke skulle skifte hele tiden, og en lille taske havde da også været rart.
Hero ved siden af Samsung Galaxy
Nu er jeg godt klar over, at det er en ganske kendt floskel at skrive, at smag og behag er forskellig, men ikke desto mindre er det jo sandt. Min første tanke var, da jeg fik Hero i hånden, at den var alt andet end køn. Jeg er blødt lidt op, men pæn eller lækkert design, kan jeg ikke få mig selv til at skrive. HTC har valgt at vægte, at Hero skulle skille sig ud fra mængden af de efterhånden mange PDA telefoner. Det må man sige er lykkes dem rigtig godt endda. Hero ligner ikke noget man har set før (og forhåbentligt ikke kommer til at se igen!!!)
Den nederste del af telefonen, vel ca. 1/5, har fået et knæk opad. Knækket ligger lige der, hvor skærmen slutter. Knækket er vel på ca 15 grader, og specielt fra siden ses det tydeligt, hvordan Hero mest af alt ligner et surfbord eller den ene halvdel af en slalom ski. Jeg har svært ved at se noget praktisk eller flot over dette, men måske I læsere har en mere raffineret smag end jeg? Desuden er det ikke super praktisk at trykke på de fysisk knappe, når Heroen ligger på et bord, men det knæk.
![]() |
![]() |
Hero og Samsung Galaxy oven på hinanden | Det karakteristiske knæk i bunden |
Størrelsen på Hero er derimod lige i øjet. Her er ikke meget forskel fra Magic, hvilket betyder, at vi har med en mellem størrelse PDA telefon at gøre, der ikke vil være et problem for de fleste at have med i lommen. Hero måler 112 x 56.2 x 14.4 mm og vejer 128 gram, hvilket er 12 gram mere end Magic. Dette må tillægges den smule Hero er tykkere end Magic, men også materiale valget betyder i denne sammenhæng noget.
Hvor Magic var en plastik telefon over det hele, er Hero lavet med metal på fronten. Den model, jeg har fået til test, er i brun eller mokka farve, hvilket jeg faktisk godt kan lide. Den øgede vægt bidrager naturligvis også til en hvis kvalitets fornemmelse. Bedst af alt er nu den gummiagtige overflade, som jeg efterhånden med de mange blanke telefoner, jeg har testet, havde troet, producenterne kollektivt havde begravet. Det er heldigvis ikke tilfældet, og det er og bliver super lækkert med en sådan overflade. Den glider ikke, man ser ikke fedtfingre og små ridser på samme måde, så hvorfor der skal være langt imellem den type overflade, det undrer mig virkeligt. Hero har det og tommelfingeren op for det.
![]() |
Mandagsmodel med hul mellem glas og cover |
Knirke og knage lyde er der heller ikke at spore på denne telefon, hvilket bringer mig frem til, at Hero er ganske godt skruet sammen. Der er dog et lille aber dabei ved det testeksemplar, jeg har fået. Skærmen sidder ikke placeret ordentligt i forhold til det hul, der er i metal fronten. Det betyder, at der i toppen rent faktisk er en revne langs overdelen af skærmen og der hvor metal coveret mødes. Jeg har talt med HTC, og de bedyrer, at sådan skal det naturligvis ikke være, og der må være tale om en uheldig mandags model, hvilket alt tyder på er korrekt – HTC plejer at lave produkter, der er samlet ordentligt, men skulle en af jer læsere opleve det samme, er det altså bare med at få den returneret, for skidt og fugt vil med tiden trænge ind og kan give store problemer.
![]() |
![]() |
Kæmpestor volumenknap | Den er ikke blandt de tyndeste med 14,4 mm |
Men lad os nu tage en rundtur omkring Hero, og se hvor hvad er placeret. Vi starter på forsiden. Over skærmen har vi en særdeles bred højtaler til brug under samtaler. Lyden er fin høj, og der er ingen problemer med at føre en samtale, selv hvor der er en del baggrunds støj. I højre ende af højtaleren er der en lille status LED diode, og i venstre side en lille lysmåler, der styrer baggrunds-lyset.
Derunder har vi skærmen, der fylder ganske meget af Hero’s forside. Hvor skærmen ender, kommer det før omtalte knæk, og her er placeret telefonens 6 funktions knapper samt en trackball, der alle minder en del om det, vi så på Magic.
Omkring på siderne er det hurtigt overstået. På venstre side har vi den til dato største volumen knap, jeg kan erindre at have set på en telefon. (30 x 7 mm) Det er den eneste knap over hovedet ud over dem på forsiden, og højre side er således helt renset for knapper.
![]() |
![]() |
Stor højtaler og status-led i højre side | Toppen af Hero med jackstik |
I bunden finder vi det her standart miniUSB stik, der bruges til at lade og synkronisere med computer. Ved siden af et lille hul til mikrofonen. I toppen finder vi en rigtig god ting, et 3,5 mm jackstik – Lad os håbe HTC endelig har fattet, at lyd til høretelefoner ikke skal ud i bunden via et miniUSB stik, men gennem et sådan jackstik hvor man uden problemer kan sætte sine egne gode høretelefoner til. En anden ting, vi finder her i toppen, er et lille hak til at åbne bagsiden.
Bagsiden er en stor skal, der fylder det hele. Øverst finder vi et kamera, der kigger frem igennem et hul, og til venstre derfor telefonens ydre højtaler. Denne er ok, dog uden samme pondus som flere af de telefoner, der er med stereo højtaler. Ned mod bunden finder vi et lille hul, hvor man kan fastgøre en lille strop til at bære den i, hvis man måtte ønske dette.
![]() |
![]() |
Bagsiden af Hero | Mange muligheder for at personliggøre telefonen |
Vi vender telefonen om igen, hvor vi skal kigge nærmere på skærmen, trackball og funktionsknapper. Skærmen på Hero er meget lig det, vi så på Magic. Den har en 3,2” (67 x 45 mm) TFT skærm med capacitive touch. Opløsningen er på 320 x 480 pixel og farverne er der 65.000 af. Det er med andre ord en ganske ok skærm. At jeg ikke bliver ovenud imponeret hænger sammen med, at jeg for nylig testede Samsungs Galaxy, der har samme størrelse skærm med samme opløsning osv., men med OLED teknologi frem for TFT. OLED er og bliver flottere i farver og kontrast, og så bruger det også ca. 1/5 del mindre strøm.
![]() |
![]() |
Programmenu fra Galaxy til venstre og Hero | Galaxys OLED-skærm til venstre med bedre farver |
En detalje, jeg også bemærkede ved HTC touch Diamond 2, er, at den del af skærmen, der viser et billede, sidder sænket ret langt ind i telefonen i forhold til det yderste glas. Dette ses tydeligt, hvis man kigger lidt skråt på telefonen, når skærmen er aktiveret. Hvorfor det er sådan, kan jeg ikke rigtigt blive klog på, måske er det for at gøre det sværere at beskadige den inderste skærm ved et slag eller stød? I praksis har det dog ikke noget at sige for betjeningen af telefonen. (men mere besværligt at fotografer skærmen er det blevet med den afstand mellem skærm og front glas, hvilket også fremgår af flere af de fotos jeg har taget)
Hero har også som forgængeren en lille trackball, som man kan bruge til at navigere rundt med. Den fungerer fint, og er for mig en ekstra mulighed, hvis man ikke vil bruge telefonens trykfølsomme skærm, og så fylder den jo mindre end en joypad, som andre telefoner har.
![]() |
![]() |
Skærmen er sænket dybt ned under glaspladen | Trackball'en og de seks funktionstaster |
Blandt de fysiske knapper er der rokeret noget om i forhold til Magic. Knapperne er ca. samme størrelse og altså stadigvæk ikke imponerende store. Men hvor der var 2 grupper med 3 knapper på hver side af trackballen på Magic, har Hero 2 knapper til venstre for og 4 knapper til højre for. Der er tale om de samme funktioner, men blot er de nu byttet lidt rundt. Denne rokade og placering af knapper er jeg faktisk ikke særlig glad for. En af de knapper, jeg bruger allermest, er retur knappen, som tager dig et step tilbage. Den sidder med dette layout på Hero placeret helt nede i højre hjørne. Placeringen er sikkert fint for en venstrehåndet person, men for mig, som er højrehåndet, er det noget akavet at ramme den med tommelfingeren. Faktisk var dette et irritations moment gennem hele testen. En anden og mindre detalje er, at det røde og grønne rør er skiftet ud med farveløse kollegaer, som jeg bryder mig mindre om. Jeg er bestemt fortaler for, at knapper til at starte og afslutte en samtale er markeret med de her to farver. Det skal også lige med at på grund af dette knæk Hero har er det ikke nemt at trykke på disse funktions knapper, hvis telefonen ligger på fx. et bord.
![]() |
![]() |
Nummerindtastning | Valg af indput-metode |
Hero har 3 mulige måder at trykke tekst eller tal ind på. Der er et almindeligt numerisk tastatur, der kan bruges til opkald eller til at skrive tekster med via T9 som på andre telefoner, der er et compact QWERTY og et fuldt QWERTY tastatur, der som det eneste kan benyttes, hvis man holder telefonen i vandret.
QWERTY tastaturet kan bruges både i lodret og vandret position. I lodret er knapperne ikke særligt store, kun 5 x 7 mm. Men drejer man Hero rundt, bliver det straks noget bedre, da tasterne så bliver kvadratiske med 6 x 6 mm. Vigtigst er det dog, at afstanden mellem de enkelte knapper bliver væsentligt større, når man er i vandret position.
![]() |
![]() |
QWERTY-tastatur i lodret position | QWERTY-tastatur på den brede led |
Det halve QWERTY eller ”Compact QWERTY”, som det også kaldes, har de største knapper på 7x7 mm, men her er man så afhængig af T9 ordbogen eller XT9, som den rettelig hedder, da den også kan gætte ord, før man har skrevet dem helt. Dette tastatur kan ikke bruges i vandret position, og forsøger man, kommer det almindelige QWERTY tastatur frem.
De danske bogstaver æøå kommer frem på det almindelige QWERTY tastatur som på en iPhone, ved at man holder fingeren på ”a” eller ”o” knappen, og så kommer en lille pop up boks frem, hvor man så kan vælge det ønskede bogstav ved at køre fingeren til venstre eller højre. Systemet virker, men selv om iPhone fans nok vil banke mig i hovedet, da det er det samme på den, så er det altså mindre smart end at have dem som enkelte knapper.
![]() |
![]() |
Det almindelige tastatur | "Halvt" QWERTY-tastatur |
Tastaturet er til at bruge, men jeg må sande, at det dels kræver nogen tilvænning, samt at knapperne ikke er så store, som jeg gerne ville have, de skulle være til min størrelse fingre. Det vil derfor være ganske tilrådeligt at prøve disse tastaturer, inden man køber en Hero, specielt hvis man skriver meget på sin telefon dagligt. Dejligt er det dog, at vibratoren laver et lille ryst, hver gang man trykker på et bogstav eller tegn, så man således ikke er i tvivl om, om man har trykket eller ej.
Dermed afslutter vi den udvendige gennemgang og hopper over til at kigge på telefonens mange funktioner og muligheder.
Vi starter med de forskellige netværks muligheder. Hero har faktisk alt, hvad man kan ønske sig af muligheder for at kommunikere med omverdenen. Der er 4 GSM bånd med EDGE som hurtigste data bærer. Dertil 3G med den hurtige HSDPA forbindelse, således at hastigheder på 7,2 mbit kan opnås – i hvert tilfælde teoretisk. Trådløst net, W-lan eller Wi-Fi - kært barn har mange navne - er der også, og det fungerer rigtig fint med selv at skifte fra godkendt net til godkendt net. Der er også et af de nemmeste systemer, jeg har prøvet at sætte op, ja opsætning kan man dårligt tale om.
HTC Hero har naturligvis både Bluetooth (og det er med A2DP) og USB 2.0 stik, så man kan overføre data lynhurtigt. Man skal dog være forberedt på, at HTC har valgt som med iPhonen at blokere for muligheden for at overføre filer til og fra Hero via Bluetooth. Hvorfor det lige pludseligt skal være forbuden frugt at overføre fx sine fotos til sin kammerats telefon eller andre Bluetooth enheder, kan undre end del, og bedre bliver det ikke, at Hero rent faktisk kan komme til at få den funktion, hvis man går ned og piller de rigtige steder. (root niveau )
![]() |
![]() |
Google Maps | Funktionsmenu i Google Maps |
HTC Hero har indbygget GPS som det efterhånden sig hør og bør nu om dage. Naturligvis er der installeret Googels eget maps system, som desværre ikke er ret brugbart til at navigere efter fx i en bil. Der skulle efter sigende dog komme et produkt fra enten TomTom, Navigon eller Garmin, således at man får en rigtig navigerings løsning i Hero. (det bliver naturligvis tilkøbs software) Hero kan også få kompas, hvis man besøger android marked place og henter det ned til telefonen.
Et af de steder, hvor der på papiret er synlig forskel mellem Hero og Magic, er på kamera delen. Hero har nemlig fået et 5 Mpixel kamera. Men inden Magic ejere får alt for våde øjne over dette nye kamera i Hero, vil jeg trøste med, at oplevelsen kun er marginalt bedre, og hvis man ikke vidste det, ville man nemt komme i tvivl, om der var forskel.
![]() |
5 Mpixel kamera - uden lys og beskyttelsesklap |
Mange af de ting, jeg ikke brød mig om ved Magic´s kamera del, er desværre uændret. Hvis vi skal starte med de fysiske ting, så er der hverken flash eller hjælpe lys til skud i mørke omgivelser. Fortsætter vi, finder vi heller ikke en to-trins kamera udløser knap. Man skyder billeder ved at trykke på trackballen, men i og med den ikke har 2 trin, så stiller autofokusen skarpt, når der trykkes, og billedet tages. Det er ikke særligt praktisk ud fra det synspunkt, at det er umuligt selv at komponere de fotos, man vil tage ved at trykke halvt ned, så der stilles skarpt på det motiv man vil have skarpt, og derefter drejer man kameraet hen, så billedet er, som man ønsker, og så trykker man det sidste stykke ned. Med Hero bliver der stillet skarpt i midten, og det vises i øvrigt ikke på skærmen, hvor fokus feltet er, og derefter tager den sig ganske god tid om at tage fotoet.
![]() |
![]() |
Kameradelen | Kameraindstillingsmenuen er blevet bedre |
Hero har dog fået en noget mere fyldig kamera menu med mange flere indstillings muligheder, herunder et ”grid” der sætter 5 små + tegn på skærmen, der gør det lettere at bestemme, hvor der stilles skarpt. Der er også mulighed for forskellige effekter og geo-tagging.
Billeder taget med Hero er som nævnt kun marginalt bedre end det, Magic kan præstere og slet ikke på højde med det, Galaxy kan præstere. Men ok, kamera delen har aldrig været HTC´s stærke side, og det er nok tvivlsomt, om det nogensinde bliver det.
![]() |
![]() |
Rigtig flot billedfremvisning | Videooptageren imponerer ikke |
Video delen er desværre den samme lidt sørgelige historie. Der er som nævnt intet foto lys, og start på optagelse er stadigvæk på trackballen. Der er dog en forbedret menu også her, der giver flere indstillings muligheder, men af en eller anden grund er det ikke muligt at vælge, hvilken opløsning (CIF@15fps -352 x 288 pixels) man optager i, kun kan man vælge komprimerings-metoden (H.263 eller MPEG4)
Musik delen har også fået en overhaling, og her er HTC kommet med en særdeles visuel flot afspiller. Man har fået indbygget coverflow, så man kan bladre igennem sine albums, direkte i afspilleren og uden at skulle dreje telefonen over i vandret. Man har desuden et hav af andre måder at sortere og vise spille lister, og vil man fx have dem i liste form med album billeder, er det heller ikke noget problem.
![]() |
![]() |
Musikafspilleren er blevet flottere med Sense UI | Her bladres der visuelt lækkert mellem sangene |
Skuffende er det dog, at der ingen mulighed er for at justere og tilpasse lyden efter ens personlige smag. Der er ingen form for equalizer eller bare forskellige genre, man kan vælge (pop, rock, jazz osv.) Nyt er det dog, at der er kommet et 3,5 mm jackstik, som kun meget få andre HTC telefoner har haft. Dette er bestemt et stort plus. Det medfølgende headset er både nydeligt og med en praktisk fjernbetjening på ledningen. Lidt synd er det så, at HTC ikke har valgt at gøre lyden en smule bedre i dette headset, for det er bestemt ikke meget over middelmådig lyd, der kommer ud der.
Højtaleren bagpå leverer nogenlunde høj lyd, men kvaliteten er heller ikke der super god.
![]() |
Listemenu for musikafspilleren med covervisning |
Pluspoint er der heller ikke for en lækker FM radio med RDS, som mange andre telefoner kommer med, her må man nøjes med sin egen medbragte musik eller streame radio via internettet.
Hero indeholder heller ikke en Video afspiller, der som sådan imponerer. Den kan kun afspille de mest kendte MPEG4 formater og altså ingen DivX eller Xvid formater. Men mon ikke der kommer en sådan på et tidspunkt på android marked place – det skulle undre mig meget hvis ikke.
I Heros indre finder vi også samme CPU og mængde ram som i Magic (og Samsung Galaxy) Der er tale om en Qualcomm MSM 7201A 528 MHz CPU, med 288 MB RAM, hvoraf de 192 mb er til rådighed til at køre programmer.
Måske sidder du nu som læser og spekulerer over, hvor lidt forskel der er på Magic og Hero, og indtil videre har du faktisk ret, der er ikke meget forskel. Men på software delen, som vi skal tage hul på nu, er der sket stor ting.
![]() |
![]() |
Den nye Sense UI | Her er virkelig en del nyt, og det er flot lavet |
Android er grundstenen, som Googel har udviklet. I de to andre telefoner med dette styresystem, som vi har testet her på siden, (Magic og Galaxy) har der været tale om Googels basis udgave af et styre system. Dette kan du læse om i vores store gennem gang i Magic testen. Det smarte med Android OS er b. la., at det er en åben platform, som alle kan udvikle og bygge videre på, hvilket lige nøjagtigt er, hvad HTC har gjort med Hero.
HTC har lagt deres egen overbygning kaldet ”Sense UI” på, hvilket gør, at Hero rent softwaremæssigt minder meget lidt om Magic eller Galaxy. Sense UI er på mange måde flottere og meget bedre end standart android OS (1.5 cupcake). Mange af menuerne er nu blevet anderledes at se på, og HTC´s design skinner ret tydeligt igennem, fx vil alle, der har set en nyere Windows HTC telefon, kunne kende uret, vejrudsigt programmet og flere andre ting. At HTC selv tør stå ved deres design og køre det igennem på flere software platforme, synes jeg bestemt er beundrings værdigt.
![]() |
![]() |
Programmenuen | Programmenuen |
En af de helt store forbedringer i Sense UI er det, at man nu får multitouch på skærmen a la det, vi kender det fra Apples iPhone. Skal man forstørre noget op fx i foto galleriet, er det blot at trække to fingre fra hinanden. Ønsker man at formindske, er det lige omvendt. Dette system er altså smart til at zoome ind og ud med.
En anden ting, som er rigtig, rigtig lækkert med det nye Sense UI, er de ufattelig mange muligheder man som bruger selv har for at tilpasse hero efter ens personlige ønsker. Der er 7 standby skærme (mod androids 3) som man kan tilpasse med genveje og funktioner, som det passer en. En grafisk lækker detalje er den buede menu bjælke i bunden, der viser, hvor man befinder sig henne på de syv sider.
![]() |
Push Webside-systemet |
Lidt malurt i bægeret er der dog, idet Hero tilbyder så mange ting samtidig. Telefonen kan gå hen og blive langsom, hvis man fylder de her 7 sider op med widget, genveje og programmer, der skal køre i baggrunden. Det er der som sådan ikke noget underligt i, det sker for alle telefoner og computere, der kan multitaske. Hvert enkelt program bruger en lille del af den mængde RAM, der er til rådighed, og er tilstrækkeligt meget åbnet samtidigt, ja så bliver Hero altså mindre flydende i de her skift fra skærm billede til skærm billede, og man kan risikere, at man helt skal genstarte den, hvis man presser den mere, end den kan klare. Man kan ikke rigtigt laste HTC´s software afdeling for dette, men måske burde man have smidt mere RAM i Hero fra start, det ville med sikkerhed have givet en bedre oplevelse.
![]() |
![]() |
God oversigt og let at navigere rundt | Webbrowseren i bredformat og zoomet ind |
Samlet set er systemet dog bestemt en rigtig fornøjelse at bruge, og det er uden tvivl grunden til, at Hero skiller sig lidt ud fra Magic.
Program udbuddet på Hero er stort, og med android marked place i baggrunden er der stort set ikke det spil eller program type, der ikke findes. Men lad os i denne test holde os til hvad der ligger på Hero, som den kommer ud af æsken.
Det er på Hero tydeligt at se, at HTC har valgt at bruge flere af sine widget til windows platformen her på denne Android platform. Der er således den velkendte vejrudsigt widget, en aktie widget og naturligvis understøttelse af twitter og facebook. Men også ”footprints”, der er en ny GPS og foto baseret funktion, der kan gemme og videreformidle steder af betydning, man har besøgt. Men også Quickoffice findes på telefonen, og browseren med push webside er ganske formidabel med det nye Sense UI system.
![]() |
![]() |
Kalenderen er ganske udmærket | Den omfattende indstillingsmenu |
Batteriet på HTC Hero er identisk med det, vi så på Magic og er bestemt ganske hæderligt. Vel er det ikke så stort som på flere andre PDA telefoner herunder Galaxy, men 1340 mAh er og bliver rimeligt for denne telefon.
Hero kan naturligvis tvinges i knæ på en dag, hvis man bruger det trådløse net eller mobilbredbånd meget til at hente ”guf” ned fra markeds-pladsen, surfe på nettet eller bruger de mange widget, der kræver ofte opdatering fra nettet (aktiekurser ect.) Men med almindelig daglig let brug (lidt samtale, mails og sms) kan den godt holde 2 ja måske endda 3 dage, hvilket må siges at være acceptabelt. HTC oplyser selv 17 døgns standby og 7,5 timers tale, men som vanligt skal specielt standby tiden tages med et særdeles stort gran salt.
![]() |
HTC Hero er en ganske god telefon |
I alt 87%
Gode ting:
Hero er blevet væsentligt bedre skruet sammen med metal front.
Designet er man enten glad for eller ikke, der er ingen rigtig mellemvej.
Det nye Sense UI er rigtigt, rigtigt lækkert, oven på et i forvejen godt styresystem.
3,5 mm jackstik, det var på tide!
Android marked er genialt og ikke mindst næsten gratis.
Musik afspilleren er blevet flottere, og der er kommet fjernbetjening på headsettet.
Alt i forbindelser, Wlan og GPS
Mindre god ting:
Kamera delen skuffer. (igen)
Elendig placering af retur knappen.
Blutooth kan ikke fil overføre.
Ingen FM radio.
Ringe video optager og afspiller.
Mangler mere RAM
Konklusion:
Hero er en bedre telefon end Magic - punktum. Så kort kan det faktisk siges, men der er nu en smule mere i det end bare det. Hardwaren er kun meget lidt forbedret i forhold til forgængeren Magic. Der er kommet et 5 Mpixel kamera, der kun er lidt bedre end det, der var på Magic, og der er kommet et 3,5 mm jack stik. Desuden er materialerne blevet lidt bedre, så telefonen ikke virker så plastikagtig. Det er ikke meget forbedring, så derfor er det på software delen, Heroen henter point hjem. Det er en klasse mere innovativt og bedre at bruge end den oprindelig Android udgave, og det er det bedste argument for, at man skal vælge Hero frem for Magic. Der går dog i øjeblikket vedholdende rygter på nettet om, at man kan installere dette sense UI på andre android telefoner, altså fx Magic, hvilket vil bringe fordelen og grunden til at vælge Hero noget ned igen. Har man en Magic og er ked af, at den i princippet allerede er forældet, kan man altså tørre øjnene lidt og se tiden an, om det ikke skulle blive muligt at få Sense UI på telefonen. Jeg ser i hvert tilfælde ikke den store grund til for Magic ejere at opgradere til Hero, men hvis man skal ud og anskaffe sig en ny telefon med trykfølsom skærm, vil Hero nok være det oplagte valg.
Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.