Recessionen har åbenbart ramt hårdt. I hvert fald hvis man kigger på alle de mid-range telefoner, der i øjeblikket kommer på markedet. De kan alle, uden at være prangende, hvad der forventes af en mobil i dag. Til gengæld får du som forbruger gennemprøvet hardware på en stabil platform til en fornuftig pris. Med den lille intro i baghovedet, kan vi jo passende kaste os ud i en anmeldelse af Sony Ericssons C510.
C510 er en såkaldt candybar telefon på 107x47x12.5mm, og med en kampvægt på 92g kan den sagtens ligge i en bukselomme uden at være i vejen. Design mæssigt springer den ikke øjnene, den kan vel nærmest betegnes som anonym eller konservativ (uden at der på nogen måde skal drages paraleller til politik), med sort som primær farve "piftet" op med lidt sølv og blå på siderne. Ud over farven Future Black (måske et varsel om SEs fremtid?) fåes telefonen i Radiation Silver og Energetic Red ... altså sølv eller rød.
Selv uden det grønne SE logo, er det tydeligt, hvem der har designet denne telefon.
For god ordens skyld bør det nok lige nævnes at vægten på 92g er et problem alligevel. Ikke fordi telefonen er tung, men fordi den er tydeligt ubalanceret, forstået således at den er tungere i toppen, hvilket føles forkert, når man holder den (eller lægger den i håndfladen). Denne ubalance giver en fornemmelse af, at man er ved at tabe telefonen.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hvis du nogensinde har betjent en Sony Ericsson telefon med deres eget proprietære styresytem baseret på S40, så behøver du ikke læse videre, for det er lige præcis havd du får med C510. Selvom det efterhånden har nogle år på bagen, og der løbende er tilføjet ny funktionalitet, så virker det bare. De store plusser ved dette styresytem er helt klart overskuelighed, stabilitet og hastighed. Du vil aldrig fare vild i menuerne, eller opleve en telefon der "hænger".
![]() |
![]() |
Der er selvfølgelig understøttelse af beskeder; SMS, MMS, Email og Instant Messaging. Er du mere interesseret i hvad der sker ude i verden, eller rettere på det store www, så er der mulighed for at gå online med den indbyggede WAP 2.0 browser eller få nyheder via RSS.
Der er ikke GPS i denne C510 og den kan derfor ikke bruges som vejviser ... og så alligevel. Telefonen kommer med Google Maps, som kan findes via hovedmenuen. Der er selvfølgelig ikke tale om real-time opdatering af hverken position eller rute, og telefonen ved ikke selv hvor du befinder dig. Derfor er det alligevel en fin lille feature, for os der nogle gange må bide i det sure æble og spørge om vej.
Til dem der i
kke filosoferer alt for tit, men hellere vil underholdes, kan C510 også tilbyde lidt forskelligt. En moderne mobiltelefon, der ikke kan afspille lyd eller video, kan jo på ingen måder accepteres. Det er i hvert fald hvad jeg gætter på jakkesættene hos Sony Ericsson konkluderede, da C510 skulle designes. Der kan afspilles MP3, AAC og MP4, og . Kombiner dette med mulighed for op til 8gb ekstra hukkomelse via M2 hukommelseskort, tjaeh så har du faktisk et ganske habilt portabelt underholdningsmodul. TFT skærmens 240x320 pixels kan faktisk vise ganske udemærket video på togturen.
Savner du stadig underholdning, så er der selvfølgelig spil. Den sædvanlige Java standard.
![]() |
![]() |
Du tænder kameraet ved at slide klappen på bagsiden til side. Herefter skifter skærmen til kamera mode, hvorfra du kan vælge en række indstillinger for det billede du vil tage (lys, motiv, distance osv.). Et let tryk på kamera knappen (på telefonens højre side) bevirker, at kameraet forsøger at fokusere på motivet. Hold knappen helt nede for tage et billede. Jeg har ikke store forventninger til et mobil kamera, men i C510s tilfælde blev jeg alligevel skuffet. På en solrig september dag, udendørs vel at mærke, formåede kameraet ikke at tage et eneste antændigt stilleben. Uanset indstilling for billedet bliver alle billeder lettere sløret, ikke meget men nok til at det er et irritationsmoment. Dette skyldes sandsynligvis et noget sløvt fokus. Indrømmet, jeg er ikke den store fotograf, men var jeg det købte jeg nok heller ikke en mobiltelefon til at tage billeder med. Jeg bruger udelukkende mit mobilkamera til de såkaldte Kodak øjeblikke. Du ved dem, hvor en sjov situation pludeligt opstår og du skal bruge et billede hurtigt, og til dette formål er denne telefon absolut på ingen måde brugbar. Alle billeder med levende motiver havde endnu dårligere fokus end ovennævnte stilleben. Kameraet dumper på alle leder og kanter.
Prisen er dog helt i orden. Hvis du bruger 10 minutter i selskab med Google kan du finde C510 til kun 1200kr, og genrelt ligger prisniveauet da også på mellem 1300-1500kr. dette er selvfølgelig uden abbonnement, håndjern o.lign.
Et hurtigt opslag på pricerunner viser, at Sony Ericsson C510 pt. koster 1.133 kr.
Bedømmelse: 70%
Plusser:
Pris
Brugervenlighed
Størrelse
Tastatur
Skærm
Minusser:
Kamera
Bagsidecover
Konklusion:
Sony Ericsson C510 kan bedst betegnes som en god begynder telefon. Den vil aldrig skræmme nye brugere, og bortset fra kameraet, så gør den det, den kan rigtigt godt. Skulle jeg købe en telefon til min 56 årige mor idag, så vil jeg kraftigt overveje en Sony ericsson C510.
Tak for lån af test eksemplar til dlgteleshop.dk
Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.
![]() LG KF300 test |
![]() Sony Ericsson F305 test |
![]() Nokia 2680 test |