Nokia 6303 test
Så er der igen slåskamp mellem de store. Recessionen raser, hele verden skal fyres og mobil selskaberne vil stadig gerne sælge dig en ny mobiltelefon. Men når du nu ikke har et stort mobil budget, hvad gør man så?
Tjaeh, hvis du læser videre, så kan du jo se hvad Nokia fandt på.
Telefoner fra Nokias 6000 serie har historisk tiltrukket virksomheder og forretningsfolk pga. 3 ting.
1) Et lidt konservativt og strømlinet design, der får telefonen til at fremstå som et stykke seriøst værktøj, samtidig med at den signalerer kvalitet.
2) Mange features
3) Prismæssigt ligger disse telefoner i mid til high-range
Dette er også tilfældet for Nokia 6303 Classic, den fuldt ud op til disse 3 punkter. Den første fornemmelse når du får en 6303 i hånden, er at her er tale om kvalitet. Den føles robust uden at virke tung, og sammenholdt med størrelsen bevirker dette, at den ligger godt i hånden, og føles rigtig behagelig at holde. Den er naturligvis lavet i plastic, men bagside coveret er lavet i zink (?), hvilket er med til at hæve helhedsindtrykket af at her er der tale om en kvalitetstelefon.
I tørre tal har 6303 følgende mål og vægt 108.8 x 46.2 x 11.7mm og 96g.
 |
 |
Nokia 6303 Classic har et meget minimalistisk design, så hvis du har behov for mange knapper og let tilgængelige gadgets, så skal du nok kigge efter en anden telefon. Design vil naturligvis altid være en smagssag, personligt tiltaler 6303s design mig meget. Fronten er domineret er af en stor skærm med umiddelbart navigationsknapper under. Her er tale om en TFT skærm med imponerende 16M farver og en opløsning på 240 x 320 pixels.
Selve tastaturet ligger i en "sektion" for sig under førnævnte navigationsknapper. Ved tryk på knapperne bemærker man ligeledes en hvis fasthed, således at ingen knapper føles løse eller kan rokkes. Dette har dog sin pris. Man får fornemmelsen af at det er nødvendigt at trykke hårdt for at bruge tastaturet, selvom dette dog ikke er tilfældet.
Siderne er fuldstændigt bare, bortset fra volume kontrol på højre side. Toppen har en standard on/off knap. Bunden har udover strømstik til opladning, et hul til håndledsrem, USB stik (mini) og A/V udgang.
Indstikshul til hukommelseskort har Nokia valgt at lægge inde i selve telefonen, hvilket dog ikke gør så meget da bag coveret slides let af og på (og hvis man som jeg alligevel ikke skifter kort hver måned, bliver dette næppe et problem). 6303 understøtter microSD kort op til 4gb (1gb følger med ved køb af telefon).
Nu vi alligevel har telefonen åben, kunne vi jo passende snakke om batteri og simkort. Tjaeh, det er vel ikke så meget at sige, ud over, at de skal være der (hvis du har tænkt dig at bruge mobilen), og at de sættes i uden nopgen som helst form for ballade.
På bagsiden finder man også kameraet. Her er tale om et 3.15 MP (2048x1536 pixels) kamera med autofocus og LED flash. Der er intet dæksel, så du kan lige så godt forberede dig på at denne vil få ridser. Kameraet er også placeret således, at din pegefinger sandsynligvis vil bruge meget tid på at fedte linsen. Det er ikke så smart, hvis man rent faktisk gerne vil tage billeder (eller optage video), hvor man kan se hvad motivet forestiller.
 |
 |
Nok om det ydre. Hun ser fin ud, vi har danset lidt, lad os se om hun også har den der famøse indre glød. Jeg ved ikke om jeg vil kalde det en glød, men brugbar er den da. 6303 kommer med Nokias S40 (6th Ed.). Det ødelægger lidt af det ydre strømlinede indtryk fra tidligere, da Nokias standard ikoner og temaer ikke er verdens mest spændende, set fra et æstetisk synspunkt. Til gengæld kan man glæde sig over at få et super stabilt og gennemprøvet styresystem, der stort set aldrig "hænger". Desuden er der jo altid muligheden for at installere eget tema. Rent brugermæssigt lever S40 desværre heller ikke helt op til hvad man forventer, når man ser telefonens ydre. Når man bruger en telefon med et udseende som denne, forventer man ikke, at skulle fedte for meget rundt i diverse menuer for at ændre noget så simpelt som en ringetone. Men det skal man. 5 niveauer skulle jeg ned for at kunne ændre ringetone på den aktive profil (jeg fandt aldrig ud af hvor man kunne sætte en ny global ringetone), og da jeg først var dernede, blev jeg ledt ud på endnu en 5 niveaus tur ned i ringetoner biblioteket. Ikke så fikst, når dette nu kunne ordnes med en smart lille genvej.
Nu er det jo ikke kun Københavner brok det hele. Retfærdigvis skal det lige siges at med til 6303 kommer en række ganske udemærkede applikationer og features.
Den indbyggede GRS (ikke GPS) modtager fungerer fint med Nokia Maps, og selvom du ikke kan bruge den i real-time som en GPS, så er det alligevel rart at kunne planlægge sin rute inden man tager afsted. Derudover er der de sædvanlige applikationer:
Avanceret kontakter, dvs. flere numre og email pr. kontakt, billeder og mulighed for at gruppere kontakter.
Stopur
Regnemaskine
Kalender (m. alarm)
Notesblok og To-do liste
Konvertering (temperatur, møntfod og diverse imperiel og metriske måleenheder).
Email; IMAP4, POP3 og SMTP
Kort sagt næsten alt hvad alt hvad den lille forretningsmand har brug for.
Derudover er der også blevet plads til Opera Mini, Flickr og MSN Messenger, har du brug for mere, så må du nok ude og søge på de store Java jagtmarker.
I den mere underholdende ende finder vi Nokias ganske udemærkede media player, der understøtter alle de gængse komprimerede lydformater (AAC, AAC+, AMR-NB, AMR-WB, eAAC+, MIDI Tones (poly 64), Mobile XMF, MP3, MP4, SP-MIDI, True tones, WAV, WMA), og samtidig har en række features som cover visning, sortering efter album, artist eller genre, og naturligvis playlist understøttelse. Som et lille plus har media playeren også en 8 bånds equalizer. jeg siger lille fordi selvom du slår stereo widening til, så er der altså stadig tale om en mobiltelefons højtaler med alt hvad det betyder af begrænsinger for lyd.
Mens vi alligevel er i den lette ende, kunne vi jo passende kigge lidt på de spil der følger med. Der er 4, hvilket telefonens målgruppe taget i betragtning godt kan virke lidt mærkeligt. Måske et par business orienterede applikationer villle have været mere passende. Nå men nu har de altså smidt de her spil på, og det er selvfølgelig den sædvanlige halv kedelige forestilling, men for god ordens skyld skal de da lige nævnes: Bounce Tails, Brain Champ, City Bloxx og Sudoku.
Jeg har allerede været lidt inde på kameraet, så jeg vil egentlig ikke sige meget mere. Det er som sagt ikke særligt godt, og bestemt ikke det der skal sælge denne telefon. Kameraet startes med en genvejs tast på fronten, og så er det bare at knipse løs. Autofocus er som forventet uhyggeligt langsomt, og hvis du har formået ikke at fedte eller ridse linsen, kan du da godt tage nogle halv-anstændige billeder i fuldt dagslys, alt andet er spil af tid og batteri.
Prisniveauet ligger mellem 1000-1200kr, hvilket absolut må betegnes som en god handel for denne telefon.
Et hurtigt opslag på pricerunner viser, at Nokia 6303 pt. koster 1.059 kr.
Bedømmelse: 90%
Plusser:
Pris
Design
Størrelse
Skærm
Kvalitet
Minusser:
Kamera
Opsætning kan være lidt omstændig
Konklusion:
Nokia 6303 Classic kan kun betegnes som super kvalitet især prisen taget i betragtning. Det minimalistiske design er yderst tiltalende. Rent brugermæssigt er den ikke til power-users, men kan varmt anbefales til med behov for en mobil telefon uden for mnge gadgets, uanset alder og erhverv.
Tak for lån af test eksemplar til dlgteleshop.dk
Hvor enig er du i skribentens anmeldelse?
- Currently 3.72/5
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
25 stemmer
[se fordeling]

Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.