Nokia 2330 test
Alle telefoner signalerer et eller andet. En Nokia E90 udtrykker seriøs business, en Sony Ericsson F305 udtrykker sjov og leg, en Sonim XP3 udtrykker råstyrke og en Nokia 8800 Gold Arte udtrykker eksklusivitet.
Nokia 2330 Classic – fremover blot kaldet 2330 – hører til i den produktkategori som hedder low-end. Telefonerne i denne kategori signalerer som regel at man bare skal blot ønsker en telefon som kan ringe og sms’e. Men 2330 har et udseende som samtidig signalerer at man går op i smart, tidløst design.
Den lille æske som 2330 ankommer i, indeholder, udover telefon med batteri, oplader og manualer, også et headset. Det er den forventelige mængde tilbehør til en low-end telefon.
 |
Form og design
2330 er en helt enkel og traditionelt udformet telefon. I bunden af telefonen finder vi mikrofonen, på bagsiden sidder det modsatte af mikrofonen, nemlig den håndfri højtaler. Herudover finder vi også et kamera på bagsiden. På toppen er der en knap til at løsne bagcoveret. På venstre side sidder, beskyttet bag et dæksel, lyd-, opdaterings- og opladerstik. Højre side er ubenyttet.
På fronten finder vi samtale højtaler, skærm og de 21 knapper.
10,7 x 4,6 x 1,4 centimeter og 80 gram er dimensionerne og vægten på telefonen. Det er altså en relativ lille og let sag vi har med at gøre.
Nokia 2330 Classic er godt skruet sammen – der er intet som knirker eller knager. Telefonen er ligeledes super lækker – runde og bløde former kendertegner den. På grund af disse former den meget behagelig at have i bukselommen eller holde i hånden.
Bagsiden er lavet af sort, glat, mat plastik, som føles lækkert og er relativt modstandsdygtigt overfor ridser og fedtfingre – sammenlignet med sort blankt plastik. Området omkring skærmen et lavet af sidst nævnte materiale – det ser designmæssigt flot ud, men der er overhængende risiko for grimme ridser og et lagt af fedtfingreaftryk.
Telefonen fås i en mørke rød og sort version, hvor sidste nævnte er den jeg har haft til test.
En sølvfarvet kant indrammer skærmen, og løber ud i tal-knapperne. Til at adskille hver række af tal-knapperne er en lille gennemsigtig kant, som bliver oplyst når lyset i tastaturet tændes – det ser knaldgodt ud i mørke. Samtidig er kanten praktisk, den gør nemlig at det nemmere at lave ’blind-skrivning’ da man har nemt ved at lokaliserer knapperne.
Alle 21 knapper på telefonen er rigtig gode. De har en god størrelse, bløde uden at være svampede – og uden at man er i tvivl om, om man har trykket eller ej, og er nemme at skille fra hinanden. Det er meget længe siden jeg har prøvet en telefon hvor alle knapperne har været så gode!
Flere af knapper har ikke blot én, men to funktioner. # er både ’#’ og skift mellem profilerne Normal og Lydløs. * er både ’*’ og genvej til Radioen. Rødt telefonrør fungerer både som ’afslut opkald’ og ’sluk telefon’. Derudover fungerer hver retning på navigationsknappen som genvej til et program, såsom Ny sms eller Kalender.
Acceptabel hastighedI 2330 findes softwaren Nokia Serie 40. Systemet er en gammel kending som rigtig mange af Nokias telefoner benytter. Systemet er bl.a. brugt i salgssucceser som Nokia 5310 og Nokia 6300. Rigtig mange benytter således dette system, og det er nemt at finde ud af og fungerer uden for mange fiksfakserier.
Der er dog én ting jeg har haft imod Nokia Serie 40 – nemlig hastigheden. Stort set alle de Nokia Serie 40 telefoner jeg har haft til test, har været langsommere i menuen end min egen mobiltelefon. Min mobiltelefon er en avanceret telefon med flere funktioner og en mere krævende software (Symbian Serie 60), og jeg synes det er noget underligt noget, at en simplere telefon skal være bemærkelsesværdigt langsommere. Dette irriterende problem er dog tilnærmelsesvis rettet op i Nokia 2330, idet den er stort set lige så hurtig til at åbne menu og undermenuer som min egen telefon.
Skærmen som Nokia Serie 40 bliver vist på, er en 65.000 farvers skærm med en opløsning på 128 x 160 pixel. Det er tilfredsstillende i sådanne en telefon.
Nokia Serie 40 indeholder alt det som er forventeligt i en telefon i dag; et par forskellige spil, stopur, lommeregner, kalender med mere.
Telefonen indeholder en FM radio, så vente-, arbejds- eller transporttid kan peppes op med lidt musik. Radioen har dog ikke RDS, og skratter en smule. Endvidere er det medfølgende headset absolut blandt de billigste. Lyden og pasformen er ikke helt god – efter små 20 minutters radiolytning var mine øre ømme pga. den ringe pasform.
Kamera og BluetoothKameraet i Nokia 2330 er et VGA kamera, hvilket vil sige at opløsningen er på 480 x 640 pixel – altså helt igennem ubrugeligt i vore dage. Jeg ser ingen som helst fornuft i at putte sådan et kamera i en mobiltelefon i dag. Der er mulighed for at optage små videoklip også.
Jeg er altså lidt negativ overfor kameraet, noget jeg til gengæld er anderledes positiv overfor er Bluetooth forbindelsen. Det er en god tendens, det her med at putte Bluetooth i low-end telefoner – jeg tror at inden for en meget kort årrække vil alle telefoner have Bluetooth installeret.
Med Bluetooth kan man sende ting som billeder og visitkort til hinanden, men vigtigst er snakkefunktionaliteten som gør det muligt at benytte et Bluetooth headset sammen med Nokia 2330 Classic.
Batteriet i 2330 er på 1020 mAh, hvilket er en hel del for en low-end telefon, så til det er det kun at sige thumps up.
Prisen på Nokia 2330 Classic ligger på nuværende tidspunkt omkring 500,- kroner, hvilket er en meget fair pris for en telefon med Bluetooth og et flot design.
Et hurtigt opslag på Pricerunner viser, at Nokia 2330 pt. koster 489 kr.
Karakter: 66 %
Plusser:
+ Gode knapper!
+ Design og kvalitetsfeeling
+ Bluetooth
+ Hastigheden i menuen er forbedret
+ Radio (dog uden RDS)
+ Prisen
Minusser:
- Ubrugeligt kamera – fjern det eller gør det væsentlig bedre
- Manglende RDS i radioen
- Dårligt headset
Konklusion
Nokia giver en uforskammet meget telefon for pengene i Nokia 2330 Classic. Bluetooth, et godt design, gode knapper og en tilstrækkelig hurtig menu, for omkring 500,- kroner – det er et godt ’tilbud’.
Denne telefon er absolut anbefalelsesværdig – der er mange gode ting ved den og relativt få dårlige, og de sidste to ting på minuslisten er helt bestemt til at leve med, når man tænker på at det er en telefon til 500,- kroner.
Som følge af telefonens design, vil mange sikkert også tro at du har givet mere for telefonen end du egentlig har, da den signalerer god stil og eksklusivitet.
Telefonen er venligst udlånt af mobiludsalg.dk
Hvor enig er du i skribentens anmeldelse?
- Currently 3.64/5
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
28 stemmer
[se fordeling]

Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.