Så landede den meget omtalte Galaxy Tab, som efter sigende skulle være en iPad killer, på vores bord til test. Der er for os at se ingen tvivl om, at tablet computere er noget, der hurtigt er blevet det mest hotte inden for gadget branchen, siden Apple sendte deres bud på en tablet ud på markedet i foråret 2010. Mange producenter har meldt sig på banen med deres bud på, hvordan en tablet eller tavle computer, som de kaldes på dansk, skal skrues sammen. Faktisk er det langt fra rimeligt, at give æren for tablet computere til Apple (selv om de sikkert gerne påtager sig den ære), for de har været kendt længe, men da Apple kom med deres iPad, kom der for alvor gang i processen med at, nu skulle der virkelig produceres og sælges disse små computere af stort set alle, der producerer elektronik.
Samsung er nok efter Apple med hensyn til at præsentere tablet, men fik først Galaxy Tab til salg i Danmark (officielt salg). Men inden for de næste 3-6 måneder vil vi blive oversvømmet af tablet computere fra alle mulige producenter, kendte som ukendte, dette er så at sige blot starten. Ikke mere snak, lad os komme i gang med at teste Galaxy Tab og se, om den kan hamle op med iPad, eller den virkelig er så ringe, som nogle tv værter gør den til.
![]() |
![]() |
Galaxy Tab ved siden af tændstikæsken | Her Galaxy S og Galaxy Tab |
![]() |
![]() |
Tykkelsen på 12 mm er godkendt |
Toppen med de to sensorer |
Lille er nok det, de fleste vil kalde Samsung Galaxy Tab, når de ser den ved siden af fx iPad. Galaxy Tab fylder faktisk kun det halve af iPad, hvilket også afspejler sig i målene, der er: 190.1 x 120.5 x 12 mm, og vægten siger 380 gram. Størrelsen og vægten er Galaxy Tabs fordel men også ulempen – det vender vi tilbage til.
Men lad os se da se nærmere på, hvor Samsung har placeret de forskellige ting henne på Galaxy Tab. På forsiden har vi øverst oppe et kamera og en nærheds sensor. Der er ikke som på mobiltelefoner en højtaler i toppen. Under skærmen har vi 4 touch knapper, ganske som vi kender det fra flere mobil telefoner. (de er fra venstre mod højre: menu, home, retur og søg)
På venstre side finder vi øverst oppe telefonens mikrofon. At den er placeret her, hænger sammen med at højtalerne er placeret i bunden, så hvis man vil bruge Galaxy Tab som telefon (uden headsæt), skal man altså vende bunden opad – vi gætter på, at det nok er de færreste, der finder på det i praksis.
![]() |
![]() |
Højre side |
Knapperne ved siden af en tændstik |
På højre side har vi øverst en tænd sluk knap, der også fungerer som skærm låse knap. Under den en volumen knap af vippe typen, der fint er hævet i enderne, så man let kan mærke den. Nederst finder vi to små låger, hvor bag der kan sættes et simkort og ekstra hukommelse kort.
I bunden finder vi dels det store forbindelse stik, som er et specielt stik (30-pin). Det minder lidt om det, Apple benytter på deres produkter. På hver side af dette stik sidder der en lille højtaler, og Galaxy Tab har altså stereo højtaler. Lyden ud er i klasse med det, vi oplever på de bedre mobiltelefoner.
I toppen finder vi et 3,5 jackstik som det eneste.
![]() |
![]() |
Bunden med højtaler og stik |
Bagsiden, der ikke kan åbnes |
Bagsiden er lidt speciel, da Samsung har valgt at lukke den, så bagsiden ikke kan åbnes. Det kan man argumentere for og imod ganske som med Apples mobil produkter, der aldrig har haft adgang for brugeren til batteriet. Denne debat vil vi ikke starte op i denne test. Bagsiden er modsat forsiden hvid, og der er kun et kamera og en lysdiode at finde her.
Vi vender lige tilbage til forsiden, hvor vi skal kigge lidt nærmere på skærmen. På Galaxy Tab er der sat en 7” skærm (153 x 90 mm) TFT skæm i. Denne størrelse ser ud til at blive den, som der kommer flest tablet computere med til at starte med. I forhold til iPad der har en skærm på 9,7” og en mere kvadratisk form, der sammenlagt gør, at skærm arealet er ca. dobbelt stå stort på iPad, som det Galaxy Tab har at byde på. -Det kan mærkes.
![]() |
Galaxy S' v. Galaxy Tabs programmenu |
![]() |
Flot spil følger med |
Kvaliteten af skærmen er ganske god. Farvegengivelsen er fin, opløsningen på 1024 600 (WSVGA) er også ganske god og på grund af den mindre skærm faktisk også skarpere end fx iPadden. Den capacitive touch skræm er også super responsiv, og som vi forventer en skærm anno 2010 skal være. Endelig er skærmens yderglas lavet af det samme materiale ”Gorilla Glass” som på Galaxy S, der har vist sig at være rigtig stærkt. Betragtnings vinklen er en smule dårligere på Galaxy Tab end på iPad, men omvendt er Galaxy Tab heller ikke oplagt at dele med andre på grund af den mindre skærm.
Alt I alt er det faktisk kun skærmens størrelse, der kan ses som et issue, og dette skinner også igennem, når vi kigger på tastaturet. Galaxy Tab har naturligt virtuel tastatur. Der er fra Samsungs side 2 mulige typer. Et almindeligt QWERTY tastatur, der kan benyttes både I vandret og lodret. Der ud over er der et Swype tastatur, der ligeledes kan benyttes lodret og vandret.
![]() |
![]() |
Tastatur i lodret |
Tastatur på den brede led |
Der kan naturligvis hentes andre tastaturer på android marked, hvis man måtte ønske dette, men det ændrer ikke på det grundlæggende problem, at de enkelte taster er meget små I forhold til, hvad fx iPad har at byde på. Det er mest at sammenligne med at skrive på en mobiltelefon, og hastigheden er ikke på samme højde, som vi kunne opnå med det store tastatur, der var på iPad. Ros skal Samsung dog have for at have de danske specielle tegn med som dedikerede knapper.
Man får med Galaxy Tab ikke lyst til at skrive længere mails eller dokumenter, med mindre man anskaffer sig det ekstra tastatur, som man kan købe som tilbehør, men så er vi ved at være henne ved, at man lige så godt kunne benytte en bærbar eller netbook computer.
![]() |
Samsungs ekstra tastatur |
Tanken med en tablet computer som Galaxy Tab er, at man skal have gode muligheder for at kunne bruge den alle steder og have ganske mange forbindelses typer til rådighed. På dette punkt er Galaxy Tab en sand mester. Der er 4 GSM netværk med understøttelse af EDGE og dertil tre 3G net med HSDPA på op til 7,2 Mbit og HSUPA 5,76 Mbit (naturligvis begge teoretiske max hastigheder). Dertil er der naturligvis Wi-Fi og med de normale 3 b/g/n wireless standarder. Hvad der dog skiller Galaxy Tab ud fra fx iPad er, at, dels kan den bruges om almindelig telefon (herunder videotelefoni) men mere brugbart også til at sende SMS og MMS beskeder. Dette kræver naturligvis, at man sætter et simkort i Galaxy Tab. Slutteligt har Galaxy Tab den smarte mulighed, at man kan lade den fungere som en Wi-Fi router og dele det mobile bredbånd med op til 5 andre trådløse enheder.
![]() |
![]() |
Galaxy Tab ved siden af tændstikæsken |
Forbindelsesmenu |
Man kan desuden også sætte sin Galaxy Tab via det medleverede kabel direkte til en computer og flytte filer, som det passer en, og hvis det skal være uden kabel, er det også muligt at benytte bluetooth, der er af seneste afstøbning 3.0.
Samsung Galaxy Tab er, som vi har været inde på, lidt af en forvokset mobil. Det betyder, at de ting vi normalt forventer at finde i en mobil også er at finde i en Galaxy Tab.
Først er der kamera delen. Der 2 styk kamera, et der vender frem på 1,3 Mpixel og et noget bedre, der vender bagud. Her er der tale om et 3,2 Mpixel kamera med auto fokus og hjælpe lys i form af en lys diode. Nu vel, vi har set bedre opløsninger og billeder taget med mobiltelefon kamera, men faktisk er det slet ikke så ringe endda, de billeder Galaxy Tab kan levere.
![]() |
Kameramenu |
Kamera softwaren er det samme som på mobiltelefoner fra Samsung med virtuelle knapper i højre og venstre side og med forskellige mulige indstillinger for at forbedre billed kvaliteten så som scene valg, eksponering, hvid balance og ISO. Her er også mulighed for Geo-tagging.
Største anke, vi har ved Galaxy Tab som kamera, er, at man føler sig lidt dum ved at gå rundt og tage billeder med en så stor enhed, man skal holde med to hænder. (og naturligvis passe på at man ikke får sat en finger ind foran kameraet)
Men netop denne store størrelse og at man skal holde Galaxy Tab med to hænder, er en fordel, når man skal video filme. Samsung Galaxy Tab kan video filme i 720x480 (WVGA) og det med 30 billeder pr sekund. Nok er det ikke helt så høj opløsning som HD video, som nogle mobiltelefoner kan, men vi synes nu egentligt, at det fungerer meget godt til denne enhed, og mulighed for video belysning gør det heller ikke ringere.
![]() |
![]() |
Scenevalg |
Kameraindstillingsmenu |
Hvorvidt vi i praksis ville bruge kameraet, er vi måske nok lidt i tvivl om, men omvendt er det nu meget rart at have som mulighed. (det er jo heller ikke alle, der benytter deres kamera i mobiltelefoner!!)
GPS delen er vi der imod ikke i tvivl om, at vi ville få gavn af. Det er der flere grunde til. Dels er der mange tjenester, der benytter ens position til at levere en service, fx vejr udsigter, og selv om AGPS, som er baseret på telemasters position, fint kan bruges til dette, så er det ikke nok til at navigere efter. Det kan Galaxy Tab.
Samsung Galaxy Tab har som mange mobiltelefoner en rigtig GPS chip indbygget, og kan via den og kort materiale det samme som de ”stand alone” GPS enheder, man kan købe. Ok, man bliver nødt til at tilkøbe en holder, som Samsung har lavet (koster godt 400 kr.) og en 12 volt lader er nok også fornuftigt, men så har man også en super GPS Navigator og det endda med 7” højtopløselig skærm.
![]() |
![]() |
Samsungs holder til bil |
Super navigationsdel |
Man kan enten tilkøbe kort eller bare bruge Googel maps, der har et helt gratis og udmærket navigations system. Dog skal man betale for løbende data undervejs, så det dur ikke rigtigt i udlandet.
Som Navigator i en bil er Galaxy Tab ganske enkel uovertruffen.
Musik afspiller delen er der bestemt heller ikke noget at sætte en finger på, faktisk er den rigtig god. Samsung har valgt at lægge deres egen musik afspiller på Galaxy Tab, og det forstår man så udmærket med den afspiller, de her har fået skruet sammen.
Når man åbner afspilleren op, er der 5 sorterings muligheder (alle, afspilnings lister, album, kunstner og genrer). Når man så vælger en melodi, kommer der et endda rigtig stort cover billede op af den pågældende melodi. Over det er der info om, hvilken kunstner og album det er fra, og under det er der 3 store betjenings knapper. Trykker man på cover billede, kommer der en status bar op, der viser, hvor langt nummeret er nået.
![]() |
![]() |
Musikafspiller - sorteringsdelen |
Galaxy S' v. Galaxy Tabs afspiller |
Musik afspilleren kan naturligvis også minimeres, og så ligger den i den ”træk ned” menu, der findes på hoved menuen i android delen.
Det, der adskiller denne musik afspiller fra andre, ud over at den faktisk gengiver musikken ganske godt, er de mange muligheder. Går man ind i indstillinger, kan man dels stille på effekter, hvor der i alt er 8 muligheder, men Galaxy S indeholder også en fin Equlizer med 8 forud indstillede muligheder plus en, man helt selv kan indstille.
De indbyggede stereo højtalere gør det faktisk ganske udmærket og er bestemt med til at hæve indtrykket af Galaxy Tab som musik afspiller. Vi havde dog foretrukket, når nu der er stereo højtalere, at de sad placeret med større afstand end tilfældet er, fx med en i top og en i bund. Det medleverede in-ear headsæt er af ganske udmærket kvalitet med 3 forskellige størrelse gummi dutter, så man kan finde en, der passer perfekt til ens øre.
![]() |
![]() |
Lydjustering |
Lydeffekter |
FM radio, som vi bestemt mener, mange kunne få glæde af, er af uvisse årsager ikke med ombord på Galaxy Tab, hvilket vi synes er lidt ærgerligt.
Video fremvisning har længe været en af Samsungs parade discipliner. Samsung har tidligt måttet sande, at et bredt udbud af video codex, herunder Divx og Xvid, er noget, som mange brugere værdsætter. Disse formater samt en række andre er med, og dermed kan Galaxy Tab næsten æde alle de formater, man kan finde på at smide efter den, herunder også video podcast.
Som Video afspiller er Galaxy Tab eminent. Den noget større skærm, i forhold til fx en 4” mobiltelefon, kan virkelig mærkes. Man har på ingen måde problemer med at holde ud at se en spille film på en enhed som Galaxy Tab, og faktisk er 7” skærm ofte det, man ser på de her håndholdte DVD afspillere, som man køber fx til bilen.
Det eneste vi kunne ønske bedre, er det samme som på musik delen, hvor det dog her er endnu mere udtalt, at de to stereo højtalere skulle være placeret i top og bund (det der så bliver til venstre og højre side i vandret position). Det er altså ikke optimalt at se en spille film med stereo lyd kun ud fra højre side.
![]() |
![]() |
Ganske god videoafspiller |
Videonavigeringsmenu |
Det kan vi dog godt se gennem fingre med, og samlet set trækker det også op, at Galaxy Tab understøtter Full HD video afspilning via TV out indgange, hvor man dog så må til lommerne og købe det video stik og dock, der så skal bruges.
Samsung Galaxy Tab er, som vi har været inde på flere gange, bygget lidt op som en mobil i overstørrelse, og det gør sig også gældende på det hardware, vi finder i den til at drive enheden. Det er så at sige mere eller mindre det samme, som vi finder i Samsungs top smartphones. Det vil sige, at det er den velkendte 1 GHz ARM Cortex A8 CPU, som vi også så i Galaxy S mobilen og med samme 512 MB RAM. Der er også et PowerVR SGX540 grafik accelerator, men vi har ikke rigtig kunnet teste, om den skulle være meget bedre end det der findes i mobiltelefonerne.
Den interne hukommelse er på vores model 16 GB, men der fås også en udgave med 32 GB, der dog ikke officielt bliver solgt i Danmark. Har man brug for mere hukommelse end de 16 GB, kan der sættes MicroSD kort på op til 32 GB i Galaxy Tab. Den eneste rigtige ting, som Galaxy Tab har fået, som vi ikke har set i Samsungs mobiltelefoner, er en 3 akset gyro sensor, der kan registrere drejninger i alle retninger.
![]() |
![]() |
Første af i alt 7 home screens |
Programmenuen på den brede led |
Styre systemet, som Galaxy Tab benytter, er Andriod 2.2 (Froyo), og det er vi jo rimeligt godt bekendt med, eftersom Googels Android blot stormer frem i mobil- verdenen. På Galaxy Tab er der brugt den samme overbygning som på Samsungs Mobiltelefoner med program menu og forside menuerne, og det har vi bestemt intet imod, for det fungerer let, logisk og ganske hurtigt.
Vi vil i denne test derfor ikke bruge en masse tid på, hvad Android kan, og hvordan det virker, her henviser vi til andre af vores tests af mobiltelefoner med dette styresystem.
![]() |
Webbrowseren i lodret |
I stedet for vil vi bruge mere tid på browser og Internet delen. Da vi fornyelig testede Apples iPad, var vi langt fra begejstrede for måden, den gik på nettet på. iPaddens problem var, at browseren (Safari) ikke var særlig hurtig, og at Apple ikke ville tillade, at enheden kunne vise flash indhold.
Når vi ser på en enhed, som fx iPad eller her Galaxy Tab, så har vi en forventning om, at det bare skal være en super internet oplevelse, og at mange køber disse enheder primært til dette brug. Heri fejler de begge (og desværre også de fleste andre tablet computere) efter vores opfattelse temmelig meget. Problemet er, at de slet og ret ikke har muskler nok til at afvikle web surfing, som man kunne forvente. Med det mener vi, at websider gerne skulle kunne loades i løbet af få sekunder, og også de store tunge avis- og dagblad sider. Appels iPad gør det hurtigst, men selv når den ikke skal vise flash, er den ca. 20 sekunder om at læse EB.dk ind (på et hurtigt Wi-Fi net), og det er bare ikke godt nok, synes vi.
![]() |
Webbrowseren på den brede led |
Galaxy Tab er desværre ikke meget bedre, faktisk nok lidt ringere alt i alt. Den kan modsat iPad godt hente flash indhold ned og næsten afspille flash video flydende (men også kun næsten), men den er altså let dobbelt så lang tid om at hente samme EB.dk. Når man er blevet vandt til at sider vises inden for få sekunder, når man sidder ved en stationær eller bærbar, ja selv en af de nye netbook, så er det en hovedrystende langsom oplevelse med Galaxy Tab. Der ud over, når flash er slået til, virker scrolning op og ned på siden med et stort efterslæb, hvilket bestemt heller ikke er optimalt.
Den mindre skærm spiller også ind her, og nok er det bedre at surfe på nettet på en Galaxy Tab med den større skærm, men fordelen i forhold til fx en 4” Galaxy S mobil telefon er altså til at overse – og det skuffer os altså meget.
Så længe producenterne laver tablet computere baseret på komponenter, vi også finder i mobiltelefoner, vil oplevelsen ingenlunde kunne matche en bærbar eller en lille notebook – dertil er kræfterne ganske simpelt for få.
![]() |
Video via Youtube klient |
Vi kan godt lide flash indhold, og det er sikkert, at mængden af flash video der lægges op på fx aviser og nyhedssider er stærkt stigende. Men før det kan afspilles flydende, kan vi altså ikke vende tommelfingeren op for dette.
Nu vi er lidt i øv-bøv afdelingen, kan vi lige så godt få taget hul på Android marked og de Apps der findes. I forhold til Apples Appstore har Googles Android marked et problem med at der efterhånden findes mange skærm standarder inden for Android verdenen. Galaxy Tab har med sin 1024 x 600 en af de mere udsædvanlige opløsninger, hvilket betyder, at oplevelsen ikke bliver perfekt. Ganske få Apps er tilpasset denne skærm størrelse. Vi fandt et par stykker, herunder Angry birds, men der er langt imellem dem inde på Android Marked. De fleste apps er beregnet til 840x 480 pixel, og dem kan Galaxy Tab også afvikle. Problemet er bare, at så benytter den kun 840 x 480 pixel og ikke 1024 x 600, således at der kommer en sort kant omkring det der vises – ikke særligt fedt. Slutteligt er der en del der slet ikke vises i App butikken, ligesom hvis man har en mobiltelefon med den lave QVGA opløsning (fx SE X10 mini). Fordelen ved at de vises er naturligvis, at man ikke ærgres over at de ikke vises korrekt, men optimalt er det ikke.
![]() |
![]() |
Spil med tilpasset skærm |
Android Marked |
Ser man på udbuddet af programmer, så er iPad ikke bare et hestehoved foran Galaxy Tab men flere bane omgange.
Skal man bruge Galaxy Tab som et arbejds redskab, er der, hvad man forventer. Der er udmærket kalender del og lige så mail del. De er, som vi kender det fra Android telefoner. Der er også Thinkfree office pakke (Word, Excel, PowerPoint, PDF) samt understøttelse af alle Googles progammer så som Google Search, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk og Picasa billed tjenste.
![]() |
Kalenderdel |
Slutteligt skal vi lige have batteriet omtalt. Det er noget større end det, vi ser på mobiltelefoner, faktisk ca 3 gange så stort. Men de 4000 mAh skal nu også holde en temmelig stor skærm kørende i forhold til fx en 4” mobil. I og med vi ikke brugte samtale funktionen undervejs i vores test, så holdt Galaxy Tab faktisk ganske godt strøm. Samsung opgiver selv 1500-1600 timer standby alt efter net, men det giver i forhold til det, folk normalt vil bruge den til, ikke meget mening. Ved brug 2-3 timer dagligt med lidt surf, lidt musik og video var der til ca. 3 dages brug, altså 6-9 timer + standby tid. Men som med mobiler er der ting, der virkelig tager hårdt ved batteri tiden, fx streaming af video, og 9 timers video streaming får man med sikkerhed ikke ud af den. I forhold til iPad, der så også er en større enhed, er der ikke helt så meget brugstid I Galaxy Tab, før den gerne vil se laderen igen.
Et hurtigt opslag på Pricerunner viser, at Samsung Galaxy Tab pt. koster 4.595 kr.
I alt 70 %
Ting vi godt kan lide:
Størrelsen er meget lommevenlig i forhold til større enheder.
Alt i forbindelser, herunder mulighed for SMS og MMS og video telefoni.
Godkendt kamera del med autofokus og hjælpelys.
GPS med Google maps fungerer rigtig godt.
Musik dele med fin lyd og mange muligheder.
Suveræn video del med Divx og full HD.
Flash understøttelse i webbrowseren.
Ganske flot 7” skærm.
Stereo højtaler.
Wi-fi router funktion.
Ting vi er mindre glade for:
7” skærm kan I mange tilfælde virke for lille i forhold til fx en 10” skærm.
Virker noget plastik agtig.
Hastigheden eller kræfterne i CPUen er bare ikke god nok endnu (gælder alle tablet).
Apps, der passer til opløsningen, er få, og Apps i lav opløsning ser ikke godt ud.
Placering af stereo højtaler.
Ingen FM radio.
Konklusion:
Vi vil ikke sige, vi er skuffet over Galaxy Tab og dog alligevel lidt. Efter vi havde testet iPad for nogen tid siden, var vi overbeviste om, at Galaxy Tab var det oplagte valg, blandt andet fordi iPadden hurtigt blev akavet at sidde med gennem længere tid på grund af den større vægt.
Nu har vi så haft Galaxy Tab til test, og selv om den på papiret ser iPad temmelig overlegen ud, må vi indrømme, at vi faktisk ikke rigtig kan komme frem til, at Galaxy Tab er et meget bedre produkt. Det er så heller ikke et meget ringere produkt, som andre anmeldere med en vis æble glæde har konstateret. Vi mener grundlæggende, at de to produkter, (Galaxy tab og iPad), anvendes til forskelligt brug og dermed henvender sig til forskellige brugergrupper, men vigtigst af alt er dog, at de begge er 1st generations produkter, og at de mangler simple hardwaremæssige kræfter til at løfte opgaverne rigtig godt. (her er det naturligvis internet surfingen, vi først og fremmest tænker på.)
Nedenfor har vi lavet en lille opstilling på, hvor dels Galaxy Tab er bedst, og hvor iPad er bedst.
Galaxy Tab er bedst på:
Mindre størrelse/vægt, og kan være i en stor lomme.
Bedre skærm format 16:9 og skarpere skærm (DPI tal).
Kamera både på forside og bagside.
GPS navigering med Google Maps.
Mere RAM (512 MB mod 256 MB).
Telefon mulighed, herunder video telefoni.
Mulighed for SMS og MMS.
Flash video i browser.
Stereo højtaler.
Almindelig størrelse simkort (du kan blot bruge det fra din mobil).
Bluetooth 3.0 med mulighed for at sende filer til andre enheder.
Divx og Full HD (via en dock der kan tilkøbes).
Mulighed for MicroSD kort.
Mulighed for at dele 3G bredbånd via Wi-Fi router.
iPad er bedst på:
Design og kvalitets følelse. Alu body er og bliver virkelig lækkert.
Skærmen er dobbelt så stor og websider kan læses uden zoom i vandret.
Bedre batteri og længere standby.
Det hele kører meget lettere og flydende, specielt i browseren.
Bedre betragtnings vinkel på skærmen.
Omkring 30.000 dedikerede apps til enheden.
Væsentlig større og bedre tastatur.
Mulighed for større intern hukommelse (64 GB).
Kan købes i en billigere udgave uden 3G, hvis man ikke har behov for dette.
Som vi var inde på, så ser Galaxy Tab skræmmende stærk ud på papiret. og den kan også en masse, som en iPad ikke kan. Men omvendt, så sidder vi med oplevelsen af at det iPad så kan, det kan den bedre eller lettere, om man vil, end Galaxy Tab.
Prisen på Galaxy Tab er ca det samme som en iPad med lidt mere intern hukommelse (3G udgave med 32 GB), der begge koster godt 5000 kr. iPad kan dog fås i den mindste udgave uden 3G og kun med 16 GB for 3800,- og det kan Samsung ikke lige matche. Det kan Archos 101 imidlertid, og vi vil inden længe bringe en test at Archos 101 tablet, der netop skal konkurrere med de billige iPads.
Ingen tvivl om at Tablet er noget, der er kommet for at blive, men om du skal hoppe på med på bølgen nu eller vente, til de omtalte problemer er blevet løst, må naturligvis være din afgørelse.
Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.