AT Motorola er i gang med at kæmpe sig tilbage, er vidst ikke den store hemmelighed for folk, der følger med i mobil-verdenen. Alligevel imponerede og overraskede Motorola alt og alle på den nyligt afholdte CES messe i Las Vegas, hvor de diskede op med en særdeles potent tablet computer kaldet Xoom, men også Atrix fik ualmindeligt meget opmærksomhed, og det med god grund. Det er meget længe siden, Motorola har kunnet præsenteret en ny mobiltelefon, der er så kompetent og med så mange smarte nye funktioner, at den må vurderes til at være blandt de absolut ypperste smartphones i øjeblikket.
Bedst af alt, set med danske øjne, er det, at Atrix også kommer til Danmark i løbet af foråret/sommeren sammen med flere andre Motorola modeller, idet Motorola nu kommer officielt tilbage til Danmark – dejligt.
Men hvorfor Motorola Atrix bliver udnævnt som en super telefon, og om det holder i praksis, vil vi kigge nærmere på i denne første danske Atrix test. – Rigtigt god læse lyst.
![]() |
Atrix ved siden af tændstikæsken |
![]() |
Samsung Galaxy S ved siden af Atrix |
Men lad os ikke dvale ved dette men i stedet for kaste os over vidunderet. Motorola Atrix ligner forfra de fleste andre touch telefoner. Havde der ikke stået ”Motorola” på forsiden, tror vi ikke, at ret mange (heller ikke mobil-nørder) kunne afgøre, hvilken telefon der er tale om ved et kort blik. Bagsiden er en helt anden historie, som vi vender tilbage til.
Designet er altså ikke noget, der imponerer, men omvendt heller ikke noget, der skræmmer nogen væk. Motorola har med endnu en sort touch telefon spillet det sikre kort, for sorte touch telefoner er altid ganske populære.
Bygge kvaliteten på Motorola Atrix er godkendt. Der er ikke noget knirken eller knagen i krogene. Når det er sagt, så er Atrix en plastik telefon, på godt og ondt, som fx Galsaxy S også er det. De fleste kan blive enige om, at metal og glas er lækre materialer i en mobiltelefon, men omvendt er de også med til at øge vægten betragteligt.
![]() |
![]() |
Tykkelsen på 10,1 mm er OK | Galaxy S oven på Atrix |
![]() |
MicroUSB-stik ved siden af miniHDMI-stikket |
På venstre side har vi kun 2 stik. Et data/lade stik af Micro USB typen øverst og et mini HDMI stik nederst. At begge stik skal sidde på samme side og uden en gummiklap til at beskytte dem, hænger sammen med det tilbehør, som Motorola har lavet til denne telefon (det vender vi tilbage til). Men placeringen af disse to stik side om side finder vi mindre gennemtænkt. De ligner ret meget hinanden, og vi er ret sikre på, at man let kan forveksle dem i en hurtig vending. Havde de været placeret med større afstand, var dette problem helt sikkert noget mindre.
På højre side finder vi kun en volumen/zoom knap, der ikke er ret stor. Hvad denne knap ikke har i størrelsen, har den i højden, så faktisk er den ganske let at finde og trykke på, også i forhold til de meget større volumen knapper vi fx typisk ser på HTC telefoner. Vi er fint tilfredse med denne løsning, samt at den sidder på venstre side og ikke den højre.
![]() |
Fint hævet volumenknap |
I bunden har vi ikke noget, mens vi i toppen har et 3,5 mm jackstik. På den afrundede kant, der går rundt om hele bagsiden, finder vi halvt i toppen og halvt på bagsiden telefonens tænd/sluk knap. Her er dog ikke tale om en almindelig tænd/sluk knap. Motorola har som den første (os bekendt) lavet en fingeraftryks scanner på en mobil telefon. Vi har set dette på fx bærbare computere, men på en mobil er det nyt, og faktisk ikke helt dumt. Man kan naturligvis selv vælge, om man vil bruge den eller ej, men hvis denne scanner er slået til, fungerer det på følgende måde. Man trykker let på knappen for at vække telefonen til live, og så kører man en pegefinger (højre eller venstre) hen over knappen, og telefonen er klar. Altså med denne fingeraftryks scanner kan man, hvis man ønsker at låse telefonen for andre, slippe for at skulle tastet en kode ind eller tegne et mønster på skærmen mellem nogle punkter. Det virker forbavsende godt, og hvis man har brug for at låse sin telefon, er dette bestemt en god løsning. Men den skrå knap på bagsiden er altså knapt så betjenings venlig som en knap placeret i toppen eller på siden.
![]() |
![]() |
Fingaftryksscanner |
Men her stopper de positive oplevelser ikke, når vi fortsætter på bagsiden. I øverste hjørne er der en ekstra mikrofon. Denne mikrofon måler baggrundsstøj, når man fører en samtale, og dermed kan man få en aktiv støjdæmpning, som gør lyden markant bedre for dem, man taler med. Dette er ikke nyt, men bestemt ganske praktisk.
![]() |
Bagsiden med "kulfiber"-look |
På bagsiden finder vi også kameraet og det med 2 lys dioder. I bunden finder vi telefonens udvendige højtaler, der er ganske kraftig, om end det kun er en mono højtaler. Slutteligt er der et bagside-cover, der ser ud, som om det er lavet af kulfiber. Det er ikke tilfældet, og vi synes også, det er noget glat i overfladen, hvilket ikke er helt optimalt.
Skal man sætte et hukommelse kort i Atrix, skal man fjerne coveret men heldigvis ikke batteriet, hvilket er ret praktisk.
![]() |
![]() |
Dårlig sort farve i dagslys | Galaxy S v. Atrix i mørke |
Vi drejer telefonen rundt og kigger lidt på skærmen og tastaturet. Atrix har en ganske udmærket skærm. Den er 4” stor (89 x 50 mm) og har en opløsning på 960 x 540 pixel. Dermed er Atrix den første Android telefon med QHD opløsning, som altså også er en lidt højere opløsning, end vi tidligere har set som max opløsning på Android platformen (854x 480). Skærmen er dog ikke så farverig som de modeller, der har AMOLED skærme, og forskellen er endnu større, hvis man ser på den i forhold til Samsungs super AMOLED skærme. Så selv om Atrix har 16 millioner farver ser fx sort ikke rigtig sort ud, som den fx gør på Galaxy S. En anden ting, hvor Atrix´s skærm halter en smule, er på betragtnings-vinklen, hvor denne ikke er helt så stor som fx på Galaxy S eller iPhone 4.
Det capacitive touch er der bestemt ikke noget at udsætte på, det er præcist og fungerer som et touch system skal fungere. Vi værdsætter også, at Motorola har valgt, at yderskærmen er lavet af det super stærke og ridsebestandige glas kaldet ”Gorilla Glass”, som også andre producenter tilbyder. Intet er naturligvis 100% ridse sikkert, men Gorilla Glass kommer ret tæt på.
![]() |
![]() |
QWERTY-tasturet i lodret | QWERTY-tastaturet i vandret |
Tastaturet vil vi ikke bruge alverdens tid på. Vores model, der er en US udgave, er uden dansk tastatur og naturligvis uden dansk sprog i menuerne. Derfor giver det ikke meget mening at skrive så meget om dette. Vi har naturligvis hentet det udmærkede danske tastatur med tilhørende dansk ordbog ned, som Trygve Aaberge har lavet og lagt op på Android marked.
Vi vil dog godt viderebringe, at tastaturet i original-udgaven er en smule lavere i højden end på tilsvarende 4” mobiltelefoner, hvilket betyder, at de enkelte knapper naturligvis også bliver mindre.
![]() |
![]() |
Telefontastatur |
Samlet set er skærmen en positiv oplevelse. Den er rimelig stor og har en høj opløsning, der giver et knivskarpt billede, der pt kun overgås af iPhone 4 retina skærm i skarphed.
Motorola Atrix er en high-end telefon, herom kan ingen være i tvivl. Derfor kommer det heller ikke som den store overraskelse, at alt hvad man kan proppe i en mobil af forbindelser findes i Atrixen. Det vil sige 4 GSM net med understøttelse af EDGE, og 3 styk 3G net med understøttelse af HSDPA og det med hastigheder på op til 14,4 Mbit og 5,76 i upload (HSUPA). Den opmærksomme læser har måske bemærket i overskriften, at vi kalder Atrix for 4G i parantes. Grunden til dette er, at den rent faktisk har indbygget 4G antenne, men denne er ikke aktiveret endnu. Det skulle komme i en senere opdatering. Set med danske øjne og med det 4G net der bedst af alt kan beskrives som ”meget lidt udbygget”, er det derfor ikke noget vi tillægger den helt store betydning. (endnu)
![]() |
![]() |
Telefontastatur |
Wi-Fi er der naturligvis også på Atrix med understøttelse af DLNA og både 2,4 GHz men også 5 GHz båndet (hurtigere hastighed og længere rækkevidde), hvilket er ret sjældent i mobiltelefoner. Motorola (eller AT&T) har af en eller anden grund låst for Wi-Fi router funktionen så det pt. Ikke er muligt at dele sit mobile bredbånds forbindelse med andre Wi-Fi enheder. Det tvivl vi på er lukket når modellen kommer til Danmark.
Bluetoothe er der naturligvis også med i Atrix og her er der tale om udgave 2.1 med A2DP og EDR, som er en teknologi, der øger Bluetooth rækkevidde.
Inden vi går videre med alle funktioner og hvad denne Atrix kan, bliver vi nødt til at kigge nærmere på det, der driver telefonen, nemlig CPU eller processoren, om man vil. Denne del er nemlig helt ekseptionel for Atrix og den første af sin slags, som vi tester. Vi plejer ikke at gøre en hel masse ud af, hvor hurtig en mobiltelefon er med benchmark test osv. De fleste brugere kan ikke mærke den store forskel på en 10 eller 20% hurtigere eller langsommere CPU i dagligdagen.
![]() |
Quadrant standard benchmark |
Men i år kommer der til at ske en masse på dette område. Sagen er den, at vi tidligere kun har set single core CPUer med clock frekvens på op til 1 GHz. (Galaxy S, HTC Desire, iPhone 4 osv.) Nu kommer dualcore CPUerne, hvilket betyder, at vi får meget mere power og hastighed i vores mobiltelefoner, og det så det kan mærkes.
Motorola Atrix har en af de nye Dualcore CPUer på 1 GHz og med Tegra 2 chipset. Dertil har den hele 1 GB RAM (DDR2), og det er altså dobbelt så meget som fx på Galaxy S, og selv HTC HD kan ikke følge trop med sine 756 MB RAM. Sammenlagt med den indbyggede lagerplads på 16 GB, er Atrix i øjeblikket helt alene på toppen. LG har godt nok deres Optimus 2x, men den har kun 512 MB RAM.
Vi har i denne anledning lavet en benchmark test af Atrix med det system, der hedder ”Quadrant Standard”, der kører en række opgaver/tests igennem og beregner en score for, hvor hurtig enheden er. Atrix scorede mellem 2500 og 2600 point (vi testede flere gange) og det endda med Android 2.2 der endnu ikke udnytter dualcore CPUer fuldt ud. Til sammenligning fik vi en score på kun mellem 950 og 1000, når vi kørte samme test på vores Samsung Galaxy S, der ellers har haft ry for at være en ganske hurtig telefon – det er en imponerende forskel.
![]() |
Den orange er Atrix! |
Men hvad kan alle de kræfter så bruges på, og kan man mærke det i dagligdagen. Jo, det kommer naturligvis an på, hvordan man benytter sin mobil. Under samtaler eller når man skriver en SMS, er det flintrende ligegyldigt med alle de muskler, Atrix har at gøre godt med. Men surfer man på nettet, spiller spil, åbner og kører programmer eller har disse kørende i baggrunden, er forskellen absolut til at føle. Og det vel at mærke før styresystemet er blevet rigtig optimeret til de nye CPUer, og der er kommet spil og programmer, der kan udnytte de mange kræfter.
Vi er på ingen måde i tvivl om, at når vi i slutningen af året kigger tilbage på, hvilke super mobiler der kom i 2011, så kigger vi på dualcore mobilerne og så resten. De vil være i en klasse for sig, fordi de er så kraftige, og det bliver dem, man husker, det er helt givet. Ud over LG og Motorola, der begge har aktuelle dualcore mobiler på programmet, har Samsung også præsenteret Galaxy S II, og med Appels nye iPad 2 med dualcore CPU er det svært at forestille sig en iPhone 5 uden også en dualcore CPU. Vi tvivler på, at HTC vil stå tilbage på dette område, og mon ikke også Sony Ericsson kommer med i løbet af året.
![]() |
Kameramenu |
Et af de mange steder, Atrix har gavn af den hurtige CPU, er på kamera delen. De fleste kan nok huske tilbage på kamera telefoner for nogle år siden. De var evigheder om at stille skarpt og at tage fotoet, mens det tog endnu længere tid at blive klar til at kunne tage et nyt billede. Dette kommer vi ikke til at opleve med Atrix eller andre dualcore mobiler. Faktisk har vi med Atrix kunnet tage skarpe fotos af motiver i bevægelse, hvis man sætter scene valget på ”sports” – ikke ringe.
Selve kamera-delen er der som sådan ikke noget ekseptionelt ved (ud over hastigheden). Vi har at gøre med et 5 Mpixel kamera med auto fokus og de 2 lysdioder, der dog ikke lyser mere end de kraftigste enkel-dioder, vi har set. Lyset er en smule mere gulligt i det, hvilket også giver mindre blege ansigter når den bruges end almindelig hvidt diodelys.
![]() |
Kameraindstillingsmenu |
Menu systemet i kameraet er vi som sådan ikke imponerede over. Det er ikke super logisk bygget op, og der er ikke ret mange tilgængelige genvejs funktioner for at undgå, at man skal ind i en dybere menu for at ændre på tingene. Det er I vores øjne heller ikke særligt smart, at foto indstillings menuen deles med video optager delen, hvis man er inde og stille på fx opløsning eller andre ting.
Fint er det dog, at man har de vitale info vist oppe i det ene hjørne og sidste taget billede nede i det andet hjørne.
Video delen er i HD. Men det er for nuværende kun i den lille HD standard (720p) og ikke full HD. Dette skulle dog blive ændret, evt. når der kommer en Android 2.3 opdatering, hvor netop dualcore mobiler skulle kunne få lov til at spille mere med musklerne. HD video, som vi har været inde på flere gange før, er lidt som at spise bolsjer med papir på. Problemet er, at nok er opløsningen højere, men i og med der stadigvæk ikke er lavet en ordentlig stabilisator del til brug i mobiltelefoner, bliver disse optagelser altid temmelig rystet i forhold til på et rigtigt video kamera. Indtil en stabilisator del er implanteret, kan vi ikke rigtig blive imponerede over HD video i en mobil (og det gælder alle mobiler, der har HD video).
![]() |
![]() |
Musikafspiller | CoverFlo i vandret |
Musikdelen er, hvad man bedst af alt kan kalde en standart afspiller. Der er ikke rigtig noget at sætte en finger på men ej heller noget, der som sådan imponerer.
Der er en god sorterings mulighed med kunster, albums, genre, sange og selvfølgelig ens egen playlister. Inden i selve afspilleren er der naturligvis cover visning og mulighed for at tilpasse lyden ud både i høretelefoner men også den udvendige højtaler.
FM radio er vi glade for, når en mobil har, og det har Motorola Atrix – men så alligevel ikke. Hardwaren er til stede, men der er ingen radio software at finde!!! Forklaringerne er den, at Motorola kommer med deres "Connected" media player, hvor FM radioen indgår. Denne er blot ikke udkommet endnu, og altså ingen FM radio.
![]() |
![]() |
Equalizerdel | Lydeffekter |
Leder man efter en Video afspiller, leder man ligeledes forgæves blandt de apps, der er installeret fra start. Man kan afspille video, men så er det uden nogen funktioner andet end at starte og stoppe videoen, og så foregår det igennem billede galleriet, hvor man skal gå ind og åbne sine videoer – heller ikke just genialt. Som med FM radioen er det altså noget, der tilgår senere, men hvor det måske er svært at finde en FM radio, der kører over antenne på Android Marked, er det ikke det store problem at finde en video afspiller.
![]() |
Videoafspiller gennem galleri |
Vi kan, når vi tester telefoner, ikke rigtig forholde os til opdateringer, der kommer senere, og derfor finder vi det ikke godt nok, at disse to basale ting ikke er iorden fra start.
GPS har Atrix naturligvis også, men her er vi i Danmark nødt til at leve med Googles navigation. Er man i USA, kan man bruge AT&T`s egen navigations software, men den gælder kun for USA. I øvrigt er der rigtig mange Apps, der er beregnet på teleselskabets kunder, og som ikke rigtig har den store værdi for andre.
![]() |
![]() |
Google Maps | Google navigering |
Googles maps og den der til hørende navigation er dog også en udmærket løsning, om end den kræver, at man henter data kontinuerligt over mobilnettet, og dermed kan være dyrt at bruge, specielt hvis man bevæger sig uden for Danmarks grænser. Man kan naturligvis tilkøbe navigations løsninger, der ikke er afhængige af data undervejs.
Er GPS delen ikke meget anderledes, end hvad vi finder på de fleste andre Android telefoner, så kan vi på ingen måde sige det samme om webbrowseren. Nu vel, webbrowserner ligner og fungerer som andre mobil browsere med multitouch (zoom med pegefinger og tommelfiner) osv. Nej, det der gør webbrowseren og hele internet oplevelsen helt unik, er den hastighed, som det nu kører med.
De fleste, der har prøvet en nyere smartphone (ligegyldig hvilken) ved, at det går relativt langsomt med at åbne websider, der ikke er specielt tilpasset mobil-enheder. Det har ikke med hastigheden på nettet at gøre, og slet ikke hvis man bruger Wi-Fi, men der imod telefonens ringe processor kraft, når der går så lang tid med at åbne en webside i forhold til fx en bærbar computer.
![]() |
![]() |
Webbrowser | Speedtest på netforbindelse |
Med de kræfter Atrix har, er det en helt anden snak. Vi har aldrig testet hverken en mobiltelefon, eller en tablet computer for den sags skyld, der tilnærmelsvis har samme hastighed som Atrix, når det handler om at åbne websider.
Vi har lavet et par målinger på, hvor lang tid Atrix og 2 andre telefoner er om at åbne forskellige websider.
Webside | Galaxy S | Omnia 7 | Atrix |
mobiltest.dk | 10,89 | 20,98 | 4,75 |
mobilforum.dk | 16,85 | 27,65 | 5,77 |
eb.dk | 22,12 | 48,55 | 13,29 |
![]() |
![]() |
"Lykke på DRnu |
Meget få Android telefoner kører Android udgave uden et skin eller et ekstra lag oven på Android styresystemet. Faktisk er det næsten kun Nexus one og Nexus S, som kører rent Android. Motorola har også deres eget skin, som ligger oven på Android 2.2, som er den udgave, Atrix kører på i øjeblikket.
Systemet hedder Motoblur eller bare blur, og det er vi altså ikke rigtig gode venner med. Ud over de widgets der er, der er relativ få og knapt så flotte, så er systemet bare ikke rigtig hurtigt at benytte. Det virker, som om telefonen bliver sløvet ned af dette system, og kun fordi Atrixen har så ekstra ordinære mange kræfter, kører det med rimelig hastighed. Vi kan ikke undlade at tænke, hvor hurtigt mon Atrix ville virke med et bedre eller intet skin ovenpå? Det bliver ved tanken i første omgang, for vi forholder os til, hvad man får ud af æsken, og ikke hvad man kan pille og ændre ved, hvis man har mod på dette.
(Vi har dog fjernet alle de AT&T apps, der lå på telefonen.)
![]() |
![]() |
MotoBlur | Programmenu |
Eneste rigtige ros vi kan finde frem til med dette motoblur er, at de widgets, Motorola selv har lavet, kan tilpasses i størrelse så man kan vælge, fx om man vil have en stor eller lille kalender osv.
På en super telefon som denne er der naturligvis nogle programmer lagt ind fra starten. Nu vel, man kan efterhånden finde rigtig meget godt på Android marked (og faktisk er det eneste mulighed for at installer apps – men det er vel også netop det flest bruger), men ind i mellem er det nu meget rart at have noget gratis software med fra start.
![]() |
![]() |
Ændre widget-størrelse | Quick Office |
På Atrix er der en fuld udgave af Quick Office, som man kan bruge til både at læse, skrive eller redigere dokumenter. Ganske fint. Men der er faktisk også en anden app og endda en Motorola App, der er en rigtig lille perle. Den hedder ”phone portal” og det den gør, er lidt a la det, vi har set HTC lave med deres ”sense.com” system. Man kan få fuld adgang til sin mobiltelefon via sin computer og internettet. Dette kan foregå enten over usbkabel eller over wi-fi. Man får en adresse på sin mobil, som man taster ind i webbrowserens ULR adressefelt og vupti så styres alt på telefonen fra computeren. Og det er virkeligt alt!!! Kontakter, mails, beskeder, media indhold, ja selv indstillinger af telefonen og redigering af fotos kan styres gennem en computer.
Man kan dog ikke fjern-låse eller finde sin mobil, hvis den er tabt, på samme måde som med ”sense.com” men ellers rigtig godt tænkt.
![]() |
![]() |
Moto Phone Portal | Vejr-widget |
Normalt bruger vi ikke så meget krudt på, hvilket tilbehør man kan købe til de telefoner, vi tester, men i dette tilfælde gør vi en undtagelse.
Motorola har lavet 2 sæt tilbehør, som er noget usædvanligt, og som fik meget opmærksomhed på den CES messe, vi refererede til tidligere i testen. Det ene er en media dock. Tanken er, at du sætter Atrix ned i en speciel dock, der via HDMI er tilsluttet en fladskærm. Med et Bluetooth tastatur og mus kan du så navigere rundt på skærmen og lade Atrix fungere som et medie center i mini udgave. Det vil sige, du kan afspille indhold fra telefonen, men også benytte internettet, sociale tjenester osv. Ganske smart.
Endnu mere smart er den laptop dock der også findes. Tanken er faktisk rigtig god. Atrix har så meget processor kraft i sig, at den faktisk godt kan hamle op med de små notebooks. Dermed kan man lave en dock som Atrix placeres i og en laptop uden andet end skærm, tastatur og pegefelt, så man kan få oplevelsen af at sidde med en laptop. Der er så også sat et ekstra batteri i denne laptop dock, for ellers ville Atrixen hurtigt blive drænet for strøm. Nedenfor den officielle reklame video der meget godt viser dette system.
I praksis er der dog et par ting, man skal være opmærksom på. For det første er det begrænset, hvad man kan bruge denne laptop til. Den kører på et lukket linux system, og man kan altså ikke bare installere, lige hvad der passer en. Der ud over kan den naturligvis kun bruges sammen med Atrixen, så har man ikke telefonen ved hånden, kan laptop docken intet. Slutteligt er denne dock løsning heller ikke just billig. Vi kender ikke den danske pris endnu, men i USA koster den 500 dollars, hvilket er næsten det samme som telefonen. Altså i Danmark bliver prisen nok et sted mellem 3500 - 4000 kr. Samme beløb kan man købe en udmærket notebook eller billig bærbar for.
Slutteligt skal vi kigge på batteri delen i Atrix, og her er alt mulig grund til at hejse flaget. Vi vil ikke lægge skjul på, at vi synes det er en kedelig tendens, at batterierne i smartphones ikke er vokset i takt med, at skærmen er blevet større, og brugerne benytter de mange avancerede og strømkrævende funktioner mere og mere. Tag nu fx HTC Desire HD med kun 1230 mAh – holder den dagen igennem for dem, der bruger deres telefon meget, skal de vist være glade.
Motorola har taget udfordringen op og smidt et ordentligt batteri i Atrix. Batteriet er på hele 1930 mAh. Det er altså knapt 60% mere kapacitet end det, HTC Desire HD har. Det kan bestemt mærkes. Man skal virkelig have et meget stort brug af Atrix for at tvinge den i knæ på 1 døgn, og de fleste brugere vil kunne nøjes med at lade hver anden dag, idet de nye dualcore CPUer er ret gode til at spare på strømmen.
Det er lang tid siden, at vi har kunnet skrive det, men denne gang mener vi faktisk, at der er et tilpas stort batteri i forhold til, hvad brugerne ønsker – godt gået Motorola.
![]() |
Atrix er en rigtig flot mobil |
I alt 90%
Ting vi godt kan lide:
Dualcore CPU – det dur altså bare.
Højt opløselig skærm (960x540 pixel).
Rimelig størrelse og vægt.
Fingeraftryks læser for øget sikkerhed (valgfri).
Ekstra mikrofon til aktiv støjdæmpning.
Alt i forbindelser, inklusiv hurtigt 3G.
1 GB RAM og 16 GB intern lager plads + microSD kort mulighed.
Klassens største batteri for lang standby og tale tid.
HDMI port og 3,5 mm jackstik.
Front kamera og status LED.
Ting vi er mindre glade for:
Skærmen mangler kontrast.
Tænd/sluk knappen er lidt upraktisk at trykke på.
FM radio og video afspiller software mangler.
MotoBlur er ikke vores kop te.
Kameraet er middelmådigt.
Man kan ikke installer apps fra microSD kort eller via computer.
Konklusion:
Motorola Atrix, som vi her har testet, har bestemt nogle alvorlige problemer i forhold til software. Det ligner ikke noget at sende en mobil med indbygget FM radio på gaden, uden at der er software, så den kan benyttes!!! MotoBlur er heller ikke just det, der trækker op i denne forbindelse.
Men vi kan altså på trods af dette ikke undlade at være imponerede. Motorola Atrix er et ”powerhouse” af en telefon, som virkelig rykker barren op for, hvad mobiltelefoner kan, og navnlig hvor hurtigt de kan dette. Naturligvis kommer Atrix ikke til at stå alene om dette, vi har til gode at se, hvordan Galaxy S II og andre performer, men vi vil godt lægge hovedet på blokken og påstå, at ligegyldig hvilke mobiler fra 2010 man har prøvet, vil Atrix imponere (og banke dem overlegent i alt hvad der har med hastighed at gøre).
Atrixen er en fuldblods top mobil, hvor det bare ikke kan gøres ret meget bedre i øjeblikket, i hvert tilfælde ikke på hardwaren.
Der er virkelig noget at glæde sig til for mobil-entusiaster, når Motorola Atrix kommer til Danmark engang i løbet af andet kvartal. Pris gæt 4.500 – 5.000 kr. u/abo
Dagens ordsprog: ”Den der kommer først til mølle er bare hurtigst!”
Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.
![]() HTC Desire HD test |
![]() Samsung Galaxy S (i9000) test |
![]() Apple iPhone 4 test |