Asus er i Danmark mest kendt for deres bærbare computere herunder de helt små netbooks, og små stationære computere har Asus også haft rimelig succes med samt naturligvis grafik kort og bundkort til computere. Tablet markedet er voksende, og denne tablet med det lange navn ” Eee Pad Transformer Prime TF201” er sidste nye skud på stammen fra Asus. Vi vælger dog efterfølgende kun at kalde den Transformer Prime, og det med at transformere sig kommer vi meget mere ind på i denne test.
Transformer Prime er på en måde en meget nyskabende og speciel tablet computer med både det nye Android styresystem, en super kraftig CPU og meget mere, så der er lagt op til en rigtig spændende test – god læse lyst.
![]() |
![]() |
Transformer Prime med tastatur | Emballage og indhold |
![]() |
iPad oven på Transformer Prime |
![]() |
![]() |
Venstre side |
Højre side med jackstik |
På venstre side finder vi øverst en rimelig stor volumen knap, et mini HDMI stik til at flytte billeder over på ekstern skærm, en slot til hukommelse kort af microSD typen samt et lille hul til at nulstille enheden, hvis den skulle fryse op.
På højre side finder vi kun en 3,5 mm jackstik til lyd ud. På toppen er der helt henne i venstre side en power knap der også bruges til at låse skærmen op efter dvale. Lidt specielt for denne knap er det, at der er indbygget en lille diode, der, alt efter om den er ved at lade op eller er færdig, lyser orange/grønt. Vi kunne godt have brugt at denne knap var lidt større, og vi er heller ikke helt tilfredse med, at den er lidt hård at trykke ind. Det sidste kan muligvis ændre sig efter et stykke tid i brug. I toppen finder vi også tablettens mikrofon, som kun er et lille hul.
I bunden er der 3 stik. Det midterste er det stik, som man forbinder det medleverede kabel til, så enheden kan oplades eller forbindes til en computer. Men stikket bruges også sammen med de to andre stik til at kunne sættes sammen med det medfølgende tastatur. Det vender vi tilbage til om et øjeblik.
![]() |
Bagsiden i metal |
På bagsiden, der er ganske flot i guldfarvet metal, er der et stort Asus logo i midten samt et 8 Mpixel kamera med tilhørende LED diode i toppen. Helt til venstre findes en udmærket højtaler gemt bag en masse små huller. Det hele ser ganske nydeligt og vel gennemtænkt ud, og det eneste ønske, vi kunne have, var, at der var 2 højtalere, så man kunne få en stereo oplevelse – men sådan er de fleste tablet computere lavet.
Som vi har været inde på tidligere, så kommer navnet ”Transformer” ud af den unikke mulighed, der er for at sætte et tastatur på denne tablet. Det skal vi kigge lidt mere på nu.
Tastaturet er som tabletten lavet i metal både på front og bagside og i samme guld metallic farve. I toppen har vi denne holder, som griber fast om tabletten og styrer, at den sidder korrekt og ikke falder af. Der er en lille låse knap, der skal skydes til side, for at man kan løfte tablet delen af igen. Det virker rigtig godt og solidt lavet og med en tilpas modstand, når man åbner og lukker tablet delen i forhold til tastaturet. Som en lille finesse når man åbner tabletten op, så er dette beslag så dybt, at det løfter tastaturet en smule op i toppen, og der kommer en lille vinkel på tastaturet. Der er naturligvis gummi dutter på dette beslag også, så det står fast på bordet, når den er åbnet.
![]() |
Godt tastatur |
Tastaturet er et rigtig udmærket tastatur meget lig det, vi finder på fx netbooks og lignende mindre computere. Det er en lille smule mindre end et almindligt computer tastatur, men det er så lidt, at man dårligt bemærker det. Hver enkelt knap måler 15 x 13,5 mm og har et rigtig fint feedback, når man trykker på det. Der er desuden dedikeret knapper til ÆØÅ, når Transformer Prime købes i Danmark.
Der er som på almindlige computer tastaturer 6 rækker med knapper, og også på dette tastatur er der i øverste linje en række med funktions eller genvejs knapper om man vil. (17 styk i alt).
Under tastaturet er der en lille trackpad, der fungerer ok. Vi kunne godt have ønsket os, at den var en smule større, men i betragtning af hvor meget plads der er til rådighed, må vi indse, at det ikke kan være meget anderledes. I trackpad feltet er der indbygget højre/venstre klik i bunden. Der udover er der support for multitouch, så man med 2 fingre kan scrolle op og ned osv. (dog ikke pinsh zoom).
På venstre side af tastaturet finder vi samme 48 pins stik, som sad i bunden af tablet, således at lade/data stik også kan sættes til, når tablet og tastatur er sat sammen. Der er også en lille lys diode, der lyser orange under opladning og skifter til grøn, når enheden er færdig opladet.
På højre side finder vi en almindelig størrelse USB stik samt endnu en kortlæser slot, og denne gang er det til almindelig størrelse SD kort.
På bagsiden er der ikke noget at se bortset fra de 4 gummi dutter, der gør Transformer Prime skridsikker, når den står på et bord.
Systemet med dette tastatur, der kan sættes på, er vi ovenud imponerede over. Det fungerer så meget bedre, end vi havde turdet håbe på, og det er der flere grunde til. Det er jo som sådan ikke første gang, at det er set, at man kan sætte et tastatur til en tablet. Hos Apple er det lavet, så man kan tilkøbe et lille bluetooth tastatur og så bruge det til at skrive på.
![]() |
![]() |
Låseknap til holderen |
"Holde"mekanikken |
Men Apples (og andres) løsninger virker bare så ligegyldige og uinteressante, når man først har prøvet Transformer Prime. Asus har nemlig ikke bare sat et tastatur på deres tablet, nej de har lavet en fuldt integreret løsning, så man ikke bare har en tablet med et tastatur, men man har en oplevelse af at sidde med en lille bærbar fx en Netbook. Alt fungerer, som man ville opleve det på en bærbar, og man er på ingen måde nødt til at trykke på skærmen hele tiden. Man har en muse pil, man kan flytte rundt med, åbne og lukke menuer og programmer, ganske som hvis det havde været en bærbar – fantastisk !!!
![]() |
![]() |
De tre stik i bunden |
Tabletholderen |
Og her stopper festen slet ikke. Nej, der er som nævnt en almindelig USB indgang, og denne kan benyttes ganske, som hvis det havde været en USB indgang på en bærbar. Vil du sætte en mus til (trådløs eller med kabel spiller ingen rolle), sætter du den blot til, og så styrer du Transformer Prime med en mus. Har du forskellig musik, film eller filer på en USB harddisk eller USB pen, så sæt den i og åben dem op eller flyt dem over på Transformer Prime, så de ligger der. Med en SD kort læser har man også mulighed for at tage sit SD kort ud af kameraet og sætte direkte over i Transformer Prime og se fotos/video, uden at skulle til at flytte filer, eller man kan også blot sætte et kort i som ekstra lager plads, hvis man har brug for det.
Som en sidste bonus har dette tastatur et indbygget batteri. Dette er næsten ligeså stort som det, der sidder i tablet delen, og man kan derved få en imponerende lang brugs tid, hvis man benytter tablet og tastatur sammen.
![]() |
![]() |
Mus kan fint bruges |
USB-stik sat i |
Skriver man ofte længere tekster på sin tablet, kommer man ikke uden om et fysisk tastatur, det kan de fleste blive enige om. Hvis man først prøver en Asus Transformer Prime, kan man kun trække på smilebåndet, hvis man ser en iPad eller Galaxy Tab bruger, der sidder med et separat tastatur samt en holder til at holde tabletten vinklet. Transformer Prime er klasser bedre på dette punkt.
![]() |
WIFI-indstillinger |
Bortset fra det så virker Wi-Fi delen på den Transformer Prime, vi har til test, ganske udmærket, og vi har ikke haft problemer med forbindelse hverken på hastigheden eller rækkevidden, som vi har hørt, andre har haft. Der udover er der naturligvis Bluetooth 2.1 med understøttelse af A2DP og fil overførelser. En mini HDMI udgang, som Transformer Prime har, er bestemt heller ikke normalt at finde på tablets computere, og ofte kræver det et tilkøb af en adapter for at kunne forbinde sin tablet med en ekstern skærm.
Tablets computere bliver naturligvis som smartphones og almindelige computere hurtigere og hurtigere hvert år. Transformer Prime er den første 3. generations tablet computer på det danske marked. Hvor første generation som iPad 1 og Galaxy tab havde 1 GHz singel-core CPU, og anden generations enheder som iPad2 og Galaxy Tab 10.1 havde dual-core CPUer, er de nye tablet computere udstyret med en Quad-core CPU – altså hele 4 kerner. Den CPU, vi finder i Transformer Prime, er en Nividia Tegra 3 Quad-core CPU med en clockfrekvens på 1,4 GHZ, og den er rigtig, rigtig hurtig.
I runde tal er den dobbelt så hurtig som de populære tablets fra sidste år. Alt kører super flydende og smooth, og de spil, man nu kan afvikle med den ekstra CPU kraft, er imponerende flotte. Men for at få fuldt udbytte af en Quad-core CPU, skal man have det nye Android 4 (Ice Cream sandwich), da Android 3.2 (Honeycomb) kun understøtter dual-core CPUer – eller rettere sagt, man får ikke den fulde effekt af en Quad-core CPU med Honeycomb. Det giver os et problem med hensyn til at måle, hvor hurtig Transformer Prime egentlig er. Dels er der ikke nogle benchmark tests, der endnu er opgraderet til at måle præcist på Android 4, og dels tager de ikke højde for, at Transformer Prime faktisk har en ekstra CPU der bruges til at køre ting i baggrunden. Så rent faktisk er Transformer Prime en Quad-core + 1 CPU. Men der er ingen tvivl om, at i skrivende stund er Transformer Prime den absolut hurtigste tablet, man kan købe.
Der er 1 GB RAM i Transformer Prime, hvilket ikke som sådan er usædvanligt, men det er det, hvis vi kigger på lagerplads eller mulig lagerplads for at være mere præcis. I øjeblikket sælges Transformer Prime kun i 1 udgave i Danmark. Det er med 32 GB og i guld farve. Den findes også i en 64 GB udgave og så fås de begge i en mørk farve. Med 32 GB intern lager plads + et microSD kort på op til 64 GB kort bliver lager pladsen til 96 GB i tablet delen alene. Vil man have absolut mest mulig plads og sætte tablet delen sammen med tastaturet, kan man sætte et 64 GB SD kort i tastatur delen og samlet så komme op på 160 GB plads på en tablet computer !!! Det er altså rigtig, rigtig meget plads på en så lille enhed.
![]() |
![]() |
Transformer Prime og iPad |
Skærm i lodret |
Også når vi kigger på skærmen, som Transformer Prime er udstyret med, må vi sige, at Asus tager gode point hjem. Der er tale om en super IPS+ LCD skærm på 10.1” (216 x 136 mm). Opløsning er på 1280 x 800 pixel, og det giver en Pixel tæthed på 149 ppi. I øjeblikket er det den højeste opløsning der findes på tablet computere, men det bliver nok et af de punkter, hvor der sker en udvikling i 2012.
Skærmen er rigtig flot at se på, og IPS typen giver et ganske klart billede. Tilmed har denne tablet så super IPS +, som kan slås til eller fra efter behov. Slår man det til, får man en ekstrem lysstyrke, der gør det muligt at benytte skærmen selv i direkte solskin.
Det capacitive touch og multitouch samt autorotation af skærmen er der heller ikke en finger at sætte på. Vi værdsætter også 16:9 formatet frem for 4:3 formatet, som iPad benytter, af 2 grunde. Dels minder det mere om det format, vi kender fra vores computerskærme, både bærbare og stationære, men også ved afspilning af video er det en klar fordel med 16:9 format.
![]() |
![]() |
Tastatur |
SwiftKey X tastatur |
Har man ikke det fysiske tastatur med sig, er der naturligvis et virtuelt et af slagsen. Det kan benyttes både i vandret, hvor det er ret stort, og også i lodret, hvor det fylder noget mindre.
Der er som sådan ikke så meget at sige til tastaturet. Det fungerer, som det skal, men bruger man meget at skrive på tablet alene, vil vi anbefale at prøve et tastatur, der hedder ”swiftkey tablet”, der deler tastaturet op på midten, så man kan skrive med sine tommelfingre. Tastaturet kan hentes på Android marked.
Transformer Prime sætter også ny standart, når vi kigger på kamera delen. Her er tale om et 8 Mpixel kamera, der er langt bedre end de 3,2 Mpixel kameraer, vi ellers har set på andre tablets. Det er sammenligneligt med det, vi finder i high-end mobiler - både i kvalitet og funktioner.
![]() |
![]() |
Kameramenu |
Indstillingsmenu |
Det samme gælder for evnen til at optage video, som er i fuld HD (1920x1080) og det med 30 fps. Det er også bedre, end vi nogen siden før har set på en tablet.
Når det er sagt, har vi dog et lidt ambivalent forhold til kameraer i tablets. For det første er det pokkers upraktisk at rende rundt med en tablet, der fylder næsten som en A4 blok, og tage fotos eller video. Der udover vil det for langt de fleste være dobbelt konfekt, da de ret sikkert også har en mobiltelefon, der kan tage ganske udmærkede fotos.
Med andre ord - vi anser lidt kamera delen som noget, meget få vil få stor glæde af, og ret mange vil bare konstatere, at det er der og så ikke bruge det alverden.
![]() |
![]() |
Indstillingsmenu |
GPS-modtager måle-app |
Så er GPS delen trods alt lidt mere nyttig, selv om det nok også er de færreste, der finder på at sætte en 10” tablet op i forruden på deres bil og navigere efter den. Men det kunne man rent faktisk godt, hvis man vil købe et navigerings program til den, for det Google navigations system, der ligge på fra start, er intet bevendt, uden man har adgang til mobildata, og det har Transformer Prime, som vi tidligere har været inde på, ikke.
Der hvor GPS er ganske nyttigt, er til det, der hedder positions bestemte services, som fx vejr widgets og deslige. Til det brug har Transformer Prime fungeret fint, selv om vi må konstatere, at GPS modtageren ikke er så god til at fange satellitter, som mange mobiltelefoner er, og navnlig ikke er så hurtig til at fange dem.
Foto 47 foto 48
![]() |
![]() |
Transformer Prime med tastatur |
Emballage og indhold |
Vi har tidligere stiftet bekendtskab med Android 4.x Ice Cream Sandwich i en smartphone (Galaxy Nexus), hvor forskellene fra Android 2.3 (Gingerbread) er ret store. Transformer Prime kommer ud af æsken med Android 3.2 (Honeycomb), og her er forskellene altså ikke så store – i hvert tilfælde ikke det rent visuelle.
Vi fik vores eksemplar opgraderet til Ice Cream Sandwich ret hurtigt, og det voldte absolut ingen problemer. Det var tydeligt for os, at det hele kom til at køre hurtigere og mere flydende med Ice Cream Sandwich og det skyldes vel først og fremmest, at det kan udnytte den kraftige Quad-Core CPU, der ligger i Transformer Prime. På tablets, vi tidligere har testet med Android fx Galaxy Tab 10.1, har iPad altid været overlegen med hensyn til hvor flydende eller ”smooth”, styresystemet fungerer. Med Android 4 og en Quad-core CPU er det ikke tilfældet mere.
![]() |
![]() |
Transformer Prime med tastatur |
Rigtig god multitaskint-menu |
Man skal dog være opmærksom på, at det er langt fra alle apps, der kører, problemet er løst med den Ice Cream Sandwich, og det er ikke første gang, at vi har set, at når der kommer en ny større opdatering, så fungerer ikke alt perfekt. Heldigvis får alle de seriøse udviklere ret hurtigt tilpasset apps, så de også kører godt med enheder med det nyeste styresystem – så det er altså kun en overgangs fase, det problem vil kunne drille.
![]() |
![]() |
Skift mellem apps |
Widgetmenu |
Nu vi er ved apps og Android marked, kan vi lige så godt lige tage det med. Android marked er lavet så smart, at der kun vises indhold som kan køre på den aktuelle enhed. Det betyder, at der er mange apps, som man måske har anskaffet sig tidligere eller kender til, som bare ikke er at finde.
![]() |
Android marked i tablet-udgave |
Vi synes det er en fordel, for førhen, hvor der ikke blev delt op på den måde, kunne man nemt risikere, at det, man hentede ned, bare ikke virkede eller var lavet til en meget lavere opløsning, så kun en mindre del af skærmen blev brugt.
Antallet af Android tablets, der bruger 1280x800, er steget markant over de sidste 6 måneder, og det vil med sikkerhed vokse yderligere. Vi synes, det udbud der findes af apps, der passer til den opløsning, er ganske stor, men der er naturligvis altid plads til flere kvalitets apps.
![]() |
![]() |
Lækkert cover flow |
Musik delen på Transformer Prime er vi også ganske godt tilfredse med. Der er et af de bedste coverflow, som vi har set, hvor det ene album efter det andet let bladres igennem.
Vi er også ganske tilfredse med de mange muligheder, der er for at tilpasse lyden, både med en 5 bånds equalizer men også bass boost og 3D effekt, der dog begge giver bedst mening med et sæt høretelefoner. Den indbyggede højtaler er dog bestemt i den bedre ende af de højtalere, vi har set i tablet computere.
Lydkvaliteten og betjeningen af musik afspillerne er sammenlagt i topkasse.
![]() |
![]() |
Musikafspiller |
Instillinger for musik |
Det ville vi også gerne have kunnet sige om video afspilning, men ud af æsken er det en ret skuffende oplevelse. Der ligger nemlig ikke en dedikeret video afspiller, og man kan kun afspille video via ”galleri” funktionen, hvilket betyder, at der er absolut ingen muligheder for at tilpasse noget som helst.
Problemet kan naturligvis løses ved, at man køber en divx player fra Android marked, og så bliver oplevelsen helt anderledes positiv. Men vi forventer faktisk, at der på en enhed som Transformer Prime er en medfølgende videoafspiller.
![]() |
![]() |
Videoafspilning |
DRNU afspiller fint |
Weboplevelsen på Transformer Prime er rigtig god. Man vil som udgangspunkt benytte Transformer Prime enten med eller uden tastaturet sat på. Vi starter med web oplevelsen på nettet, hvis man kun bruger tablet delen. Her kommer de mange muskler, som Transformer Prime har, fint til sin ret. Selv sider med masser af flash indhold læses hurtigt ind, og man scroller og zoomer ind/ud lyn hurtigt. Vil man se flash video, lige gyldigt på hvilken side, så kører det perfekt uden hak eller lyd ude af sync.
![]() |
![]() |
eb.dk med flash |
Der er er nem adgang til bogmærker, søge funktioner og frem og tilbage knapper ganske som vi kender det fra browseren på almindlige computere.
Netop almindelige computere, eller i hvert tilfælde netbooks, kan Transformer Prime absolut godt konkurrere med, når det gælder websurfing. På tastaturet findes der en række nyttige genvejs knapper, der gør det hele lidt lettere.
![]() |
iPad oven på Transformer Prime |
De eneste ting, vi egentligt kunne ønske bedre, var som tidligere nævnt, at touchpad feltet var lidt større, og at det understøttede zoom ind og ud funktioner. Men i og med man med tastaturet på kører på den brede led med 1280 pixel, er det sjældent, at det er nødvendigt at benytte zoom funktioner, hvorfor det måske er undladt.
Når man sammenligner Transformer Prime med tastatur med en lille bærbar fx en netbook, er det også rimeligt at se på, om den så reelt kan bruges i stedet for en sådan fx til skolebrug med videre. Her er svaret ja - eller måske rette ja langt hen ad vejen.
![]() |
![]() |
Macbook Air 11" er lidt større |
Transformer Prime på Macbook Air |
En netbook, der kører på Windows, har stadigvæk nogle få ting, som den kan, hvor Transformer Prime ikke helt kan være med. Det er ikke noget problem, at skrive dokumenter fx Words eller Excel. Problemet kan ligge i, at de apps der findes ikke er helt så avancerede som den rigtige Office udgave til Windows. Fx er det ikke muligt at lave stavekontrol med en lille rød bølge streg under ord, som kan være forkert stavet. Det samme gør sig gældende med Excel funktioner, hvor der også er nogle af de mere avancerede funktioner, der ikke er mulige.
Snakker vi programmer som Photoshop og deslige, ja, så findes de faktisk også i en touch udgave, der dog heller ikke kan helt det samme, som når man benytter en rigtig computer.
![]() |
![]() |
Regneark i Polaris Office |
Polaris Office |
Vi har testet det medfølgende Polaris Office, OfficeSuite samt Document to go, hvor- af de sidste 2 er købe programmer til omkring 100 kr. Vi har også prøvet at bruge dropbox, så dokumenter kan flyttes mellem computer og Transformer Prime, og det virker, men automatisk synkronisering driller stadigvæk en del.
Alt efter hvordan man bruger en Netbook, så mener vi, at man kan komme rigtig langt med Transformer Prime, selv om den kører på Android. Er behovet at svare på mails, surfe på nettet og skrive/læse dokumenter, er vi ikke i tvivl om, at Transformer Prime kan følge med. Og så skal man jo ikke glemme, at man får hele tablet delen med, som giver nogle helt andre muligheder, end man finder på en typisk netbook.
![]() |
Set fra højre side |
Batteri delen skal vi naturligvis også lige bruge et par linjer på. Asus har i vores øjne lavet en lille geni streg med det her system med et ekstra batteri i tastaturet. Det indbyggede batteri i tablet delen er på 25 Watt, der i mAh er gjort op til 6930 mAh. Det rækker til 8-10 timers drift, alt efter hvordan tablet er indstillet og hvordan den benyttes. I praksis vil det være meget lig den oplevelse, man har på en iPad 2.
Batteriet i tastaturet er en smule mindre med 22 Watt. Men med tablet og tastatur sat sammen kommer man op på 16-18 timers drift, hvilket er ganske imponerende. Her kan hverken netbooks eller andre tablet computere være med. Det skal dog bemærkes, at opladeren ikke er kraftigere, end det vi ser ved andre tablet computere, hvorfor en opladning, hvis både tablet og tastatur er fladt, vil tage mellem 7 og 8 timer.
Et hurtigt opslag på Pricerunner viser, at Asus Transformer Prime pt. koster 4.969 kr.
I alt 92%
Ting vi godt kan lide:
Lækker bygge kvalitet i metal og glas.
Genialt tastatur mulighed der forvandler tabletten til en netbook.
Super hurtig 1,4 GHz quad-core CPU.
Flot skærm med høj opløsning og mulighed for at booste lyset til udendørsbrug.
HDMI stik til forbindelse til ekstern skærm.
MicroSD kort mulighed i tablet og SD kort i tastatur.
God batteri tid i tablet og ekstrem lang tid med tastatur.
Godt tastatur med gode knapper og mange genvejs taster.
Mulighed for at benytte mus via USB stik.
8 Mpixel kamera med LED og fuld HD video.
32 GB intern hukommelse.
Android 4.x (Ice Cream Sandwich).
Ting vi er mindre glade for:
Større model udvalg, herunder en med indbygget 3G modem.
Lidt hårde knapper på siden af tabletten.
GPS modtager ikke den bedste vi har set.
Ingen rigtig videoafspiller.
Konklusion:
Vi kan på ingen måde løbe fra, at vi er vilde med Asus Transformer prime. Den er absolut den bedst tablet, vi nogen sinde har testet og den første, der for alvor er bedre end de ellers altdominerende iPads.
Asus har med Transformer Prime vist vilje til ikke kun at stoppe alt det nyeste og bedste hardware i et produkt men også været innovative med et tastatur, der dels forvandler en tablet til en netbook, men samtidig også har udviklet og tilpasset software, så tastaturet fungerer, som man forventer, det skal fungere på en netbook.
Læg dertil at Transformer Prime egentlig er meget rimelig prissat med en pris på 4999,- kr. inklusiv tastatur i skrivende stund, hvilket kun er 600 kr dyrere end en iPad med tilsvarende 32 GB lagerplads.
Med Ice Cream Sandwich og Quad-core CPU er Asus Transformer Prime den første Android tablet, der for alvor sætter iPads under pres, og i øjeblikket er der ingen over eller ved siden af Transformer Prime.
Naturligvis vil den overlegne status ændre sig noget, når iPad 3 og andre 3. generation Android tablets kommer på markedet, men Asus har med deres tastatur stadigvæk et stærkt kort med Transformer Prime.
Herfra skal der lyde de varmeste anbefalinger til Transformer Prime, og vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at den nok skal blive et stort hit.
Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.
![]() Samsung galaxy Tab 10.1 test |
![]() Apple iPad 2 test |
![]() Apple iPad Wifi+3G test |