Mobilportalens Møffe
  • Forside
  • Nyheder
    • Mobiltelefoner
      • Motorola
        • A1000
        • Atrix
        • DEFY
        • Defy Mini XT320
        • E1000
        • Milestone
        • Mpx220
        • Q9h
        • RAZR
        • RAZR MAXX
        • RaZr v3
        • RAZR² V8
        • RIZR Z3
        • RIZR Z8
        • ROKR E8
        • SLVR L6
        • SLVR L7
        • U9
        • V535
        • z3
        • ZN5
    • Tilbehør
      • Tablets
        • Medieafspillere
            Google
            • Hjem
            • Mobiltest.dk
            • Forside

            Mobilsider

             

            Motorola Defy Mini test


            Skrevet af Christian B. Wiggers d. 02-06-2012
            Læs mere fra samme skribent...

            Motorola er på vej tilbage til det danske marked efter flere års fravær. Vi har tidligere testet den lækre Razr Android model og den ret stærke Defy. Nu kommer den lille prisbillige mini Defy, der skal konkurrere med fx Sony Ericcson Xperia Aktive og lignende modeller.

            Æsken, som Defy mini kommer i, er der som sådan ikke noget specielt ved, og det samme gælder indholdet. Der er lader med usb stik, data kabel, et headset og et 2 GB micro SDkort. Altså det nødvendige uden meget andet.

            Æske med indhold Defy Mini og tændstikæsken
            Æske med indhold Defy Mini og tændstikæsken

            Motorola Defy mini er en fin lille Android mobil med et mål på 109 x 58.5 x 12.6 mm og en vægt, der siger 107,55 gram. Nu skrev vi godt nok, at den skulle konkurrere med fx Xperia Aktiv, og det er da også den nærmeste konkurrent, men Defy mini er noget større end Xperia Aktiv og ikke helt så stærk som denne, men det vender vi tilbage til.

            SE Active og Defy Mini
            Målevinkel og Defy Mini
            SE Active og Defy Mini
            Målevinkel og Defy Mini

            Den lidt større plads er blandt andet brugt til en større skærm, og her er vi oppe i 3,2” skærm mod Xperia Aktives 3,0” skærm. De 0,2 ” giver bestemt en del, men omvendt savner vi altså det smarte system med aktive hjørner, som Sony Ericsson har på deres mini telefoner. Skærmen er en TFT skærm, en type der ofte benyttes i de lidt billigere mobiler, men et stort plus er det dog, at opløsning er 320x480 pixel, og dermed er man ikke hæmmet af lav opløsning, der sætter begrænsninger på de apps, man måske gerne vil benytte.

            SE Active og Defy Mini
            Tastatur i lodret
            SE Active og Defy Mini
            Tastatur i lodret

            Designet på denne Defy Mini er noget konservativt men ellers nydeligt. Der er ikke meget ”spræl” over det, men dermed skræmmer man jo heller ikke nogen væk. Bygge kvaliteten er i plast, og selv om der er ekstra lås på bagsiden, er der ikke tale om en ”rigtig håndværker” mobil. Defy mini har dog en lille gummi forsegling omkring batteriet og gummi propper i alle stik udvendigt. Dermed er den mere fugt sikker end almindelige mobiler, men vandtæt i længere tid er den altså ikke. Vi vil kalde det en fritids mobil, hvis vi skulle putte den i en kategori. Xperia Aktive virker både mere solidt bygget og også mere vandtæt, men prisen er så også en helt anden.

            Bagsiden med kamera
            Låsemekanisme
            Bagsiden med kamera
            Låsemekanisme

            Defy mini har det, vi forventer en Android smartphone skal have af minimums funktioner. Det vil sige et netværk med adgang til mobilbredbåd samt Wi-Fi, der også kan bruges som Wi-Fi hotspot og understøtter både DLNA og Wi-Fi direct.

            Der skal også være kamera, og selv om det 3,2 Mpixel kamera med fast fokus ikke foto-teknisk imponerer, kan det bestemt bruges, og en fysisk kamera knap på siden kan vi altid godt lide. Der er også en ganske kraftig lysdiode, som kan hjælpe til bedre billeder i mørke omgivelser eller bruges som lommelygte via den lygte app der findes på mobilen.

            Kamera
            Kamera

            GPS er også en selvfølge og noget, vi forventer, en mobil som denne skal have. Ikke så meget fordi folk skal sætte den op i forruden på deres bil og navigere efter den, nej det er Defy mini nok for lille til, at det bliver rigtig godt, men de mange indholds tjenester, der benytter positions bestemmelse for at fungere, er svære at undvære. Man kan naturligvis også hive et googel maps frem og orientere sig efter, hvis det skulle blive nødvendigt, og der findes også et digitalt kompas i Defy mini.

            Benchmark test
            Programmenu
            Benchmark test
            Programmenu

            Alt sammen fungerer, og selv om vi naturligvis har set bedre udgaver på de dyre mobiler, så kan det bruges. Hvad der derimod skuffer en del, og som sænker det samlede indtryk en del, er den CPU, som Defy mini er udstyret med. Den er kun på 600 MHz eller det samme, som vi så, de første Android mobiler for 3 år siden havde. Den er sløv som bare f…. og har man prøvet andre nyere Android mobiler, vil man straks bemærke dette. Vores benchmark test siger knap 1000 i score, og det er altså ikke alverden, selv med et nyere Android OS (2.3.6) så kører denne mobil langt (meget langt) fra flydende.

            Webbrowser
            Webbrowser

            Hastigen eller rettere manglen på samme gør sig gældende stort set over alt på mobilen, og også funktioner som webbrowseren der selv med Wi-Fi forbindelse er lang tid om at loade nye sider ind, så websurfing på fulde websider, måske endda med flash, er et no go – nøjes man med de specielle mobilvenlige websider går det bedre.

            Mail, kalender osv. er der dog ingen problemer i, og det er som vanligt med Android mobiler en udmærket oplevelse. QuikOffice er også med fra start.

            Løbeprogram
            Løbeprogram

            Som vi tidligere var inde på, så kan de fleste Apps bruges på Defy mini med den skærm opløsning, mobilen har. Men specielt de lidt mere krævende spil, (bilspil, skyde spil mv.) vil køre ret langsomt på mobilen og bør nok undgås. Defy mini har simpelthen ikke kræfter til dette.

            Kræfterne spiller ikke den store rolle, når vi snakker løbe programmer, og et sådan har Defy mini også. Her kan man via skridttælle faktion og indtastning af højde og vægt også få en ca. beregning af kalorie forbrug. Dette kombineres med Googel maps, så man dels kan se, hvor man er, men også få et overblik over ens løberute. Ganske praktisk hvis man holder af at løbe i sin fritid.

            SE Active og Defy Mini
            SE Active og Defy Mini

            Batteriet er vi dog ganske imponerede over. Det er på hele 1650 mAh, hvilket for en Android smartphone i denne klasse er ekseptionelt. Til sammenligning har Xperia Acktive kun et batteri på 1200 mAh. Har man et rimeligt forbrug, burde det med Defy mini være muligt at nøjes med at lade hver anden dag – det fik vi den i hvert tilfælde op på i vores test, og så burde den i dagligdagen også kunne derhen ad.

            Et hurtigt opslag på Pricerunner viser, at Motorola Defy Mini pt. koster

            Fiks lille mobil
            Fiks lille mobil


            I alt 70%

            Ting vi er glade for:
            Vand afvisende til en vis grad.
            Rimelig skærm med rimelig opløsning.
            Det man skal bruge i forbindelser.
            Udmærket løbe App.
            Godt stort batteri.

            Ting vi er mindre glade for:
            CPU hastigheden er alt for sløv for en mobil anno 2012 -  selv i denne prisklasse.
            Kameraet imponerer ikke som sådan.
            Vi kunne have ønsket, at den var lidt mere hårdfør ligesom SE Active.

            Konklusion:
            Motorola Defy mini er en noget blandet pose, det kommer vi ikke uden om. Den er bestemt ikke en hurtig mobil, og det mærkes tydeligt når man har prøvet nye og hurtigere mobiler. Men omvendt -  det er ikke alle, der har det eller har behov for, at det skal gå så hurtigt. Mange vil vægte det store batteri, det fugt afvisende design og ikke mindst den rimelige pris højere end hvor hurtigt man lige kan navigere gennem div. menuer.

            Det er et meget stort plus for Defy, at prisen ligger på knap 1400,- uden abo, hvor Xperia Activ lå på 2000+, da den var helt ny. Vi synes det er en fair pris, Motorola forlanger, og det vægter naturligvis også en del.

            For os er Defy mini et rimeligt kompromis, der måske ikke passer alle, men bestemt burde kunne bruges af en del personer, der måske ikke vil bruge en formue på en mobil eller måske for første gang skal have en smartphone.




            Hvor enig er du i skribentens anmeldelse?
            • Currently 3.00/5
            • 1
            • 2
            • 3
            • 4
            • 5
            7 stemmer
            [se fordeling]


            Har du lyst til at skrive din egen test?
            Sådan vurderer vi


            Følg os på twitter @mobiltestdk

            Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.

             


             

            Anmeldelser vi mener også kunne have din interesse


            Sony Ericsson Xperia Active Mini billede
            Sony Ericsson Xperia Active Mini
            Motorola DEFY test billede
            Motorola DEFY test
            Samsung Galaxy Xcover mini test billede
            Samsung Galaxy Xcover mini test

             


             

            Skriv en kommentar
            Husk at bruge samme brugernavn og emailadresse som på mobil-forum. Ellers kan du ikke kommentere!

            Brugernavn

            E-mail (vil ikke blive vist)


            Det kan tage op til 24 timer efter din oprettelse på mobil-forum før du kan skrive kommentar her!

             

            Copyright © 2006-2022, Mobiltest.dk