Mobilportalens Møffe
  • Forside
  • Nyheder
    • Mobiltelefoner
      • LG
        • A250
        • G3
        • GS290 Cookie Fresh
        • GT400 Viewty Smile
        • KE800
        • KE850 Prada
        • KE970 Shine
        • KE970 Shine
        • KF 750 Secret
        • KF300
        • KF700
        • KG800
        • KU580
        • KU990 Viewty
        • Optimus L3
        • Optimus L5
        • U880
    • Tilbehør
      • Tablets
        • Medieafspillere
            Google
            • Hjem
            • Mobiltest.dk
            • Forside

            Mobilsider

             

            LG Optimus L5 minitest


            Skrevet af Christian B. Wiggers d. 28-12-2012
            Læs mere fra samme skribent...

            LG har over en årrække opbygget et brand på at lave udmærkede mobiltelefoner til ganske rimelige priser. De er ikke helt fremme i superklassen med iPhone og top modeller fra Samsung og HTC, men mindre kan bestemt også gøre det. I denne test ser vi på en mobil til dem, der vil have en smartphone til en billig penge.

            LG L5 med tændstikæsken
            LG L5 med tændstikæsken

            L5, som vi herefter blot kalder den, kommer med det vanlige tilbehør i form af en lader, et data kabel og et headsæt, der dog ikke imponerer. Der udover er der et lille NCF klistermærke med, som bestemt ikke er normalt tilbehør i denne prisklasse.

            L5 har som den første af de billige smartphones fået det nye NCF system, som kun ganske få andre mobiltelefoner har (selv den nye iPhone 5 har det ikke). Systemet går ud på, at man kan sende og modtage data blot ved at køre mobilen hen over en lille NFC chip. I dette tilfælde sidder chippen på et lille klistermærke og er beregnet på, at mobilen skifter profil til ”bil tilstand”, og Googles navigations program starter op når mobilen køres hen over klistermærket. NFC har bestemt en stor fremtid med muligheder for betalingsløsning og meget andet. Det er desværre ikke ret udbredt endnu, men at NFC kommer også i billige smartphones som denne L5, er bestemt et skridt i den rigtige retning.

            L5 med målepinden Tykkelsen på 9,5 mm kan gå an
            L5 med målepinden Tykkelsen på 9,5 mm kan gå an

            Selve LG L5 er en mellemstor mobil, der dog er en smule bred i det. Den måler
            118.3 x 66.5 x 9.5 mm og vejer 125 gram.

            Den er bygget i plastik, og byggekvaliteten er naturligvis ikke som på de dyre topmodeller, men omvendt synes vi ikke at det er så galt, at det efterlader et dårligt indtryk. Vi har set væsentligt dyrere mobiler, der er ringere samlet end denne L5.

            Designet er der ikke så meget at sige om. Det er lidt konservativt og ligner så mange andre moderne touch telefoner. Bagsiden er dog riflet på en måde, der giver et godt greb, og det værdsætter vi bestemt.

            Bagsiden i
            Rimelig størrelse på tastaturet
            Bagsiden i "riflet" plast
            Rimelig størrelse på tastaturet

            Skærmen på L5 er ganske stor på hele 4” (85 x 57 mm), hvilket er noget større, end hvad vi ellers ser i denne prisklasse, som L5 befinder sig i. Størrelsen er da også det bedste ved skærmen. Den er ikke særlig lysstærk, og med TFT teknologi er den også meget bleg i det i forhold til andre skærme i samme størrelse. Dette, lagt sammen med en lav opløsning på 320 x 480 pixel (144 ppi), gør, at skærmen er alt anden end imponerende at se på. Nuvel, vi skal ikke glemme prisen på denne mobil, og det er da også eneste grund til, at man kan tilgive LG at benytte en sådan skærm her i 2012.

            Galaxy S3 (tv) og L5 (th)
            Programmenu på L5
            Galaxy S3 (tv) og L5 (th)
            Programmenu på L5

            Af forbindelse er der, hvad de fleste har brug for. Ud over det omtalte NFC er der 4 GSM bånd med EDGE understøttelse samt 2 styk 3G net med HSDPA med hastighed på op til 7,2 Mbit. Der er også Wi-Fi med hotspot (router funktion) og naturligvis Bluetooth.

            Forbindelsesmenu
            Bestemt ikke den hurtigste CPU
            Forbindelsesmenu
            Bestemt ikke den hurtigste CPU

            I og med LG L5 ikke er en dyr smartphone, er hastigheden på CPUen naturligvis heller ikke den hurtigste. Man kan tydeligt mærke dette, når den presses lidt fx ved spil eller ved surfing på fulde websider. I dagligt brug er der dog ikke de store problemer med hastigheden, og specielt hvis det er den første smartphone, man har, vil man næppe savne den mere kraft der findes i topmodellerne. Godt er det dog, at der er 512 MB RAM og mulighed for microSD kort, så den interne hukommelse på 4 GB kan udvides.

            Kameraet er et 5 Mpixel kamera med lysdiode og autofokus. Når det er sagt, må vi også tilføje, at LG L5 ikke er mobilen, man skal købe, hvis man gerne vil have gode fotos fra sin mobil. De er noget under middel i 5 Mpixel klassen med noget svingende præstationer.

            OK musikafspiller
            OK musikafspiller

            Musikafspilleren er lidt bedre, og her er det bl.a. den udmærkede højtaler der findes på bagsiden, der trækker en del op. Selve musikafspilleren er ikke den mest sindsoprivende, og de mere avancerede funktioner som tilpasning af musik (equlizer) og lignende ting findes ikke. Men den spiller fint, man kan lave spille lister og det er så absolut også det vigtigste.

            Glædeligt er det også at se, at LG har fundet plads til en FM radio, som man også kan lytte, til såfremt man benytter et headsæt.

            Der er også mulighed for underholdning i form af video fx podcast og dixv film på LG L5. Der er ikke en lækker video afspiller som fx den, Samsung benytter, med et hav af funktioner, men denne kan de mest basale ting. Skærmens opløsning og ringe kontrast sætter dog en effektiv dæmper på lysten til video på denne mobil.

            Google Play forside
            Internettet savner højere opløsning
            Google Play forside
            Internettet savner højere opløsning

            En positiv ting, der bestemt trækker en del op i vores bog, er, at LG har lagt Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) på denne L5. Det giver en række forbedringer i bruger- oplevelsen, som vi bestemt godt kan lide. I det skin, som LG benytter, er der stort set ikke ændret, eller kun ændret meget lidt i forhold til standart Android oplevelse. Det kan nogle godt lide, mens andre finder fx de skins, som Samsung og HTC lægger på deres mobiler, meget bedre.

            GPS er der naturligvis også at finde på L5, og ud over Googels maps er der også Googels eget navigations system, der virker upåklageligt. Det kræver dog løbende data forbindelse, så i udlandet eller hvor der er dårlig mobildækning, er det ikke optimalt.

            Mail, kalender og de andre ting der findes i Android systemet vil vi ikke bruge tid på i denne test. Vi vil blot konkludere, at det fungerer rigtig godt og vil dække de flestes behov.

            Slutteligt skal vi også lige have omtalt batteriet. Her har LG lagt et 1500 mAh batteri i L5 og det synes egentligt tilstrækkeligt. Der er til mindst 1 hel dags brug selv for dem, der bruger mobilen en del, og andre kan alt efter forbrug nå op på 2 dage mellem opladninger.

            Et hurtigt opslag på Pricerunner viser, at LG Optimus L5 pt. koster 1.111 kr.

            L5 ligger fint i hånden
            L5 ligger fint i hånden

            I alt 85%

            Ting vi er glade for:
            Uhyggeligt meget mobil for pengene.
            4” stor skærm.
            De vigtigste forbindelse typer.
            NFC.
            Rimelig bygge kvalitet, om end i plast.
            Android 4.0
            1500 mAh batteri.

            Ting vi er mindre glade for:
            Skærmens farver og opløsning.
            Det lidt brede format.
            Kameraet er under gennemsnittet for 5 Mpixel kamera.

            Konklusion:
            Det var så testen af LG L5. Når man som anmelder tester mange forskellige og ofte de nyeste og dyreste mobiler, bliver man let forblændet af alle de smarte funktioner, flotte skærme osv. Men man må ikke glemme, at disse telefoner ofte koster lige så meget som en udmærket bærbar computer. Det er langt fra alle, der vil ofre så mange penge på en mobil – faktisk sælges der rigtig mange mobiler der ikke er så dyre.

            LG formår med L5 at vise, at selv om budgettet ikke er på mere end godt en tusse (L5 koster i skrivende stund fra ca. 1100 kr.), kan man fint få en udmærket smartphone, der kan langt det meste af det, de dyre topmodeller kan, og det til en ¼ eller mindre af prisen – det er rigtig flot. Selvfølgelig er der ting, der kunne være bedre, som vi også påpeger, men alligevel formår L5 at efterlade et positivt indtryk – dette hænger naturligvis sammen med prisen den sælges for. Havde LG kostet 2000,- kr., havde karakteren, vi har givet, ikke været så flot, som den nu engang blev i denne test.

            Mobilen er venligst udlånt af dlgteleshop.dk




            Hvor enig er du i skribentens anmeldelse?
            • Currently 2.75/5
            • 1
            • 2
            • 3
            • 4
            • 5
            16 stemmer
            [se fordeling]


            Har du lyst til at skrive din egen test?
            Sådan vurderer vi


            Følg os på twitter @mobiltestdk

            Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.

             


             

            Skriv en kommentar
            Husk at bruge samme brugernavn og emailadresse som på mobil-forum. Ellers kan du ikke kommentere!

            Brugernavn

            E-mail (vil ikke blive vist)


            Det kan tage op til 24 timer efter din oprettelse på mobil-forum før du kan skrive kommentar her!

             

            Copyright © 2006-2022, Mobiltest.dk