Med mellemrum får vi mail fra læser der under sig over at de fleste af vores test er positive og vi sjælden fraråder at købe et produkt. Ja, nogle spørger endda og vi modtager betaling for de test vi laver fra producenterne. Det sidste kan vi blank afvise. Vi har aldrig modtaget så meget som 1 kr. fra en producent for at lave en test. Sådan arbejder vi ikke. I forhold til vores mange test som opvejende er positive hænger dette samme med at vi selv vurdere og bestemmer hvilke produkter vi har lyst til at test og skrive om. Vi vælger som regel produkter som vi på forhånd ved at der er forbruger interesse omkring og som vores læser derfor kan have glæde af at læse og få vores oplevelser med inden de evt. køber et produkt.
Denne test er ikke som mange andre test, i det vi blev tilbudt at få dette bluetooth head sæt med til test når vi nu alligevel skulle teste den nye Galaxy Note 4 og Gear S smartwatch – test af disse kommer bliver også at læse her på siden. Det sagde vi ja til og det er der kommet denne test ud af.
![]() |
![]() |
Øredims og tændstikæske | Æske med indhold |
![]() |
Magnetisk samlefunktion |
![]() |
Almindeligt headset og Gear Circle |
Løsning er disse klare plast ”hårbøjler”, som faktisk er en halsbøjle som skal holde batteri delen fra at slaske rundt. Vi har aldrig set en sådan løsning før, og det hænger nok samme med at det er relativ ubehageligt at have en plastik bøjle rundt om halsen, selv om der er 3 størrelser at vælge i mellem.
Værst af alt er at det ikke helt afhjælper at de forholdsvis store øredimser stadigvæk let hopper ud af øret.
Hver øreprop vejer 2-3 gange mere end hvis man har en alminlig lednings headsæt, som nogle brugere endda kan have problemer med at holde i øerne.
Samsungs ambitioner om at lave et flot stilet design med touch funktion på volumen knappen har medført en ualmindelig stor og klodset høreprop, som let falder ud – det dur altså ikke.
![]() |
![]() |
Batteridel i midten |
Slutteligt er selve cirkel funktionen hvor at man sætter de to ender mod hinanden og bruger Gear Circle som en halskæde heller ikke videre imponerende. De dybe ørepropper, gør at bredden på head sættet er på 32 mm – og det betyder at head sætte kommer til at sidde et stykke fra kroppen og kan ikke skjules fx under en bluse.
Det er sjældent at vi her på mobiltest får et produkt ind til test hvor vi har en mistanke om at dem der har designet produktet enten ikke selv har prøvet at bruge det eller har en idé om hvordan det opleves at bruge. Sådan oplever vi desværre Gear Circle.
Men der er da også positive ting som vi ikke må glemme. Gear Circle har et for et bluetooth headsæt ganske stort batteri på 180 mAh. Det giver en standby tid på optil 300 timer og en tale/musik tid på 10-12 timer.
![]() |
![]() |
Gear Circle på halsen |
Høje ørepropper |
Lyden er sådan set også godkendt, for et bluetooth head sæt i denne prisklasse. Det spiller fint høj men specielt diskanten er efter vores mening ikke lige i skabet. Vi vil umiddelbart sammenligne lyd kvaliteten med det man får i et head sæt med kabel til omkring 200-250 kr. Men her er man så naturligvis fri for ledningen til mobilen.
Et par smarte tricks har dog også fundet vej til Gear Circle. I batteridelen er der indbygget en vibrator, som hvis man bruger Gear Circle med en Samsung telefon betyder at når der kommer en besked, eller et opkald mærker man det i nakken. En anden ting er at de magnet dele der holder enderne samme også er tiltænkt en funktion. Høre man musik og sætter dem samme stopper musikken. Omvendt hvis de sidder samme og der kommer et opkald så når de skilles ad besvare man opkaldet. Hvor praktisk dette er i dagligdagen vil vi lade være usagt.
Et hurtigt opslag på Pricerunner viser, at Samsung Gear Circle pt. koster 559 kr.
I alt 50%
Ting vi er glade for:
Støv og vand afvisende
Fin bygge kvalitet.
Rimelig lyd – som vi ville forvente i denne prisklasse.
Stort batteri
Ting vi er mindre glade for:
Konceptet med en nakkebøjle der skal holde head sætte på plads
Store tunge øredimser der let falder ud
Cirkel funktionen omkring halsen virker bestem ikke diskret
Konklusion:
Vi er helt med på at head sæt og valg af disse er meget personligt og afhænger både af ens, anatomi både i øret og også her med halsen, men naturligvis også af hvordan man bruger et head sæt.
Derfor er det mere aktuelt end nogensinde når vi siger gå ud og prøv, før du køber. For os duede dette head sæt overhovedet ikke. Det var ubehaget at have på, og ligegyldigt hvilke øreprop vi monteret så faldt øer delen alt for let ud.
Prisen på knap 700 kr. og opefter kan sådan set syntes rimeligt nok, hvis man kan holde ud at gå med Gear Circle og ørepropperne bliver i øret når man drejer hovedet. Hvis ikke så er der bunker af andre bluetooth head sæt som vi vil anbefale at prøve. Lydkvalitet i Gear Circle er ikke bedre end andre i samme prisklasse, det er kun standby tide, man så må gå på kompromis med.
Som en ny service kan vi tilbyde vores læsere, der har en Twitter konto, at få et ”tweet” når vi lægger en ny test op. Blot tilføj os til din konto. Vi hedder @mobiltestdk.
![]() Nokia BH-608 bluetooth headset test |
![]() Motorola S9 bluetooth headset test |